Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hurjaa kasvua: miljardi ihmistä käyttää mobiilisti Facebookia – tulos +184 %

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg

 

Applen ohella myös Facebook julkaisi alkuvuoden tuloksensa tammi-maaliskuulta viime yönä Suomen aikaa – ja ylitti myös ennakko-odotukset. Facebookin kurssi lähti noin neljän prosentin nousuun jälkipörssissä.

”Facebookin liiketoiminta on vahva ja kasvussa, ja tämä neljännes oli loistava alku vuodelle 2014”, kommentoi Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg. ”Olemme tehneet joitakin pitkän tähtäimen panostuksia samalla pysyen keskittyneenä tarjoamaan ja parantamaan ydintuotteitamme ja liiketoimintaamme. Olemme loistavassa asemassa jatkaaksemme matkaa kohti missiotamme.”

Facebookin mobiilibisnes veti edelleen ilmiömäisen hyvin: ensi kertaa ylittyi miljardin mobiilikäyttäjän raja, kun kuukausittaisten aktiivisten mobiilikäyttäjien määrä nousi viime vuoden alusta 34 prosentilla 1 008 miljoonaan. Kenties vielä hurjempaa on, että päivittäin mobiilikäyttäjiä Facebookilla oli nyt 609 miljoonaa. Kaksi vuotta sitten luku oli 266 miljoonaa, joten kasvu on ollut rivakkaa. Pelkästään mobiilisti Facebookia käytti jo 341 miljoonaa ihmistä.

Kokonaisuutena Facebookin aktiivisten kuukausikäyttäjien määrä nousi jo 1,28 miljardiin eli 15 prosenttia vuoden takaisesta ja päivittäisten käyttäjien määrä 802 miljoonaan eli 21 prosenttia vuoden takaisesta. Facebookia käyttävät nyt siis yhä vain aiempaa useammat, ja aiempaa useammin.

Facebookin mobiililla kuvanjakopalvelulla Instagramilla on jo myös yli 200 miljoonaa kuukausikäyttäjää. Facebookin ostama WhatsApp puolestaan kertoi juuri jo ylittäneensä 500 miljoonan kuukausikäyttäjän rajan.

Myös taloudellisesti Facebookilla pyyhki mainiosti: liikevaihto nousi 72 prosenttia 2,5 miljardiin dollariin. Liikevaihdosta 2,27 miljardia syntyi mainostuloista, joista mobiilin osuus oli 59 prosenttia. Facebookin bisnes on muuttunut käsittämättömällä vauhdilla mobiiliksi: vuosi sitten mobiilimainosten osuus kakusta oli vasta 30 prosenttia. Samaan aikaan Facebookin vanha, perinteinen tietokonekäyttö selaimella on alkanut jo laskea.

Liikevoittoa Facebook teki 1 374 miljoonaa dollaria, kun osakeperustaiset palkkiot ja tietyt muut pienemmät erät jätetään pois laskuista, verrattuna vuoden 2013 alun 563 miljoonaan. Nettotulos samoin laskettuna oli 885 miljoonaa dollaria ja kasvua kertyi komeat 184 prosenttia viime vuoden 312 miljoonasta dollarista.

Kassassa Facebookilla oli rahaa neljänneksen päättyessä 12,63 miljardia dollaria.

Facebook ilmoitti myös, että yhtiön talousjohtaja David Ebersman jättää yhtiön. Tilalle tulee aiemmin peliyhtiö Zyngan talousjohtajana toiminut David Wehner, joka siirtyi Facebookille vuonna 2012.

Facebookin aktiiviset mobiilikäyttäjät kuukaudessa

facebook_mobile_2

Facebookin mobiilikäyttäjät päivässäfacebook_mobile_1

Facebookin vain mobiilisti palvelua käyttävät kuukausikäyttäjät

facebook_mobile_3

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut