Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple-huhut villeinä – tässä viisi viimeisintä käännettä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Applen tämän vuoden tuoteuutuuksien ympärillä alkaa olla jo melkoisesti kuhinaa, vaikka yleisesti suuria odotuksia ainakaan mobiilirintamalla ei vielä aivan lähiaikoina siltä odotetakaan.

Jälleen näin viikon alkajaisiksi erilaisia Apple-huhuja on tarjolla useampia ja käymme niistä nyt viisi viimeisintä läpi alla.

UBS: Kaksi uutta iPhonea tulossa, mutta ei ehkä tänä syksynä

UBS-pankin analyytikko Steve Milunovich on tuoreessa raportissaan todennut, että Apple kehittää sekä 4,7 tuuman että 5,5 tuuman uusia ”iPhone 6” -malleja, mutta hän on ”varma” vain toisen niistä olevan tulossa jo tänä syksynä.

4,7 tuuman uusi iPhone näyttää olevan tulossa elo-syyskuussa, mutta 5,5 tuuman malli ”saattaa tulla tai saattaa olla tulematta samaan aikaan”. Lisäksi Milunovich epäilee, että suuremman näytön malli sisältäisi saman määrän pikseleitä kuin pienempikin, mikä tarkoittaisi heikompaa näytön tarkkuutta pikseleitä per tuuma mitattaessa.

Milunovichin mukaan kaksikosta suurinäyttöisempi iPhone tulisi nykyistä kallimpaan hintaluokkaan ja hän odottaa uutuuksille menestystä, kun iPhone 5 -käyttäjät lähtevät päivittämään puhelimiaan.

Bling My Thing: Väitetty kuva iPhone 6:n muotista

Tuntematon tulokas huhuskenessä, Bling My Thing -nimisen japanilainen kuorivalmistaja, on julkaissut alta löytyvät väitetyt kuvat uuden iPhonen valmistusmuotista. Aiemmin kuorivalmistajat ovat saaneet käsiinsä vuotaneita ja piirroksia tulevista iPhoneista, joiden perusteella he ovat voineet valmistella omia tuotteitaan ennakkoon.

Nyt kuvissa esiintyy väitetty niin sanotun iPhone 6:n muotti. Kuvan perusteella uusi iPhone olisi vain jonkin verran nykyistä leveämpi, mutta selvästi pidempi. Kuvissa kyseessä voisi olla huhuttu 4,7 tuuman malli.

bling_my_thing_iphone_6_front

bling_my_thing_iphone_6_back

Vertailukuvien perusteella voidaan huomata, että Apple olisi kaventanut näytönreunuksia ja muun muassa valoisuuden tunnistin olisi siirretty kameran viereen kuulokkeen yläpuolelle laitteen etupuolella. Takana kameran kuvausvalo näyttäisi olevan palaamassa jälleen pyöreäksi iPhone 5s:ssä nähdystä pitkulaisemmasta, kahden eri värin tupla-LED-kuvausvalosta – jos ja kun tällä muotilla on mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Uusista iPhoneista on odotettu parhaimmillaan vain 6-7 millimetriä paksuja. Käytännössä toistaiseksi ainoa varma tieto kuitenkin on, että erittäin todennäköisesti uutuuksista tulee löytymään niin uusi Apple A8 -järjestelmäpiiri kuin myös uusi iOS 8 -käyttöjärjestelmäversio, josta ollaan myös kuultu jo useampaan otteeseen huhuja. Huhuissa esillä ovat olleet myös safiirikristallilla suojattu näyttö, optinen kuvanvakain mutta kameran tarkkuuden säilyminen kahdekssa megapikselissä, suurempi kameran aukon koko (ehkä f/1,8), tuki 802.11ac Wi-Fi -standardille sekä paine-, lämpötila- ja kosteusanturit.

DigiTimes: Robotit alkavat tehdä akut iPhoneen

Taiwanilainen DigiTimes on tuttuun tapaansa alihankkijaketjun lähteisiin viitaten raportoinut, että Apple aikoo vaihtaa tänä vuonna iPhonen tuotannossa akkujen osalta täysin automatisoituun tuotantoon, jossa ei ihmisvoimaa kaivata.

