Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

60 fps -videot tulossa YouTubeen – esittelyssä kaksi pelitraileria

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google on vihdoin tuomassa Youtubeen kauan odotetun tuen 60 kertaa sekunnissa päivittyville videoille. Tähän mennessä YouTube-videot ovat pyörineet 30 ruudun sekuntivauhdilla, mutta palvelun ylläpitäjät ovat luvanneet asiaan muutosta jo parin kuukauden sisällä. Päivityksen jälkeen käyttäjien on mahdollista ladata palveluun sekä 48:n että 60:n ruudun sekuntivauhdilla pyöriviä videoita.

Sulavammat videot ovat tervetullut lisä YouTubeen etenkin pelivideoiden osalta, joista on tullut videopalvelussa yhä suurempi hitti. Monia pelejä pelataan nykyään 60 fps -ruudunpäivityksellä ja niitä katsotaan netistä selvästi aiempaa enemmän. Esimerkiksi ruotsalainen Felix Kjellberg on kerännyt Youtubessa yli 28 miljoonaa tilaajaa lisäämällä pelivideoita PewDiePie-käyttäjänimellään.

Alla on nähtävillä kaksi YouTubesta tällä hetkellä löytyvää esimerkkivideota 60 fps -ruudunpäivityksestä. Ensimmäinen videoista esittelee pelikuvaa Titanfallista ja jälkimmäinen on uuden Battlefield Hardlinen moninpelitraileri. Videoiden toimivuudessa on ollut ongelmia eri selaimilla ja suositus onkin käyttää ajantasaista Chrome-selainta niiden katsomiseen.

Sulavammat pelivideot ovat vain yksi esimerkki siitä, missä nopeampaa ruudunpäivitystä tullaan käyttämään. Tulevaisuudessa todennäköisesti yhä useammat elokuvatrailerit tukevat tätä ominaisuutta, minkä lisäksi myös monet puhelimet pystyvät tällä hetkellä 60 fps -videokuvaukseen. Onkin oletettavaa, että jatkossa 48:n ja 60:n sekuntivauhdilla pyörivistä videoista tulee standardi nykyisten 30 fps -videoiden tilalle.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. juhuu

  Itse en näe noissa pelivideoissa mitäån järkeå. Pewdiepie ei osaa pelata kunnolla vaan videoissa hän esittää hauskaa ja muut matkii.

  • tapani

   Eipä noista kumpikaan ole Pewdiepie:n videoita. En tosiaan myös jaksa ymmärtää ketä kiinnostaa katsoa toisen pelivideoita, jos kyseinen peli löytyy niin pelaan sitä kyllä itse mielummin kuin katson :D

 2. Henrik

  Eipä taida toimia Nokia Lumia mallien Windows Phone 8 käyttiksellä,jota Googlen Youtube-palvelu ei tue. ;)