Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Halvempia Windows-laitteita tulossa: Microsoft antaa uuden Windowsin ilmaiseksi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Microsoftin logo

Microsoftin logo

Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmän suosio tablettimarkkinoilae ei ole ollut mitenkään ihmeellistä, mutta Microsoft tekee kaikkensa, jotta Windows-laitteet pystyisivät haastamaan myös halvat Android-tabletit. Yhtiö kertoo, että muutaman seuraavan viikon aikana eri valmistajat tulevat julkistamaan halvempia Windows-tabletteja. Microsoft tiedottaa asiasta blogissaan.

Yhtiö antaa uuden Windows 8.1 with Bing -käyttöjärjestelmäversion ilmaiseksi valmistajille, jos laitteen näytön koko on alle yhdeksän tuumaa. Tämän avulla valmistajat voivat tuottaa entistä halvempia Windows-laitteita, jotka pystyvät nyt kilpailemaan paremmin halpojen Android-tablettien kanssa.

Windows 8.1 -päivityksen jälkeen myös laitteiden rautavaatimukset tippuivat. Jatkossa Windows-tableteissa tarvitsee olla vain gigatavun verran RAM-muistia ja 16 gigatavua tallennustilaa.

Monissa Windows-laitteissa on nykyään valmiina asennettuna Microsoftin Office 365 -paketti, josta löytyy vuoden käyttöoikeus. Officea on myös pidetty yhtenä Microsoftin suurimpina valttikortteina tableteissa.

Windows 8.1 with Bing tullaan luultavasti näkemään ensimmäisen kerran Computex-messuilla Taipeissa muutaman viikon päästä. Se on muuten sama kuin normaali Windows 8.1, mutta Internet Explorerin oletushakukoneena on Microsoftin Bing. Sen kuitenkin voi muuttaa selaimen asetuksista, jos haluaa.

Microsoft kertoo, että halvempien laitteiden myötä niiden toimitukset kasvavat ja samalla kehittäjien kiinnostus kasvaa alustaa kohtaan ja näin saadaan sovellusongelmat hoidettua.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Oiva Paukku

  Ilmainen ei riitä, pitää latoa satasia tiskiin että ostaisin Windows-laitteen.

  • keijo

   Mitäs muuten käytät?

  • agipa

   Minä en edes ottaisi pikkulasten tekemiä Applen ongelmajätteitä ilmaiseksi, saatikaan Androidi krääsä.