Paikan päällä Lontoossa
Pääsimme testaamaan LG:n uutta G3-huippumallia suoraan puhelimen julkaisutilaisuudessa Lontoossa. Miltä se näyttää, miltä se tuntuu ja mitä tarjottavaa uutuudella on? Näitä kysymyksiä käymme lyhyesti läpi tässä artikkelissa.
Omaperäistä designia
Uusien puhelinten kohdalla ensimmäinen kysymys kuuluu usein, onko puhelin valmistettu muovista tai metallista. LG G3:n kohdalla vastausta ei ole aivan helppoa antaa, sillä puhelimen muovipinta on saatu muistuttamaan erehdyttävän paljon metallia. Ratkaisu on sinänsä toimiva, ettei puhelin testatessa kerännyt sormenjälkiä ja myös yleinen laatutuntuma oli normaaleita muovipuhelimia parempi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Erityistarkka näyttö
LG G3:n näytössä on eniten keskustelua herättänyt sen harvinaisen suuri 534 PPI tarkkuus. Todistaakseen, että tarkkuudesta on oikeasti hyötyä, oli LG ladannut puhelimeen valmiiksi pari esittelyvideota. Yksi näistä filmeistä oli luontoaiheinen video, jossa maisemat piirtyivät todella terävinä. Suuresta tarkkuudesta johtuen video tosin näytti hieman epäluonnolliselta.
Tarkkuuden suhteen G3:n näyttö on päässyt tasolle, jossa ruudulla ei näy pienintäkään sahalaitaa ja yksittäisiä pikseleitä on mahdotonta erottaa edes läheltä katsoessa. Kokonaisuus on vaikuttava ja näyttää hyvältä esimerkiksi tekstiä lukiessa, mutta voi kuitenkin kysyä, kuinka paljon tarkkuudesta on lopulta hyötyä arkikäytössä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Takana sijaitseva kaiutin
Näytön tarkkuuden lisäksi LG G3:ssa on kiinnostavaa myös äänenlaatu, josta oli tosin vaikea saada käsitystä meluisassa esittelyhallissa. Yksi selkeä miinus kaiuttimesta kuitenkin löytyy jo tässä vaiheessa, sillä se on asetettu puhelimen takaosaan, mikä on ongelmallista esimerkiksi videoita katsoessa.
Päivitetty käyttöliittymä
Käyttöliittymä on nykymuodin mukaisesti mennyt aiempaa riisutumpaan ja pelkistetympään suuntaan. Varjostukset ja kolmiulotteisuus ovat saaneet kyytiä ja tilalle on tullut entistä puhtaampi värimaailma selkeämmällä designilla. Ulkomuodon lisäksi käyttöliittymästä on kuitenkin vaikea antaa tarkkaa arviota, sillä uudistuksiin kunnolla tutustuminen vaatisi enemmän aikaa, mitä meillä testitilanteessa oli.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Yksi asia, jonka LG G3:ssa voi kuitenkin todeta jo tässä kohtaa kehittyneen on näytön virtuaalinäppäimistö. Näppäimistö hyötyy paitsi puhelimen isosta koosta, myös tavasta jolla sanaehdotuksia valitaan yksinkertaisesti peukaloa ylöspäin pyyhkäisemällä. LG G3:n käyttö tuntuukin ylipäätään luontevalta, mihin auttavat myös monet pienet käyttöliittymän lisäanimaatiot.
Suojakuori lisävarusteena
Itse puhelimen ohella pääsi Lontoossa testaamaan myös puhelimen lisävarusteena myytävää suojakuorta. Perinteisen oloinen kuori on valmistettu muovista, johon on keskelle muotoiltu kellonajan ja ilmoitukset näyttävä ikkuna. Kuori ei valitettavasti yllä LG G3:n kanssa samaan laatutuntumaan ja puhelin näyttääkin paremmalta ilman suojakuorta.
Esimerkkikuvia kamerasta
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Esittelyhallin olosuhteissa kamarasta oli mahdotonta saada tarkkaa käsitystä, mutta otimme kuitenkin kaksi esimerkkikuvaa, joista jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä. Teknisesti kamerassa on 13 megapikseliä, OIS+ -optinen kuvanvakaaja, tupla-LED-kuvausvalo ja erillinen kuvien lasertarkennus.
—
Tämä ennakko perustuu ruotsalaisen Mobil-julkaisun aiempiin artikkeleihin.Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »