Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Valtava Asus-julkistus – Transformer Book V: laitteita ja käyttöjärjestelmiä yhdistävä superhybridi

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Asus Transformer Book V

Asus Transformer Book V

Aiemmin vihjatut Asuksen uutuuslaitteet paljastettiin tänään Computex 2014 -messuilla Taiwanissa. Julkistusten joukkoon mahtui useita tablettiuutuuksia ja perinteisempi tabletti-läppäri-hybridi, joista voit lukea lisää täältä.

Mielenkiintoisin julkistus tapahtumassa oli kuitenkin selkeästi Transformer Book V. Laite yhdistää käsittämättömän määrän rautaa ja käyttöjärjestelmiä yhdeksi kokonaisuudeksi. Samasta paketista löytyy nimittäin QWERTY-näppäimistöllinen, sekä Android 4.4 Kitkatia että Windows 8.1:tä pyörittävä läppäri, vastaavasti kahdella käyttöjärjestelmällä toimiva tabletti ja Android 4.4 Kitkat -älypuhelin.

12,5 tuumainen HD IPS -kosketuspaneeli toimii siis näppäimistön kanssa Windows 8.1 -läppärinä ja yksinään Windows 8.1 -tablettina. Lisäksi paneeli toimii Android 4.4 Kitkat -läppärinä ja tablettina, jos mukana tuleva puhelin on kytketty paikoilleen PadStationin tapaan. Asuksen mukaan käyttöjärjestelmän vaihto onnistuu saumattomasti yhdellä painalluksella. Läppärinä laitteelle luvataan uuden sukupolven Intel Core -järjestelmäpiiriä ja kookasta yhden teratavun kovalevyä. Tablettikäyttöä varten näyttöpaneelista löytyy 128 gigatavun kovalevy.

Transformer Book V:n puhelin taas on viisituumainen Android 4.4 Kitkat -laite, josta löytyy Intel Atom -neliydinjärjestelmäpiiri, LTE 4G -valmius, 2 gigatavua RAM-muistia ja 2500 milliampeeritunnin akku. Lisäksi luvassa pitäisi olla 8 megapikselin takakamera ja 2 megapikselin etukamera.

Asuksen tavoitteena on tehdä Transformer Book V:stä mobiilimaailman sveitsiläinen linkkuveitsi, joka sopii joka tilanteeseen. Laitteelle luvataan saumatonta käyttökokemusta sekä tabletin eri käyttöjärjestelmien että eri laitteiden välille. Laite oli kuitenkin Computexissä esillä vain lasikuvun alla, eli hybridin valmistuminen ja lopullinen julkaisu lienee vielä varsin kaukana. Myöskään hintatietoja ei tässä vaiheessa ole. Palaamme asiaan, kun lisätietoja Asukselta saadaan.

Asus Transformer Book V

Asus Transformer Book V

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hironen

    Viime vuosina yleistyneet ns. hybridilaitteet ovat hirvittäviä pettymyksiä, koska niistä ei voida tehdä riittävän laadukkaita ja tehokkaita, koska se nostaisi hintaa niin paljon, että suuri yleisö ei ostaisi niitä. Itse taas en huoli keskinkertaita laitteistoa.