LG julkisti jonkin aikaa sitten uuden G3 -lippulaivaälypuhelimensa ja se ehtikin kauppoihin kesäkuun loppupuolella. Ensimmäisessä osassa kerroimme yleistä huippumallista ja hieman valttikortteja älypuhelinkilpailussa. Nyt toisessa osassa kerromme LG:n uudesta Optimus UI -käyttöliittymästä ja vertailemme pikaisesti ominaisuuksia edelliseen lippulaivaan G2:een.
Yhtiö on tehnyt käyttöliittymän ulkonäössä suuren muutoksen – ei niinkään muussa. Kaikki valikot, aloitusnäytöt sun muut ovat pysyneet käyttötavallaan entisellään. Pieniä animaatiomuutoksia on havaittavissa, mutta ne ovat kokonaisuudessaan hyvin pieniä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Uusi Optimus UI on todella raikas uudistus LG G3:een. MIelestäni LG G2:n hieman tylsähkö käyttöliittymä saa tarvitsemansa muutoksen LG G3:ssa. Värit ovat menneet hieman haaleampaan suuntaan ja pintoja on tasoiteltu. Mukaan on tullut hieman myös varjojen käyttöä sekä ylhäältä vedettävä ilmoituspalkki on hieman läpinäkyvä – mielestäni pieni, mutta näppärä ja kaunis lisä. Muuten ilmoituspalkki on lähes vastaava kui LG G2:ssa. Sieltä löytyy todella paljon eri toiminnallisuukia Wi-Fi:stä kaukosäätimeen asti.
Kun aikanaan sain käteeni LG G2:n, yksi asia ärsytti muita huomattavasti enemmän – tökeröt suomennokset. Onneksi LG on saanut niitä melko paljon karsittua uuteen laitteeseen. Edelleenkään en pidä suomenkielisenä sanana sanaa Widgets, joka komeilee sovellusvalikossa sanan Sovellukset vieressä. Nykyään kuitenkin asetuksista voi asettaa Näytön pimennyksen 30 sekunnin koskemattomuuden jälkeen, kun LG G2:ssa tämä tapahtui inaktiivisuuden jälkeen. Eihän inaktiivisuus tavallaan väärin ole, mutta todella huonoa suomea se ainakin on.
Pieniä juttujahan nämä ovat ja kyllähän kaiken ymmärtää, vaikka täydellistä suomea se ei olisikaan, mutta ne pilaavat muuten todella hyvää kokonaisuutta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Käyttöliittymä toimii pääasiassa sutjakkaasti ja ongelmitta, mutta nopeilla aloitusnäyttöjen sekä sovellusvalikon vaihteluilla voi LG G3:n saada hieman tökkimään. Normaalissa käytössä ongelmia ei ilmene tökkimisen osalta.
Testijaksoni LG G3:n kanssa ei alkanut mitenkään ruusuisesti. Vain noin tunnin käytön jälkeen näytölle ilmestyi teksti, joka tarkoitti, että Android-käyttöjärjestelmä oli kaatunut. Laitetta ei voinut sammuttaa kuin ottamalla akun irti, koska käyttöjärjestelmä oli kaatunut. Ajattelin tämän olleen yksittäistapaus, mutta sen jälkeen sama on käynyt 3-4 kertaa. Todella ärsyttävää ja kertoo mielestäni käyttöjärjestelmän tai -liittymän epävakaudesta. Tietenkin vika voi olla ainoastaan testilaitteessamme eikä suurempia ongelmia massamarkkinoilla olekaan.
Mitä uutta on tullut LG G2:een nähden?
Ensimmäisenä tietysti huomaa LG G3:n koon. Se on jonkin verran edeltäjäänsä suurempi, koska siitä löytyykin 0,3 tuumaa kookkaampi näyttö. Sen ohella näytön tarkkuus on kasvanut Full HD:stä 2560×1440 pikseliin. Tarkkuuseroa löytyy paperilla kohtuullisen paljon, mutta silmällä katsottaessa eroa ei ole. Mielestäni LG on tehnyt näytössä hyvää työtä: se toistaa värit todella mukavasta, musta on yllättävän mustaa ja näyttö on todella tarkka.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kamera on tietysti uudistunut ja LG G2:n kameran hitaudesta ei ole enää tietoakaan. LG G3:n kamerassa kaikki toimii niin kuin pitääkin. Se on todella nopea lasertarkennuksen avulla. Megapikselimäärä on pysynyt samassa ja tämänkokoisissa laitteissa 13 megapikseliä on täysin riittävä määrä.
LG on tehnyt G3:n takakannesta arvokkaamman tuntuisen kuin LG G2:n kiiltävä muovi. Samalla LG on tehnyt G3:n takakannesta irroitettavan, joten käyttäjä voi vaihtaa akun – nyt löytyy myös muistikorttipaikka.
Näppäimet ovat pysyneet LG G3:ssa samalla paikalla kuin LG G2:ssa, mutta tuntumaa on parannettu paljon. Paljon pieniä parannuksia on siis tullut. Kokonaisuudessaan siis joka suhteessa on menty eteenpäin LG G2:een nähden. Näytön koon suurentamisesta jokaisella on omat mielipiteet, mutta mielestäni se ei aivan huono juttu ole, koska LG G3:n koko on vielä juuri ja juuri rajojen sisäpuolella. Jos LG G3:n hankintaa miettii, kannattaa kuitenkin tarkastaa edellinen sukupolvi, koska LG G2:n hinta pyörii 350-450 euron välillä.
Alla vielä esimerkkikuvat otettuna LG G2:lla ja LG G3:lla. Seuraavassa osassa käsittelemme tarkemmin LG G3:n kameraa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »