Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tässä se nyt on: kohuttu ja odotettu Amazonin 3D-älypuhelin kuudella kameralla

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Amazonin ensimmäinen älypuhelin lisäkuorella suojattuna BGR:n kuvassa

Amazonin ensimmäinen älypuhelin lisäkuorella suojattuna BGR:n kuvassa

 

Yhdysvaltalaiselta verkkokauppajätiltä Amazonilta on odotettu jo pitkään myös älypuhelinta yhtiön aiempien laiteuutuuksien, ennen kaikkea Kindle Fire -tablettien, jatkoksi. Vuosien huhujen – ja myös kehitystyön – päätteeksi nyt ollaan vihdoin pääsemässä maaliin asti: Amazonin älypuhelinta odotetaan markkinoille tulevina kuukausina.

Nyt BGR-sivusto on julkaissut Amazonin älypuhelimesta paljon lisää tietoja sekä myös ensimmäiset kuvat, joissa uutuus on kuitenkin piilotettu sen tarkat muodot piilottavan lisäkuoren sisään.

Amazonin älypuhelimen tekninen erikoisuus tulee olemaan sen 3D-käyttöliittymä, minkä myötä laitteessa on myös yhteensä kuusi kameraa. Lisäksi luonnollisesti Amazonin verkkokauppa ja palvelut tulemaan olemaan keskeisessä roolissa. Valitettavasti tämä tarkoittaa myös sitä, että puhelin on tulossa aluksi myyntiin vain Yhdysvalloissa. Suomen markkinoiden osalta Amazonin uutuus jää siis toistaiseksi täydeksi kuriositeetiksi – ja todennäköisesti vielä hyvin pitkäksikin ajaksi.

Ensimmäisenä tulevan korkeampaan hintaluokkaan sijoittuvan ja 3D-käyttöliittymällisen uutuuden ohella Amazon työstää nyt myös toista puhelinta, kertoo BGR. Se sijoittuisi edullisempaan hintaluokkaan ja tulisi tarjolle jonkin verran myöhemmin.

Perusaspektien osalta Amazonin ensimmäinen älypuhelinuutuus tarjoaa 4,7 tuuman näytön 1280×720 pikselin tarkkuudella, Qualcommin Snapdragon-järjestelmäpiirin sekä kaksi gigatavua RAM-muistia, eli ei mitään erikoista.

Puhelin, jonka myyntinimeä ei vielä tiedetä, erottuukin joukosta ennen kaikkea laitteiston tukemalla 3D-käyttöliittymällään. Perinteisten 13 megapikselin taka- ja tavallisen etukameran ohella puhelimesta löytyy neljä infrapunakameraa, jotka toimivat yhdessä muiden antureiden kanssa 3D-efektien luomiseksi käyttöliittymään. Kamerat sijaitsevat puhelimen kussakin kulmassa etupuolella. Ne seuraavat käyttäjän pään ja silmien sijaintia suhteessa puhelimeen ja käyttöliittymä mukautuu jatkuvasti tämän mukaisesti.

Amazonin puhelin tarjoaa näin 3D-kokemuksen ilman 3D-laseja tai lisälinssiä näytön päällä.

Käyttöliittymän eri toimintojen kerrotaan hyödyntävän laajasti 3D-toiminnallisuutta. Lukitusnäkymän osalta mukana on joukko lukuisia erikoistaustakuvia, joiden näkymä vaihtuu puhelinta eri kulmista katsottaessa. Myös sovelluskuvakkeet ja muut elementit hyödyntävät kolmiulotteisuutta. Lisäksi esimerkiksi karttasovelluksessa näkymä muuttuu puhelinta kääntämällä.

Luonnollisesti 3D-efektejä käytetään myös Amazonin sisältökaupoissa. Mukana ovat kolmiulotteiset tuotekuvat eri kulmista.

Amazonin kerrotaan myös yrittävän houkutella kolmannen osapuolen sovelluskehittäjiä mukaan hyödyntämään 3D-toiminnallisuutta.

Pohjalla Amazonin puhelimessa pitäisi olla Android-käyttöjärjestelmä, jonka päälle Amazon on tehnyt tablettiensa tavoin täysin oman käyttöliittymänsä ja palvelunsa Googlen tilalle.

Wall Street Journalin viimeviikkoisen raportin mukaan Amazonin puhelin julkistettaisiin kesäkuussa ja tulisi myyntiin kolmannen neljänneksen eli heinä-syyskuun aikana.

Kenties mielenkiintoisin asia uutuudesta on vielä hämärän peitossa – nimittäin tarkka hinta sekä myyntitapa. Amazonille tyypillisesti uutuduen hinta lienee vähintäänkin kilpailukykyinen ja lisäksi Amazon saattaa olla kehittänyt jonkinlaisen uuden mallin puhelimen myyntiin.

Lisäkuori peittää Amazonin puhelimen todelliset muodot

Lisäkuori peittää Amazonin puhelimen todelliset muodot

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut