Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokian halpa-Lumia sen kuin porskuttaa – 40 prosentin osuus lähestyy

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia Lumia 520, eri värisiä kuoria ja myyntipakkaus

Nokia Lumia 520, eri värisiä kuoria ja myyntipakkaus

Nokian ylivoimainen herruus Windows Phone -puhelimissa jatkuu ja vahvistuu. Samalla myös Nokian edullisin Windows Phone 8 -puhelinmalli Lumia 520/521 kasvattaa yhä vain osuuttaan ilman merkkejä kehityksen kääntymisestä.

Mainosverkkoyhtiö AdDuplex on julkaissut nyt maaliskuun osalta kuukausittaisen katsauksensa Windows Phonen käyttötilastoihin. Tuoreimmat mittaukset suoritettiin 18. maaliskuuta ja ne perustuvat 3 658 AdDuplexin mainokset sisältävän Windows Phone -sovelluksen käyttöön.

Nokian Lumia 520 ja sen käytännössä identtinen, Yhdysvalloissa valittujen operaattorien kautta myytävä Lumia 521 kasvattivat osuuttaan koko Windows-puhelinten kakusta. Lumia 520:n osuus yksinään nousi helmikuun 33 prosentista nyt 34,5 prosenttiin ja kun mukaan otetaan myös Lumia 521, kasvoi halpa-Lumian osuus jo 38,8 prosenttiin kaikista Windows-puhelimista.

Eri Windows Phone -laitteiden osuudet AdDuplexin mittauksessa 18. maaliskuuta

Eri Windows Phone -laitteiden osuudet AdDuplexin mittauksessa 18. maaliskuuta

 

Halpa-Lumian vauhti kertoo Windows Phonen viime aikojen markkinaosuuskasvusta myös käytännössä lähes kaiken syntyneen aivan edullisimmassa hintaluokassa, mikä tietenkin syö markkinaosuusvoittojen arvoa. Esimerkiksi Yhdysvalloissa halpamalleja on laitettu liikkeelle kauppojen hyllyistä hullunhalvoin hinnoin (esimerkiksi Lumia 521 ilman liittymäsopimusta alle 60 dollarilla eli reilulla 40 eurolla). Tämä on myös näkynyt tilastoissa: Yhdysvalloissa halpamallit Lumia 521 ja Lumia 520 vastasivat nyt jo yli 53,9 prosentista kaikkia Windows-puhelimia.

Maaliskuussa suosituimpien Windows-puhelinmallien joukossa tapahtui muutoksia, kun Lumia 620 syrjäytti vanhemman Lumia 920 -lippulaivan kakkospaikalta. Lisäksi melko uusi Lumia 625 -malli kiilasi jo sijalle neljä 5,9 prosentin osuudellaan.

Nokian tuoreimmat lippulaivamallit sijoittuvat heikosti: Lumia 1020 -superkamerapuhelin on vasta 15. suosituin Windows Phone, Lumia 1520 sijalla 20 ja edullisempi kuusituumainen Lumia 1320 sijalla 23.

Valmistajien osalta Nokian täysi ylivoimaisuus myös jatkaa kuukausi kuukaudelta korostumistaan. Nyt havaituista Windows Phone 8 -puhelimista Nokioita oli jo 93,5 prosenttia eli jälleen prosenttiyksikön helmikuuta enemmän. Microsoft on kertonut viime aikoina uusista kumppanuuksista, joiden myötä kesän aikana Windows Phoneja odotetaan tarjolla selvästi aiempaa suuremmalta valmistajakatraalta samalla, kun Nokian toiminta on siirtymässä Microsoftille itselleen.

Eri Windows Phone 8 -valmistajien osuudet AdDuplexin mittauksessa 18. maaliskuuta

Eri Windows Phone 8 -valmistajien osuudet AdDuplexin mittauksessa 18. maaliskuuta

 

Käyttöjärjestelmäversioiden osalta Windows Phone 8 nappasi nyt 80,9 prosentin osuuden kokonaiskakusta. Windows Phone 8:n sisällä eri versioista tuorein Update 3, joka Nokioiden osalta tunnetaan Lumia Blackina, löytyi nyt 46,8 prosentista puhelimia. Vajaat puolet Windows Phone 8 -puhelimista sisältää siis käyttöjärjestelmän toistaiseksi viimeisimmän version.

Microsoft tulee esittelemään uuden paljon uutta sisältävän Windows Phone 8.1 -päivitysversion huhtikuun alussa, josta lähtien markkinoille odotetaan uusien Windows-puhelinten julkistusvyöryä.

Eri Windows Phone 8 -versioiden osuudet AdDuplexin mittauksessa 18. maaliskuuta

Eri Windows Phone 8 -versioiden osuudet AdDuplexin mittauksessa 18. maaliskuuta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. rape

  Eli vain huonoja uutisia WindwowsPhonelle:

  ”Nokian ylivoimainen herruus Windows Phone -puhelimissa jatkuu ja vahvistuu”
  – Se on business vain yhdelle valmistajalle, ja sekin on huono business

  ”Samalla myös Nokian edullisin Windows Phone 8 -puhelinmalli Lumia 520/521 kasvattaa yhä vain osuuttaan ilman merkkejä kehityksen kääntymisestä.”
  – Segmentissä kasvattaa myyntiä halpakatteiset tai ilman katetta olevat mallit. Hyvä uutinen olisi ollut jos kallein malli omaisi parhaat prosentit.

  Windows Phone on kuolemaa tekevä platform.

  • juho

   Huonoja? Mietippä nyt uudelleen.

 2. berbää

  Niinhän te luulette. WP kasvattaa edelleen koko ajan osuuksia, myyntivoitoista/tappioista teillä ei oe hajuakaan, varsinkaan eri mallien suhteen. Ei ”toimittajalla” eikä kommentoijalla. Joutavaa spekulointia.

  • Wasd

   Ei myöskään sinulla.

Tuoreimmat jutut