Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tässä on viimeisin hullunhalpa älypuhelin markkinoita valtaavalta Xiaomilta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Xiaomi Redmi Note

Xiaomi Redmi Note

 

Kiinalainen Xiaomi, jonka arvoksi viimeisimmällä rahoituskierroksella laskettiin jo 10 miljardia dollaria, on julkistanut uuden edullisen hintaluokan älypuhelinmallinsa. Uutuus sijoittuu niin sanottuun puhlettikokoluokkaan suurella 5,5 tuuman näytöllään.

Huippuhintaluokkaan Xiaomin Redmi Note -niminen uutuus ei sen sijoitu: hintaa sillä on edullisimmillaan vain reilut 90 euroa. Xiaomin puhelimia myydään toistaiseksi ennen kaikkea sen kotimaassa Kiinassa ja yhtiö on juuri aloittamassa laajentumistaan ensimmäisiin muihin maihin. Aivan vielä lähiaikoina virallisesti ei Euroopan markkinoilla kuitenkaan Xiaomin laitteista päästä nauttimaan, mutta Aasiasta puhelimen voi mukaansa poimia jo esimerkiksi Singaporesta. Jatkossa Xiaomi voi laajentua uusille markkinoille Euroopassakin eri maissa 3-nimellä operaattoripalveluita tarjoavan Hutchison Whampoan kanssa yhteistyössä.

Redmi Notesta on tulossa tarjolle kaksi versiota. Tyyriimmän hinta Kiinassa on 999 juania eli noin 115 euroa. Se sisältää 5,5 tuuman IPS-tekniikan kosketusnäytön 1280×720 pikselin tarkkuudella, 13 megapikselin takakameran LED-kuvausvalolla ja 1080p-videokuvauksella, viiden megapikselin etukameran, 1,7 gigahertsin kahdeksanytimisen MediaTekin MT6592-järjestelmäpiirin, kaksi gigatavua RAM-muistia, kahdeksan gigatavua sisäistä tallennusmuistia, microSD-muistikorttipaikan, 3G-verkkoyhteyden, kaksi SIM-korttipaikkaa, tutut Wi-Fi-, Bluetooth- ja GPS-yhteydet sekä 3 200 milliampeeritunnin akun. Kokonaisuutena hintaansa nähden ominaisuustarjonta on siis erittäin hyvällä tasolla.

Esimerkiksi Nokian mallistosta lähin verrokki Xiaomin uutuudelle on kuusituumainen Lumia 1320, jonka hinta on kuitenkin yli tuplasti Xiaomiin nähden. Nimekkäiden Android-valmistajien mallitkaan eivät pysty haastamaan Xiaomia, mutta erinäisiltä ”pikkupajoilta” voi samaan hintaluokkaan löytyä vaihtoehtoja. Ne voivat kuitenkin kärsiä muun muassa heikommasta laadusta.

Xiaomi tulee tarjoamaan Redmi Notesta myös edullisemman version. Sen sisällä sykkii järjestelmäpiiri kahdeksalla ytimellä 1,4 gigahertsin kellotaajuudella ja yhdellä gigatavulla RAM-muistia. Muuten ominaisuudet ovat samat kuin kalliimmassakin versiossa. Edullisemman Redmi Noten hintalapussa seisoo 799 juania eli noin 92 euroa.

Käyttöjärjestelmän pohjana tulee toimimaan Androidin 4.2 Jelly Bean -versio varustettuna Xiaomin omalla MIUI v5 -käyttöliittymällä ja -palveluilla.

Kiinassa, jossa uusi Redmi Note tunnetaan myös aiemman pienempinäyttöisemmän edeltäjänsä tavoin Hongmi-nimellä, uutuudet tulevat myyntiin 26. maaliskuuta.

Xiaomi Redmi Note takaa useissa eri väreissä

Xiaomi Redmi Note takaa useissa eri väreissä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Miksu

  Muut valmistajat varmaan odottavat kauhulla koska nämä rantautuu kiinan ulkopuolelle.

 2. Juha

  Orjatyövoimalla vissiin kasataan

 3. juhuu

  Tuo puhelin kannattaa rootata heti niin siitä saa kaiken irti.

 4. Enkka

  Käsittäkseni tästäkin löytyy kloonia mikä maksaa tuon 100€, aidot kalliimpia.

Tuoreimmat jutut