Amnesty International on eilen julkistanut Panic Button -sovelluksen, jonka avulla aktivistit saattavat vakavissa konfliktitilanteissa välttyä kidutukselta ja muilta julmuuksilta lähettämällä hätäviestin älypuhelimellaan. Yhdellä napinpainalluksella voi vaaratilanteessa nopeasti ja huomaamattomasti lähettää viestin kolmelle luotettavalle kontaktilleen.
Panic button -sovellus on suojattu PIN-koodilla ja se on nyt naamioitu laskimeksi valenäytöllä. Hätäviesti lähtee painamalla nopeasti älypuhelimen virtapainiketta, ja viestin lisäksi mukana on karttalinkki, jonka koordinaattien avulla nähdään lähettäjän tarkka sijainti – kunhan laitteen GPS on aktiivinen. Sovelluksesta löytyy myös tarkistuslista, jolla käyttäjä voi varmistaa sovelluksen turvallisuuden ja toimivuuden.
Panic Button -sovelluksen tarkoitus on lisätä aktivistien turvallisuutta maailmalla ja sen avulla heidät saatetaan pelastaa laittomilta pidätyksiltä, vangitsemisilta, kidnappauksista ja kidutuksesta, kertoo Amnestyn Tanya O’Carroll Independentin haastattelussa. Amnestyn mukaan ensimmäiset tunnit näissä vaaratilanteissa ovat usein hyvin ratkaisevat.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tällä hetkellä Panic Button -sovellus (beta) toimii vain Android-laitteissa neljällä eri kielellä. Sovellusta on testattu yli sadan Amnestyn yhteistyökumppanin toimesta lähes kahdessakymmenessä maassa ja se on avoimen lähdekoodin projekti, johon voi tarkemmin tutustua GitHub-sivustolla.
Vaikka sovelluksen ensisijaiset kohderyhmät ovat aktivistien lisäksi ihmisoikeustaistelijat ja lakimiehet, voi Panic Buttonin ladata Google Play -sovelluskaupasta Android-puhelimeensa kuka tahansa, joka saattaa olla työssään edellämainituille vaaroille alttiina.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »