Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Antavatko nämä kuvat esimakua uusista jätti-iPhoneista? ”iPhone 6:n tuotanto alkaa heinäkuussa”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Ferry Passchierin luomat Apple iPhone 6 -konseptikuvat 4,7 ja 5,7 tuuman koossa

Ferry Passchierin luomat Apple iPhone 6 -konseptikuvat 4,7 ja 5,7 tuuman koossa

 

Huhut Applen uusista iPhoneista jatkuvat. Tänä vuonna luvassa ovatkin historian toistaiseksi suurimmat iPhone-uutuudet, ainakin näytön koolla mitattuna.

MacRumors-sivusto pyysi suunnittelija Ferry Passchieria luomaan oheiset iPhone-kuvat, jotka perustuvat viimeaikaisiin vuotokuviin ja huhupuheisiin. Alta löytyvässä kokovertailukuvassa nähdään myös, miten 4,7 ja 5,7 tuuman näytöillä varustetut iPhonet voisivat vertautua kooltaan nykyiseen nelituumaiseen iPhone 5s:ään sekä 7,9 tuuman iPad miniin.

iPhone 5s vasemmalla ja iPad mini oikealla sekä välissä konseptikuvat 4,7 ja 5,7 tuuman iPhoneista

iPhone 5s vasemmalla ja iPad mini oikealla sekä välissä konseptikuvat 4,7 ja 5,7 tuuman iPhoneista

 

iPhonen design olisi huhujen mukaan siirtymässä iPhone 5c:stä tuttuun suuntaan muun muassa sivun toimintapainikkeiden sekä alareunan kaiutinaukkojen muistuttaessa muovikuorista viime vuoden uutuutta. Uusissa malleissaan Apple kuitenkin pitäytynee edelleen alumiinirakenteessa. Aiemmin Apple on iPhone 5:ssä ja 5s:ssä käyttänyt laitteen takana ylä- ja alareunassa muuta kuin metallia aukkoina langattomien yhteyksien toiminnan takaamiseksi. Kenties uudella tekniikalla Apple voisi kuitenkin luoda saumattomamman kokonaisuuden. Edelleen huomionarvoista on, että vuotokuvissa on nähty pyöreä kuvausvalo iPhone 5s:ssä nähdyn pitkulaisen tupla-LEDin sijaan. Myös lukituspainike voisi siirtyä oikeasta yläreunasta vasemmalle.

Lisäksi huhuissa esillä ovat olleet safiirin käyttö näytön suojana tavallisen lasin sijaan, Apple A8 -järjestelmäpiiri sekä muutokset kameran kennoon ja aukon kokoon tarkkuuden pysyessä edelleen todennäköisesti kahdeksassa megapikselissä.

Taiwanilainen Industrial and Commercial Times puolestaan on nyt raportoinut iPhonen tuotannon aloitusajankohdasta. Maailmalle raportti on levinnyt japanilaisen EMSOnen kautta.

Heinäkuussa tietojen mukaan alkaisi 4,7 tuuman näytöllä varustetun niin sanotun ”iPhone 6:n” tuotanto. Tulevien iPhone-mallien lopullisesta mallinimestä ei ole vielä tietoa. On mahdollista, että Apple luopuu numerojärjestelmästään ja käyttäisi esimerkiksi iPhone Air -nimeä. Uusista iPhoneista odotetaan aiempaa ohuempia, mikä sopisi Air-nimen kanssa hyvin yhteen. Esimerkiksi iPad sai uusimmassa sukupolvessaan Air-nimen suuren ohenemisen yhteydessä.

Applen toinen suurempi iPhone olisi tulossa tietojen mukaan tuotantoon vasta myöhemmin syksyllä. Voi siis olla, että se tulee markkinoillekin myöhemmin. Aiemmatkin huhut ovat viitanneet tämänlaiseen mahdollisuuteen.

Apple kertoo uusista julkistuksistaan seuraavan kerran näillä näkymin 2. kesäkuuta, kun suuri WWDC-kehittäjätapahtuma saa alkunsa. Perinteisesti luvassa odotetaan olevan kuitenkin vain uusien käyttöjärjestelmäversioiden iOS 8:n ja OS X 10.10:n sekä kenties uusien palveluiden esittelyä. Merkittävimpien laitejulkistusten aika on vasta myöhemmin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Holle

  Tuohonpa on taas hieno vetäistä joku kuori päälle. Shenzhenin Huaqiang kadun elektroniikka tavarataloissa kulkiessani kysäisin yhdeltä tukkurilta kuinkahan monta erilaista kuorta iPhoneihin on tarjolla. Hän oli lukenut jostain, että n. 20000 jos myös lisäakku, dual SIM, NFC, langaton lataus yms. erikoiskuoret lasketaan mukaan, niitäkin on muutama tuhat ja sitten on laitteita joihin iPhone sujautetaan joko sisään tai dokkiin. Tuli ihan mieleen entiset hyvä Nokia ajat.

 2. android

  ***** ruma ketä tuollaisia haluaa. Ainiin Apple fanaatikot jotka vähät välittävät puhelimen ulkoasusta pää asia on IOS

  • android

   Tulee mieleen Nokia lumia 1320

  • Vili

   Yleensä iPhonea ostvat nimenomaan arvostaa hyvää designiä. Eipä vielä kukaan ole edelleenkään tehnyt paremman näköistä puhelinta kuin iPhone 5S on, toki tämä on täysin makukysymys, mutta kymmenet miljoonat tuntuu olevan samaa mieltä.

   • Arska

    Kymmenet miljoonat ei varmasti ole aatellut yhtään mitään muuta kuin että ”muillakin on, niin kai se itsellekin täytyy ostaa” :D
    Omenalasit päässä.

    • Holle

     Nyt puhut kyllä selvästi Samsungista ja heidän multimiljoonan taalan mainoskampanjasta jopa Samsungin omat myyntiohjeet mainitsevat tuon: ”Jos saamme myytyä yhden Samsung tuotteen (riisinkeitin, vedenlämmitin, pesukone, kamera…), niin asiakkaat eivät enää ajattele muuta kuin, että kaverilla on ja minunkin pitää saada. Ominaisuuksilla ja laadulla ei silloin enää ole niin tärkeä merkitys”. Oli siinä jotain vielä markkinaosaston suunnittelemista ”hienoista ja tarpeellisista” huoh! ominaisuuksista, mut en muista…Niin, jokainen varmaan käyttää sitä silmillä pysäytettävää videoo ja kosketusvapaata skrollausta.

     En muista ihan tarkasti miten tuo meni, mutta kun Samsung aloitti hypetyskamppanjansa, niin monet olivat vähän ihmeissään, ei ne tuotteet olleet kuitenkaan mitään huipputavaraa ole, mutta sopulilauma saatiin liikkeelle ja loppu onkin historiaa.

     Serkku, joka setvi tuohon aikaan Samsungin varaosatilauksia, kiroili et on se kumma, Samsung myy kovasti tavaraa, mutta varaosia niihin ei saa vaikka itkis ja parkuis.

   • Wasd

    HTC One on mielestäni hienompi. Ei toki omenat mitään rumia ole (poislukien tietokoneet).

 3. Lukituspainike

  Tämän jutun (http://www.macrumors.com/2014/04/09/kgi-iphone6-predictions/) huhujen mukaan lukituspainike siirtyisi laitteen sivulle. Tämä mahdollistaisi yhden käden käytön, vaikka puhelimen koko suurenee.

Tuoreimmat jutut