Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokian tulos julki: liikevaihto laski, osakekohtainen tulos nousi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

NOKIA

Nokia julkisti oman huhti-kesäkuun tuloksensa tänä aamulla noin kello 8:00. Tarkemman raportin vuosineljänneksestä voi käydä katsomassa Nokian kotisivuilta, mutta alla käymme lyhyesti läpi raportin pääkohdat.

Merkittävimpiä lukuja raportissa olivat ei-IFRS-osakekohtainen tulos, joka oli 0,06 euroa osakkeelta, sekä liikevaihto, joka oli 2,94 miljardia euroa. Verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan, on liikevaihdossa tapahtunut laskua 0,21 miljardia euroa, samalla kun osakekohtainen tulos on noussut 0,01 eurolla.

Nokian liiketoiminta on jaettu kolmeen osaan, joista Nokia Networksin tuloksella oli kokonaisuuteen suurin merkitys. Nokia Networks teki ei-IFRS-liikevoittoa 281 miljoonaa euroa, mikä vastaa 11 prosenttia sen liikevaihdosta. Liikevoitto on laskenut hieman viime vuoden 328 miljoonasta eurosta, mutta kannattavuus on edelleen vahvaa.

Verkkoliiketoiminnan lisäksi Nokian tulokseen vaikuttivat HERE-kartat, sekä Nokia Technologiesin patentit. HERE-karttojen osalta liikevaihto pysyi likimain samalla tasolla kuin vuonna 2013, mutta erityisesti ajoneuvoihin myytyjen navigointijärjestelmien määrä kasvoi. Viimeisellä vuosineljänneksellä noin 3,3 miljoonaan uuteen ajoneuvoon integroitiin HERE-kartat, kun vuosi sitten vastaava luku oli 2,7 miljoonaa.

Patenttien osalta Nokia Technologiesin liikevaihto kasvoi toisella vuosineljänneksellä edelliseen neljännekseen verrattuna. Liikevaihdon kasvu johtui ensisijaisesti Microsoftin kasvaneesta merkityksestä Nokian patenttien lisensoijana, kun Nokian matkapuhelinliiketoiminnan myynti oli saatu päätökseen.

Kokonaisuudessaan Nokian tulos näyttää toisella vuosineljänneksellä hyvältä ja yrityksen liiketoiminta on pysynyt selvästi voitollisena. Erityisesti matkapuhelinpuolen myynti on parantanut huomattavasti yhtiön vakavaraisuutta ja tällä hetkellä Nokialla on kassassa noin 6,5 miljardia euroa. Eilen julkistettu Microsoftin yli 500 miljoonan euron tappio matkapuhelimissa osoittaa myös, että  laitevalmistuksesta jättäytyminen oli Nokian kannalta oikea ratkaisu.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. osakkeenomistaja

  toivottavasti nokian hallituksen puheenjohtaja risto siilasmaa jatkaa nokialla vielä pitkään.
  hänen ansiostaan tappiollinen puhelintoiminta saatiin myytyä microsoftille. se on (voi olla) nokian pelastus tulevaisuudessa.

  nokian meinasi tuhota pari täysin kyvytöntä, itseään täynnä olevaa johtajaa, joille nokian menestys yrityksenä oli sivu seikka.
  ko johtajat olisivat sopineet ”ehkä” myyntipäälliköiksi nokialle mutta eivät missään nimessä yrityksen johtotehtäviin!

  siilasmaa on taloudellisesti nokiasta riippumaton, kovan luokan johtaja, joka ajattelee vain yrityksen etua. nokian menestys lepää siilasmaa harteilla tänä päivänä. onneksi hän on vielä nuori mies!

  t. osakkeenomistaja

  • Jonahan

   ”nokian meinasi tuhota pari täysin kyvytöntä, itseään täynnä olevaa johtajaa”

   Keihin nyt viittaat? Ollilaan ja Kallasvuohon? Ensimmäinen oli pitkään hallituksen puheenjohtajanakin, joten lienet ainakin osittain oikeassa.

   Kallasvuon puolustukseksi voi kuitenkins anoa, että hallitus valitsee johtajat, ja toimitusjohtaja toteuttaa hallituksen, kieltämättä tässä tapauksessa heikkoa, strategiaa.

Tuoreimmat jutut