Syynä on nousevat palkat Kiinassa ja työvoiman puute ja suuri vaihtuvuus. Apple tekee jo nyt automatisoitua tuotantoa paljolti Mac Pro ja iMac-tietokoneidensa kanssa.

Apple voisi siirtää akkutuotantoa automatisoinnin myötä muuallekin kuin Kiinaan, mutta sen odotetaan pitävän sen siellä muiden alihankkijoiden tehtaiden sijaitessa lähellä.

Weiphone: Tulossa 12 tuuman MacBook Retina-näytöllä ja uudenlaisella kosketusalustalla

Kiinalaiselta aiemmin oikeaan osoittautuneita tietoja paljastaneelta Weiphone-keskustelupalstalta ollaan kuultu ”tieto”, että Apple olisi tuomassa markkinoille uuden 12 tuuman näytöllä varustetun version MacBook-tietokonesarjaansa. Uutuudessa olisi Retina-tarkkuuden näyttö ja uudenlainen kosketusalustaohjain, joka ei liikkuisi fyysisesti lainkaan. Lisäksi laitteessa ei myöskään olisi pyörivää tuuletinta, vaan jäähdytys hoidettaisiin passiivisesti. MacBook Aireja Apple olisi päivittämässä jo lähiaikoina ja MacBook Prot päivittyisivät puolestaan syksyllä.

Weiphone: Apple kehittää iWatchia – tuote prototyyppivaiheessa

Weiphone-palstallla on samalla myös kerrottu, että Applella on nyt kokeilussa prototyyppiversio sen laajasti huhutusta iWatch-älykellosta. Prototyyppitasolle yltäminen ei Applen osalta tarkoita vielä aina valmiin tuotteen tulemista myöhemmin markkinoille.

Apple voi testata nyt erilaisia versioita iWatchista tai koko tuotteen ideaa. Aiemmin iWatchia on huhuttu jo syksylle.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. JouluP

  Huhut yhtä varmoja kuin huhut applen telkkarista tai applen kellosta, eikö?

  Koskas niiden pitikäään tulla, ai niin…

 2. gr8

  Muotoilu näyttäs jatkuvan yhä ”kaukosäädin”- maisempaan suuntaan. Tässä havainnekuva:
  http://www.hdwallpapersonly.com/wp-content/uploads/2013/05/IPhone-6-2.jpg

 3. Marvin

  Jobsin kuoleman jälkeen jopa Applea koskevat ”villit huhut” ovat muuttuneet tylsiksi. Ainoa vähän kiinnostava ”uutuus” noista olisi uusi MacBook, koska sen huhu listassa on jotain uutta ja edes vähän merkityksellisempää kuin sormenjälkianturi.

  • vili

   Tästä puuttuu se eilisen päivän mielenkiintoisin huhu, tai ei se taida edes olla enää huhu vaan tuote joka tulee ihan lähikuukausina. Eli uusittu AppleTV missä olisi pelikauppa mukana, jolloin AppleTV nousisi täysin uudelle tasolle.

   Se on ainakin tällä hetkellä itseä eniten kiinnostava Apple uutinen/tuote

  • Jonahan

   Jobsin eläessäkään kiinnostavat huhut olivat harvassa, kuten myös mullistavat tuotteet. Nykyään vaan uutisrytmi on paljon nopeapi ja Apple suurempi yritys, joten tikustakin yritetään vääntää asiaa ja jokaisella on mielipide siitä mitä Applen pitäisi tehdä.

   Vertauksesi sormenjälkianturiin vähän ontuu, se on oikeasti hyvä juttu, ja ilman sitäkin edellisen iPhonen päivitykset olivat hyvät, jokaista osa-aluetta parannettiin, nopeutta jopa huomattavasti.

   12″ Macbookista on huhuttu pitkään, sen saatan ostaakin, mutten kyllä jaksa pitää mitään tietokone-uutuuksia kauhean kiinnostavina. Ehkä olen väärässä, mutta innovointi tuntuu siirtyneen mobiiliin jo monta vuotta sitten. Kiinnostavimmat softa tulevat mobiiliin, käyttikset kehittyvät nopeammin ja malleja tulee useammin. Mutta makuasioita tottakai.

Tuoreimmat jutut