Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsungin uutta LED-lamppua voi ohjata älypuhelimella

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsungin älylamppu

Samsungin älylamppu

 

Samsung on tuomassa markkinoille älykkäiden mobiililaitteiden, älypuhelinten, tablettien, älykellojen, älytelevisioiden ja muiden jatkoksi seuraavaksi älylamput.

Samsungin kaksi uutta älykästä LED-lamppua julkistettiin Frankfurtissa Light + Building -messuilla. Lamput eroavat yhteydeltään: toista voidaan ohjata Bluetooth- ja toista Wi-Fi-yhteyden välityksellä. Bluetooth-lamppua voi ohjata vain lähietäisyydeltä, kun taas Wi-Fi-lamppua voi ohjata verkon kautta mistä tahansa, vaikka toiselta puolelta maapalloa.

Suomessa uudet älylamput saapuvat kauppoihin syyskuussa eikä tarkoista hinnoista ole vielä tietoa.

Uusia lamppuja voidaan ohjata älypuhelimella tai tabletilla, jossa on Samsung Smart Home -sovellus. Lamppuja sovellukseen voidaan liittää yhteensä jopa 64, joten kodin valaistusta pääsee säätämään haluttaessa hyvin monipuolisesti. Lamput voi sytyttää, sammuttaa ja himmentää ohjauslaitteesta.

Samsungin mukaan valoa voi säätää kotoisan lämpimästä kylmän selkeään ja valon voimakkuutta voi myös himmentää 10 prosenttiin asti.

Lamppujen kestoiän osalta kerrotaan, että tavallisella käytöllä (4 tuntia päivässä) lamppujen pitäisi kestää seuraavan kymmenen vuoden ajan, sillä lamppujen paloaika on 15 000 tuntia.

”Meillä on ainutlaatuisen pitkä kokemus LED-teknologiasta ja puolijohteiden kehittämisestä. Sen avulla meillä on rahkeet kehittää innovatiivisia älytuotteita myös LED-markkinoille. Valojen langaton ohjaaminen on vain alku älykkään kodin kehityksessä”, kertoo Samsungin LED-tuotteista vastaava tuotepäällikkö Sebastian Wranå.

Hiljattain omat älylamppunsa esitteli myös toinen korealainen eli LG. Älylamppujen pioneerina suurista nimistä on toiminut Philips hue-sarjan lampuillaan.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. hansu

    Kivahan tuollaista olisi koittaa, liekö sitten pidemmän päälle jaksaisi säätää lamppua vai palaisiko se vaan kuten normaalitkin lamput.
    Hintaa varmasti löytyy melkoisesti ’äly’lampusta.

  2. mikko

    Aika kätevä niille jolla on kuulovamma niinku mulla! Vois tuota harkita.. toivottavasti lampun valo saadaan välkkymään myös viestien saapumisen ilmoittamiseksi.

Tuoreimmat jutut