Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusi huippupuhelin siivittää parempaan – ainakin hetken: HTC ennustaa voittoa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

HTC One (M8) eri värivaihtoehtoina

HTC One (M8) eri värivaihtoehtoina

 

Taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC ohjeistaa kuluvalle toiselle neljännekselle voitollista tulosta. Syynä on tietenkin tuore One (M8) -lippulaivaälypuhelin, joka piristää selvästi HTC:n myyntiä.

Kovin hyvin ongelmiin viime vuosina ajautuneella HTC:llä ei kuitenkaan vieläkään mene, sillä pomppu kannattavuuteen voi jäädä lyhytaikaiseksi, mikäli viime vuoden merkit pitävät paikkansa. Lisäksi liikevaihdon osalta HTC odottaa huhti-kesäkuulta nyt 65-70 miljardia Taiwanin dollaria, eli vähemmän kuin viime vuoden 71 miljardia.

Surkeaan alkuvuoteen nähden kuluva neljännes on kuitenkin sujumassa HTC:ltä muikeasti. Alkuvuonna HTC teki liikevaihtoa vain 33,1 miljardia Taiwanin dollaria eli noin 790 miljoonaa euroa ja nettotulos oli 1,88 miljardia Taiwanin dollaria eli noin 45 miljoonaa euroa tappiolla.

Kuten alta löytyvät tilastot kertovat, teki HTC viime vuonnakin juuri toisella neljänneksellä – tuolloin uuden One-puhelimen vetämänä – vuoden parhaimman neljännestuloksen, josta on sitten lasketeltu alamäkeä. Tänä vuonna tilanne voi olla toinen, sillä HTC on huhujen mukaan fiksusti lanseeramassa vielä jatkossa One (M8):sta uusia versioita pienemmän One Mini 2:n lisäksikin, eli muovikuorisen Ace-koodinimellä tunnetun mallin sekä uuden huippumallin M8 Primen. Näin ollen tänä vuonna HTC:n myynti ei välttämättä loppuvuodestakaan laske tosin kuin viime vuonna.

HTC One (M8) ehti tulla myyntiin jo maaliskuussa, mutta kunnolla myynti on lähtenyt liikkeelle vasta nyt toisella neljänneksellä. HTC ei ole kommentoinut toimittamisensa laitteiden määrää. Toinen tärkeä uutuus HTC:lle on edullisemman hintaluokan Desire 816.

”Maksimoidaksemme arvostelumenestystä keränneen HTC One (M8):n menestyksen, olemme dramaattisesti parantaneet toiminnallista tehokkuuttamme ja toimitusketjun valmiutta valmistamaan välittömän saatavuuden lanseerauspäivänä. Eteenpäin katsottuna olemme innostuneita monista uusista mahdollisuuksista, joita TD-LTE:n kehitys Kiinassa ja LTE:n Taiwanissa tuovat. Uskomme, että olemme tiellä kohti vahvaa vuotta 2014”, kommentoi HTC:n toimitusjohtaja Peter Chou.

Kuluvalta neljännekseltä HTC odottaa suuremman liikevaihdon vetämänä 2,21-3,00 Taiwanin dollarin osakekohtaista tulosta eli ensi kertaa pitäisi syntyä voittoa sitten vuodentakaisen neljänneksen.

HTC:n liikevaihto ja liikevoitto viideltä viime neljännekseltä

HTC:n liikevaihto ja liikevoitto viideltä viime neljännekseltä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Jonahan

    HTC tietenkin haluaa antaa positiivisen kuvan seuraavasta neljänneksestä, mutta suoraan sanottuna ei edellenkään näytä hyvältä. Kuukausittainen liikevaihto laski noin 2,5 vuotta (vs. sama kuukausi vuotta aiemmin), kunnes edelliset kaksi kuukautta ovat olleet hieman kasvavia. Kuitenkin ollaan liikevaihdolla mitattuna noin vuoden 2010 tasolla ja seuraavastakin neljänneksestä ennustetaan laskevaa, vaikka uusi malli on juuri saatu ulos.

    Samanaikaisesti hintakisa Samsungin ja Kiinalaisvalmistajien kanssa vain pahenee. Tuollaisista asemista ei monikaan ole enää pompannut takaisin, mutta saahan sitä toivoa.