Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kiinan nuori älypuhelinjätti Xiaomi valtaamassa kymmenen uutta maata

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Xiaomin lippulaivamyymälä

Xiaomin lippulaivamyymälä

 

Xiaomi Hongmi / Redmi

Xiaomi Hongmi / Redmi

Kiinalainen Xiaomi kasvaa hurjasti ja nyt yhtiö aikoo laajentaa tarjontaansa kymmeneen uuteen maahan, kertoo Bloomberg. Xiaomin myynti on kasvanut jatkuvasti ja hurjalla vauhdilla sen kotimarkkinoilla ja esimerkiksi ensimmäisellä neljänneksellä yhtiö myi jo enemmän älypuhelimia kuin Nokia. Xiaomin tarjonta laajenee nyt ennen kaikkea ympäri Aasiaa.

Tällä hetkellä Xiaomin laitteita on saatavilla ainoastaan Kiinassa, Taiwanissa, Hong Kongissa ja Singaporessa. Yhtiö aikoo tuoda tuotteitansa myyntiin nyt myös Intiassa, Brasiliassa, Venäjällä, Turkissa ja Mexicossa sekä muualla Itä-Aasiassa. Erikoista on se, että yhtiö ei lähde ainakaan vielä kilpailemaan markkinoista Yhdysvalloissa tai Euroopassakaan.

Xiaomi on kasvanut kovalla tahdilla ja yhtiön tavoitteena tänä vuonna on myydä yli 60 miljoonaa älypuhelinta ja ensi vuonna jo yli 100 miljoonaa puhelinta. Vuonna 2013 kokonaisuudessaan yhtiö myi 18,7 miljoonaa älypuhelinta. Taasen 2012 Xiaomi myi vain 7,2 miljoonaa älypuhelinta. Xiaomi perustettiin vasta vuonna 2010.

Yhtiön menestys perustuu edullisiin tuotteisiin ja taidokkaaseen markkinointiin.

Xiaomi on arvioitu viimeisimmällä rahoituskierroksella jo 10 miljardin dollarin arvoiseksi yhtiöksi.

Aivan juuri Xiaomi muutti verkkosivujensa osoitteen mi.comiksi, mikä on helpompi kansainväliselle yleisölle. Mi.comista yhtiö maksoi jopa 3,6 miljoona dollaria eli noin 2,6 miljoonaa euroa. Päivitys kello 13:40: Mi.comin hinta olikin juanien sijaan 3,6 miljoonaa dollaria eli yli kuusinkertaisesti enemmän.

Xiaomi on myös älypuhelimien ohella julkistanut myös yhden 47-tuumaisen television.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. juhuu

  Samsungilla tulee kohta vaikeat ajat.

 2. Henrik

  Taitaa olla JO!!.

 3. Henrik

  Ei nyt sentään. =)

  • Henrik

   Nokialla on jo ja sen huomaa!!.

Tuoreimmat jutut