Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Lähtevätkö älykellot lentoon? Samsungilla valtava osuus markkinoista – ainakin vielä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsungin uudet Gear 2 ja Gear 2 Neo

Samsungin uudet Gear 2 ja Gear 2 Neo

 

Samsung on Gear-älykelloillaan tämän hetken ykkönen älykelloissa, mutta markkina ei ole lähtenyt vielä kunnolla liikkeelle.

Tutkimusyhtiö Strategy Analyticsin mukaan alkuvuonna tammi-maaliskuussa markkinoille toimitettiin yhteensä 700 000 älykelloa, joista 500 000 uutta tuli Samsungilta. Näin ollen sen markkinaosuus oli yli 70 prosenttia. Puhe on toimituksista jälleenmyyjille ja toimitusketjuun, ei myynnistä loppuasiakkaille.

Toimitukset kasvoivat 250 prosentilla vuoden takaisesta, mutta yhä älykellomarkkinat ovat varsin mimimaaliset. Esimerkiksi älypuhelimia toimitettiin nyt alkuvuonna myös Strategy Analyticsin mukaan 285 miljoonaa kappaletta.

Vuonna 2013 Samsung ylsi miljoonan älykellon toimituksiin, joka riitti 52 prosentin markkinaosuuteen.

Älykelloissa pidempään mukana suurista nimistä on ollut Sony, joka ylsi 80 000 älykellolla 11 prosentin osuuteen markkinoista samoin kuin startup-yritys Pebble. Samsung tuli vahvasti markkinoille ja valtasi sen mitä vallattavissa oli viime vuonna Galaxy Gearilla ja tämän vuoden toiselta neljännekseltä alkaen uusilla Gear 2 -malleilla sekä myös Gear Fitillä, joka hakee paikkaansa älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden välimaastosta.

Seuraavaa suurta juttua älykelloissa odotetaan Applelta, jonka huhutaan laajasti lanseeraavan iWatch-älykellonsa myöhemmin tänä vuonna. Applen mukaantulon myötä älykellomarkkinat saattavatkin lähteä tosissaan liikkeelle, mikäli aiemmat merkit iPodin, iPhonen ja iPadin osalta pitävät myös tällä kertaa paikkansa.

Vielä toistaiseksi kuluttajat eivät ole löytäneet älykelloista suuressa mittakaavassa ostopäätöstä ajavia tekijöitä, niin sanottuja ”tappajaominaisuuksia”, joiden vuoksi älykello olisi pakko hankkia.

Applen ohella lisäksi myös Googlen odotetaan panostavan vahvasti älykelloihin omalla Android Wear -alustalla, jonka myötä älykelloja ollaan näkemässä lähiaikoina laajasti lisää eri valmistajilta. Kärjessä Android Wearin osalta kulkevat LG:n G Watch sekä Motorolan Moto 360.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Apple

  Itse en niinkään kaipaa ”tappajaominaisuutta”, vaan esimerkiksi Samsungin Galaxy Gear 2 kelpaisi itselle erinomaisesti. Ongelma on ennemminkin siinä, että Applen puhelimen käyttäjänä en pysty Galaxy Gearia hyödyntämään. Ja kun ainoa ominausuus, joka älykellossa itsellä tulee olla on handsfree-ominaisuus, niin melkeinpä kaikki markkinoilla olevat mallit ovat poissuljettuja. Ei kylläkään ole varmaa, onko iWatchissakaan tätä ominaisuutta, joten saa nähdä tuleeko valmistajan vaihto eteen sykysyllä. Toivon kuitenkin loppuun asti, että ei tule ja handsfree-ominaisuus iWatchista löytyy.

 2. Fandroid

  Onhan noita ollut myynnissä jo vuodesta 2000 alkaen Garminilla ja vuodesta 2004 Suunnolla.

  Garmin

  http://en.wikipedia.org/wiki/Garmin

  Hyöty Sampan ja muiden merkkien markkinaan tulosta on se että kilpailu kovenee ja hinnat laskee.

  Jos haluaa toimivan gps/syke/muu anturi älykellon niin vaihtoehdot jotka toimii ovat edelleen Garmin/Suunto/Polar/Nike

 3. Samsung’s Galaxy Gear Smart Watch

  http://www.businessinsider.com/galaxy-gear-review-2013-10

  Conclusion

  The Galaxy Gear is so limited that I can’t even justify an excuse like, ”well, it’s just a first-generation product that will get better in time.” The Gear feels more like an unfinished product, something Samsung rushed out just so it could be first to market.

  The saying ”measure twice, cut once” doesn’t apply here. It seems like Samsung didn’t even measure before rushing the Gear out the door. This is one product I don’t think anyone should buy, at least until Samsung is able to add more features and convince other app developers to do the same.

  Read more: http://www.businessinsider.com/galaxy-gear-review-2013-10#ixzz32MBKoOD8

Tuoreimmat jutut