Pankkiasioiden hoito mobiilisti yleistyy ja vuoden 2015 loppuun mennessä siitä tulee jo suosituin pankkiasioinnin muoto, arvioi Danske Bank TNS Gallupilta tilaaman tutkimuksen perusteella.
Pankkikonttorit monet asiakkaat ovat jo hylänneet lähes täysin ja nyt perinteisestä verkkopankistakin siirrytään jo vauhdilla mobiili- ja tablettilaitteilla käytettäviin mobiilipankkisovelluksiin. ”Arvioimme, että vuoden 2015 loppuun mennessä mobiilikanavien sisäänkirjautumismäärät ylittävät verkkopankin vastaavat”, toteaa Danske Bankin henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaava johtaja Kenneth Kaarnimo.
”Mikään muu pankkiasioinnin uusi muoto ei ole kasvanut mobiilisovellusten käytön tapaan. Toimme Suomen ensimmäisen mobiilipankkisovelluksen markkinoille vuoden 2010 lopulla, ja nyt näyttää siltä, että vain viidessä vuodessa älypuhelin- ja tabletsovellukset ohittavat suosiossa verkkopankkikäytön. Vertailuksi voidaan todeta, että esimerkiksi pelkän laskunmaksun siirtyminen pankkitiskeiltä automaateille vei aikanaan noin 15 vuotta”, jatkaa Kaarnimo.
Danske Bankille mobiiliasioinnin määrän kasvu ja sen esillä pitäminen sopivat sillä se on ottanut toiminnassaan reilusti etunojaa muihin suurimpiin suomalaispankkeihin nähden konttoreita sulkemalla ja tarjomalla tilalle uusia verkko- ja mobiilipalveluita.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tänään mobiilipankkien noususta kertovan uutisen kertoi myös S-ryhmä. Myös S-Pankin tiedot sisältävä S-mobiili-sovellus on nyt ladattu jo 200 000 laitteeseen sen marraskuussa tapahtuneen lanseerauksen jälkeen.
Yleisesti ottaen Suomessa mobiilin käyttöönotossa pankkiasioinnissa kuljetaan kuitenkin jälkijoukoissa. Suomessa Danske Bankin mukaan uusien kanavien osuus asioinnista tällä hetkellä on noin 30 prosentin luokkaa, kun se muissa Pohjoismaissa on jo noin 50 prosenttia. Irlannissa mobiiliasiointi lyö jo nyt tavallisen verkkopankin.
TNS Gallupin Danske Bankille tekemässä tutkimuksessa mobiilipankkien tärkeimmäksi palveluksi nousi kaikkien tutkittujen kolmen suurimman pankin sovellusten osalta tilitietojen tarkastelu, jonka 55 prosenttia vastaajista määritteli tärkeimmäksi palveluksi. Toiseksi tärkein palvelu on laskujen maksu 36 prosentin vastaajaosuudella. Lisäksi kuusi prosenttia piti tärkeimpänä tulojen ja menojen seurantaa.
Danske Bankin tilaamassa tutkimuksessa sen oma mobiilipankki arvioitiin vastaajien toimesta niukasti parhaimmaksi. Se sai pisteinä keskiarvosanakseen 8,1, kun OP-Pohjola keräsi 8,0 ja Nordea 7,9 arvosanoikseen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Onko sinulla hyviä tai huonoja kokemuksia mobiilipankeista? Voit kommentoida alla.
Mainos: Jätä tästä yhteydenottopyyntö DNA:lle ja voit voittaa iPhone 12 Pro Maxin!
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »