Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia kuihduttaa Intian tehtaansa – 5 000 työntekijää otti eropaketin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokian Chennain tehdas

Nokian Chennain tehdas

 

Nokian Intian Chennain tehtaalla tarjoamat vapaaehtoiset eropaketit näyttäisivät tehneen kauppansa, sillä noin 5 000 työntekijää on tarttunut tarjoukseen. Asiasta kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Intian tehdas jäi Nokialle Microsoft-kaupan yhteydessä, sillä tehdas on hukkaamiskiellossa Nokian Intian suuren verokiistan vuoksi eikä sen siirtäminen Microsoftille ollut näin mahdollista, kun Nokia ei suostunut vakuusvaatimuksiin. Tehtaan on kerrottu jatkavan Microsoftin alihankkijana Nokian omistuksessa, mutta laajojen leikkausten jälkeen tehtaan sulkeminen kokonaan alkaa vaikuttaa yhä todennäköisemmältä vaihtoehdolta.

Ennen 5 000 eropaketilla lähtijää tehtaalla oli 6 600 työntekijää. Aiemmin ennen muutosten alkua tehtaan työntekijämääräksi kerrottiin 8 000 työntekijää. Tehtaan työntekijämäärän raju lasku kertoo sen kuihduttamisesta todennäköisen sulkemisen alla.

Paketin ottaneet työntekijät saavat tietojen mukaan lähtökorvauksena vajaata 2 500 euroa vastaavan summan. ”Noin 5 000 työntekijää on jättänyt yhtiön. Itse asiassa he eivät ole kiinnostuneet lähtemään. Mutta työpaikan menettämisen pelosta myöhemmin ilman edes erokorvausta, he päättivät ottaa nyt vapaahetoisen paketin”, totesivat lähteet Nokian Intian työntekijäliitosta Economic Timesille. Nokia on avannut myös Intiassa työntekijöiden tueksi Bridge-ohjelman.

”Luulen, että he haluavat löytää ratkaisun, jolla he pääsevät eroon tehtaasta sillä se ei ole enää liiketoimintaa Nokialle”, kommentoi Pohjola Pankin analyytikko Hannu Rauhala Bloombergille.

Nokia kertoo yrittävänsä edelleen löytää ratkaisuja Intian verokiistaansa. Korkeimmillaan ilmaan on heitetty jopa 2,5 miljardiin euroon kohoavat vaatimukset maksamattomista veroista jälkiseuraamuksineen ja korkoineen – tosin realistisemmin puhuttaneen noin muutaman sadan miljoonan euron iskusta. Nokian mukaan se on kuitenkin toiminut oikein maksaessaan verot Suomeen ja on vedonnut Intian poliittiseenkin johtoon.

Intian tehtaan ohella Nokialle jäi Microsoft-kaupan jälkeen käsiin toinenkin tehdas Etelä-Korean Masanissa. Siellä työntekijöitä oli kuitenkin jäljellä vain 200 ja tehdas aiotaan sulkea.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut