Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokian myynti Microsoftille viivästyy

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Microsoftin Ballmer ja Nokian Siilasmaa kättelivät Nokia-kaupan jo syyskuussa - kaupan toteutumista odotetaan kuitenkin yhä

Microsoftin Ballmer ja Nokian Siilasmaa kättelivät Nokia-kaupan jo syyskuussa – kaupan toteutumista odotetaan kuitenkin yhä

Nokian Devices & Services -liiketoiminnan eli käytännössä puhelimiin liittyvän toiminnan sekä patenttilisenssien myynti Microsoftille 5,44 miljardilla eurolla viivästyy aiemmin ilmoitetusta aikataulusta.

Nokia tiedottaa, että nyt kaupan pitäisi toteutua huhtikuussa 2014, kun aiemmin oli tiedotettu kaupan sulkeutumisesta maaliskuun loppuun mennessä. Syynä myöhästymiseen ovat tietyt puuttuvat viranomaishyväksynnät. ”Yritysjärjestelyn toteutuminen edellyttää kuitenkin hyväksyntää tietyiltä aasialaisilta kilpailuviranomaisilta, joiden arviointiprosessit ovat vielä kesken”, kertoo Nokia tiedotteessaan.

Kaupalta puuttuu hyväksyntä vielä muun muassa Kiinan ja Etelä-Korean kilpailuviranomaisilta. Muut markkinatoimijat ovat valittaneet näissä maissa pelkäävänsä patenttilisenssimaksujensa kasvavan kaupan seurauksena Nokian neuvotteluaseman vahvistuessa, koska sen ei tarvitse enää huolehtia patenttien ristiinlisensoinnista omille tuotteilleen tai muista suhteista eri yhtiöihin. Hyväksynnät Nokia-kaupalle on jo saatu muun muassa Euroopan unionilta sekä Yhdysvalloista.

Nokian mukaan Intian verokiistalla ei ole vaikutusta kaupan toteutumiseen sen aikataulun tai olennaisten ehtojen osalta. Spekulaatioissa verokiistan on nähty voivan johtaa Nokian jatkamiseen tehtaan operoijana Microsoftin alihankkijana tai tehtaan sulkemiseen.

”Nokia ja Microsoft ovat edelleen luottavaisia, että yritysjärjestely toteutuu johtaen Nokian olennaisilta osin koko Devices & Services -liiketoiminnan myyntiin Microsoftille, ja molemmat yhtiöt tekevät kaikkensa yritysjärjestelyn pikaisen toteutumisen mahdollistamiseksi”, todetaan Nokian tiedotteessa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Jake123

    Enteileekö lykkääntyminen kaupan peruuntumista? …niinkuin Nokian Androidpuhelinkin…?