HTC One (M8) on ollut testipenkissämme jo hetken aikaa ja nyt on vuorossa viimeinen osa koko arvostelustamme. Ensimmäisessä osassa katsastimme One (M8):n hienoa designia ja kerroimme hieman käyttökokemuksiamme. Toisessa osassa tarkastelimme HTC One (M8):n erikoisuutta eli sen tuplakameraa ja kävimme läpi sen hyötyjä. Nyt kolmannessa osassa käymme läpi, millaisen Android-käyttöliittymän HTC on lippulaivaälypuhelimeensa tuonut ja kerromme lopullisen yhteenvedon laitteesta.
Käyttöjärjestelmänä HTC One (M8):ssa toimii luonnollisesti Android 4.4 KitKat, jonka päälle HTC on tuonut oman Sense 6.0 -käyttöliittymän. Aloitusnäytöt toimivat normaalisti niin kuin muissakin Android-puhelimissa, mutta poikkeuksen tekee BlinkFeed -aloitusnäyttö.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
BlinkFeedin perimmäisenä ideana on tuoda uutisia ja ilmoituksia nopeasti käyttäjän saataville. Käyttäjä voi liittää BlinkFeediin oman Facebook-tunnuksen ja näin BlinkFeed tuo kohokohdat Facebookista.
Jos taas Facebookista ei lainkaan välitä, voi BlinkFeediä käyttää ainoastaan uutisten kertojana. Asetuksista voi valita, minkälaiset uutiset kiinnostavat itseään ja silloin BlinkFeediin tule ainoastaan itseä kiinnostavat jutut. Jos vaikka on fanaattinen penkkiurheilija, voi BlinkFeedin asettaa näyttämään ainoastaan urheilu-uutisia eikä se häiritse käyttäjää turhilla viihdeuutisilla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kokonaisuudessaan BlinkFeed oli mielenkiintoinen ja kätevä ominaisuus. Sen avulla näki nopeasti tärkeimmät uutiset, vaikka paljon uutisia tuli myös ulkomaisista medioista. Kuitenkin suurimmat suomalaiset internet-julkaisut olivat mukana BlinkFeedissä. BlinkFeedin avulla sai nopeasti tietoon uusimpia urheilutuloksia tai maailmanmullistuksia. Ulkoasultaan se muistutti paljon Windows Phonen tapahtumaruutuja. Jos kuitenkaan BlinkFeed ei käyttäjää miellytä, voi sen yksinkertaisesti asettaa pois päältä.
Normaalisti Androidissa sovellusvalikossa siirrytään sivulta toiselle sivuttaissuunnassa. HTC tekee tässä kuitenkin poikkeuksen ja toinen sivullinen sovelluksia löytyykin alaspäin vierittämällä. Tämä tuo mieleen vanhat Symbian -älypuhelimet, jotka aikanaan valtasivat suurimman osan älypuhelimista.
Henkilökohtaisesti pidän siitä, että sovellukset ovat sovellusvalikossa aakkosjärjestyksessä. Normaalisti tämä tapahtuisi parilla painalluskella, mutta HTC on tehnyt tästä hieman hankalampaa – sovellukset täytyy järjestää itse aakkosjärjestykseen, jos niin haluaa. Ihmettelen, miksi HTC on jättänyt tämän ominaisuuden pois käyttöliittymästään.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Päivitys: 16.30 Niin kuin kommenteissa jo kerrotaankin, sovellukset saa aakkosjärjestykseen.
Widgettejä eli niin sanottuja piensovelluksia ei löydy sovellusvalikon jatkeena. Piensovellukset löytyvät ainoastaan aloitusnäyttöjen kautta. Monien muiden valmistajien käyttöliittymistä löytyy piensovellukset sovellusvalikon kautta, mutta jostain syystä HTC on jättänyt tämän sikseen. Voi olla, että HTC on pyrkinyt selkeyttämään käyttöliittymää.
Kokonaisuudessaan Googlen Android 4.4 KitKat ja HTC:n Sense 6.0 -käyttöliittymä toimivat hyvin – niin kuin pitääkin. Kuitenkin ajoittaisia pätkäsyjä ja hidasteluja on huomattavissa, kun nopeasti siirtyy aloitusnäyttöjen ja sovellusvalikon välillä. Tämä ei voi kuitenkaan olla tehoista kiinni, koska HTC One (M8):n sisällä hyrrää Qualcommin Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri. Ihmettelen, minkä takia tämäkin käyttöliittymä pätkii hieman – niin kuin myös Galaxy S5:n käyttöliittymä, kun luulisin, että noinkin suuret teknologiayhtiöt voisivat tehdä käyttöliittymän, joka ei tökkisi käytössä.
Niin kuin arvostelumme ensimmäisessä osassa kerroimme, HTC on designiltaan ja tuntumaltaan yksi parhaita älypuhelimia tällä hetkellä. Se on jämäkkä, ei nitise, istuu todella hyvin käteen eikä ole liian suuri käteen. Lukitusnäppäimen sijainti on hieman ongelmallinen, koska kyseessä on kuitenkin suhteellisen pitkä laite. Se on jopa korkeampi kuin uunituore LG G3, vaikka G3 omaa 0,5 tuumaa suuremman näytön kuin HTC One (M8).
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
HTC One (M8):n viiden tuuman Full HD -kosketusnäyttö on laadultaan todella hyvä ja tarkka. Se toimi ongelmitta koko testijakson ajan ja se vastasi kosketukseen ilman viivästelyjä. Värit HTC One (M8):n näyttö toistaa mallikkaasti ja mustakin on yllättävän mustaa, vaikka kyseessä onkin LCD-näyttö.
Yksi ominaisuus yllätti henkilökohtaisesti HTC One (M8):ssa – sen kaiuttimet. Niistä lähtee yllättävän kova ääni eikä kaiuttimet särje ääntä maksimivolyymissakaan. Kaiuttimet tuottavat hyvälaatuista ääntä tarvittaessa myös kovaa. Tietenkään matalia ääniä kaiuttimet eivät tuota juurikaan, mutta sitä nyt ei voi odottaa näin pieniltä kaiuttimilta.
Akkukesto on HTC One (M8):lla hyvä. Se pärjää hyvin tämän hetken lippulaivaälypuhelimille. Normaalissa käytössä päivän päätteeksi akkua on jäljella 30-40 prosenttia ja itse laitoin joka ilta lataukseen paitsi yhtenä kertana kokeilin, kauanko akku kestää. Pienellä säästelyllä toinenkin päivä meni yhdellä latauksella. Akkukesto ei ole päätähuimaavaa, mutta täysin kiitettävällä tasolla kuitenkin.
Yhteenveto
Nyt on käyty läpi HTC One (M8):n tärkeimpiä ominaisuuksia ja kerätäänpäs ne vielä kertaalleen pakettiin.
HTC One (M8) on kaunis älypuhelin, jonka ulkonäkö on viimeistelty loistavaksi. Se istuu hyvin käteen ja puhelimessa käytetyt materiaalit tuovat arvokkaan tunteen. Niin kuin aiemmin kerroin, HTC One (M8) on eittämättä yksi parhaimman tuntuisista älypuhelimista, mitä olen kädessä pitänyt. Sen design on hiottu kokonaisuus.
Runko kuitenkin kuumenee kovalla käytöllä suhteellisen paljon – välillä jopa epämiellyttäväksi. Talvisin alumiininen rakenne on varmasti huomattavasti viileämpi kuin muovinen rakenne.
Yli 650 euroa on älypuhelimesta todella paljon, joten varmasti tulee pariin kertaan mietittyä asia läpi ennen kuin puhelimen ostaa. Tarjolla on myös paljon kilpailijoita ja vaikea sanoa, mikä niistä on paras. Tällä hetkellä HTC One (M8):n suurimmat kilpailijat ovat Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 ja LG G3, joka saapuu kauppoihin näinä päivinä.
Näiden kaikkien erot piilevät pitkälti käyttöliittymässä, näytössä, kamerassa ja ulkomuodossa. Hinnaltaan kaikki ovat lähes samassa kategoriassa. Lasista ja metallista tehty Sony Xperia Z2 on laatutuntumaltaan samalla pisteellä HTC One (M8):n kanssa, vaikka HTC istuukin astetta paremmin käteen. Kamerat ovat myös pitkälti samalla viivalla, mutta HTC One (M8):n kameralla ei voi kuvata UHD-videota.
Jos haluaa huippupuhelimen huippudesignilla, voin lämpimästi suositella HTC One (M8):n hankintaa, mutta suosittelen, että tarkastaa kilpailijat myös – etenkin Sony Xperia Z2:n. Jos kuitenkaan design ei ole pääkriteeri, ovat Galaxy S5 ja LG G3 myös kovia kilpakumppaneita. Tietenkään ei kannata unohtaa HTC:n viime vuoden lippulaivaälypuhelinta HTC Onea, joka maksaa 500 euroa, mutta on varmasti kelpo älypuhelin edelleen.
Hyvää:
- Rakenne, laatutuntuma ja jämäkkyys
- Stereokaiuttimet
- Tuplakameran tuomat hyödyt
- Käynnistyy todella nopeasti
- Käytettävyys yhdellä kädellä
Huonoa:
- Fyysinen koko suurehko näytön kokoon nähden
- Ajoittainen kuumeneminen
- Kamera ei aivan huippuluokkaa
- Ajoittainen pätkiminen käyttöliittymässä
PS. Jos sinulla on jotakin kysyttävää koskien HTC One (M8):aa, kommentoi alla niin vastaamme parhaamme mukaan.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »