Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokialta tulossa uutta: muun muassa koodinimet Superman ja Tesla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia

Nokia

Nokiian tulevista puhelimista on vuotanut jälleen verkkoon koodinimilista. Asialla on kuka muu muukaan kuin tuttuakin tutumpi sarjavuotaja @evleaks.

@evleaksin tuorein koodinimivuoto onkin sopivasti aikataulussaan, sillä edellisellä kerralla vuodetuista koodinimistä jo muun muassa Moneypenny on julkistettu nyt Lumia 630/635:nä sekä Martini Lumia 930:nä.

Nyt @evleaksin mukaan tulossa ovat Ara, Leo, Moonraker, Onyx, Peridot, Superman, Tesla ja Vantage. Muuta uutuuksista ei sitten vielä tiedetäkään. Bond-teema jatkuu koodinimissä, kuten Moonraker, ja toisaalta mukana on mielenkiintoisia uusia tulokkaita, kuten Superman. Kehitetäänköhän Superman-nimellä todellista superpuhelinta? Se selviää myöhemmin.

Lisäksi mielenkiintoinen koodinimi on myös Tesla. Se viitannee legendaariseen keksijään Nikola Teslaan, jonka nimen on aiemmin lainannut myös esimerkiksi automarkkinoita mullistava sähköautovalmistaja Tesla. Hauska on myös Ara-koodinimi, sillä sitä käyttää myös Google palasista koottavan modulaaripuhelinprojektinsa yhteydessä.

Nokian aiemmistakin koodininimivuodoista vielä julkistamatta ovat esimerkiksi Goldfinger, josta odotetaan 3D-eletoiminnoilla varustettua uutta Windows Phone -huippumallia sekä luultavasti myös Phantom.

Nokialta – tai siis Microsoftilta kaupan toteutuessa aivan näinä päivinä – ei odoteta nyt Lumia-uutuuksia ihan heti, koska yhtiö julkisti Lumia 630/635:n sekä Lumia 930:n.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. juhuu

  Uutta pukkaa sellaisella vauhdilla, että pahaa tekee. yRITTÄÄKÖ Nokia tehdä microsoftille jäynää julkistamalla noin paljon puhelimia ja tietenkin niiden päivittämiseen menee enemmän aikaa

 2. Henrik

  Hauskoja nuo koodinimet!!. =)

 3. james

  kun microsoft kaupat toteutuu niin luullisi nopeutuvan uuden asin tulo kuten 64 bit prosesori tuki ja 2k 52 megapikselin kameran ohjelmointi tuki. kun fullhd tuki kesti kauan kun Nokia pimitti tietoa siitä microsoftilta että olisi tehnyt ajurit siihen uudelle piirisarjalle. tulossa on varmaan ainakin lumia 530,730,830

 4. james

  ellei tule jo Microsoftin nimissä Lumia nimen alla.

 5. Joo

  ”Kehitäteenköhän Superman-nimellä todellista superpuhelinta?”

  Superkamerapuhelinta.

  Yksi koodinimi puuttuu: ”The guy who looks at his wine bottle after James Bond’s Lotus emerges from the sea.”

 6. android

  Superman saattaa olla lumia 1820

 7. james

  Lumia 1820 odottaa varmaan snapdragon 805 ja 2k näytölle tukea. ja voi olla kamerahirmu puhelin lumia 1020 seuraaja. heinäkuun tienoissa luullisi julkaistavan ellei sitten syksyllä. kun lumiat 530,730,830 vielä ilmestynee.

Tuoreimmat jutut