Anroid- ja Windows-puhelimia löytyy moneen makuun ja kaikkien lompakoille sopivaan hintaan. Olemme seuloneet testattavaksi joukon parhaita älypuhelimia 150 ja 250 euron hintahaarukalla. Hintakatto tuo tietenkin mukanaan kompromisseja, mutta moni puhelin tarjosi tästä huolimatta hyvän näytön, käyttökelpoisen kameran ja hienouksiakin, kuten 4G- ja NFC-yhteydet.
Tämän viikonlopun aikana tulemme julkaisemaan arviot eri yhtiöiden budjettivaihtoehdoista älypuhelimiksi. Testasimme jo aiemmin LG:n alle 200 euroa maksavan Optimus L5 II:n ja tänään juttusarjamme ensimmäisenä puhelimena arvostelemme HTC:n Desire 500 -mallin.
HTC Desire 500
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
HTC on puhaltanut uutta elämää Desire-tuotesarjaansa, joka tarjoaa hieman One-puhelimia halvempia vaihtoehtoja. Desire 500 on viimeisin ja varmatuntuisin lisäys sarjaan. HTC:llä on tunnetusti ollut vaikeaa pitää hinnat alhaalla, mutta Desire 500:n voi löytää alle 200 eurolla, mitä täytyy pitää edullisena ottaen huomioon puhelimen neliydinsuorittimen ja runsaan RAM-muistin. Verratessamme suorityskykyä selaintestillä muihin halpoihin älypuhelimiin jäi pistemäärä keskitasolle, mutta yleisesti käyttöjärjestelmä tuntuu yhdeltä testijoukkomme nopeimmista. Virrankulutukseltaan vähäiset Cortex-A5-ytimet tarjoavat myös hyvän akkukeston.
Muovikuoret Desire 500:ssa ovat hyvin tehty ja sisältävät hienoja yksityiskohtia, kuten värilliset reunat sekä tyylitellyt kameran ja kaiutinsäleikön alueet. Takakantta irroitettaessa tuntuu myös siltä, että HTC on valinnut Desire 500:aan jämäkämpää ja kestävämpää muovia kuin mitä saman hintaluokan kilpailijoista löytyy.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Desire 500 sisältää viitosversion HTC Sense -käyttöliittymästä, mikä tuo kasvojenkohotuksen Androidin värimaailmaan, kuvakkeisiin, fontteihin ja älykkäisiin widgetteihin. Se tuo puhelimeen tiettyä luonteenomaisuutta ja auttaa erottumaan muista budjettipuhelimista.
Yksi HTC:n omista lisäyksistä kulkee nimellä ”BlinkFeed”. Kyse on uutiswidgetistä, joka näyttää RSS-syötteitä ja sosiaalisen median päivityksiä aloitusnäytöllä. Se tuo mieleen Windows Phonen laatikkonäkymän, olematta kuitenkaan yhtä pelkistetty ja neliskulmainen. BlinkFeedin lisäksi puhelimesta löytyy monia widgettejä, jotka tarjoavat suoran pääsyn asetuksiin, kelloon, säätietoihin ja niin edelleen. HTC on myös mahduttanut mukaan muutaman oman sovelluksensa. Autotila tuo käyttöliittymään ekstrasuuret painikkeet, ja pikavalinnat navigointiin, puhelinluetteloon, musiikkiin ja asetuksiin. Navigointipainike johtaa alavalikkoon, josta löytyy Google Maps -linkkejä esimerkiksi bensa-aseman tai hotellin pikahakuun. Asetussovellus tekee myös helpoksi sellaisten tietojen tallentamisen, jotka eivät seuraa vanhan puhelimen mukana suoraan Google-synkronoinnin avulla.
Desire 500:ssa on kahdeksan megapikselin kamera automaattitarkennuksella ja kuvausvalolla. Kuvat saavat laadultaan hyväksyttävän arvosanan ja kamerakäyttöliittymä tarjoaa ominaisuuksia, kuten HDR- ja panoraamakuvauksen. Videokuvaus tukee 720p-resoluutiota, ja mukana on myös mahdollisuus kuvata hidastuksia, jolloin kuvausnopeus nousee, mutta videon tarkkuus laskee.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Musiikkisoitin on Beats Audio -brändätty ja omaa taajuuskorjaimen, jonka tarkoitus on parantaa kuuntelukokemusta kuulokkeilla. On kyseenalaista tuoko toiminto lisäarvoa, mutta puhelimessa on kuitenkin tyylikäs musiikkisoitin, joka automaattisesti täydentää albumikuvituksen, jos se puuttuu, ja tunnistaa kappeleita Soundhound-palvelusta.
Budjettipuhelimiin liittyy kompromisseja ja Desire 500 ei ole poikkeus. Näytön tarkkuus on kokoon verrattuna alhainen, eivätkä pikselit WVGA-tarkkuuden takia täysin sulaudu yhteen, vaan jättävät näytön hieman rakeiseksi. Myöskään tuettujen yhteyksien kirjo ei ole parasta, mitä tämän hintaluokan puhelimissa on tarjolla. Desire 500:sta puuttuvat NFC- ja 4G-yhteydet, ja maksimitiedonsiirtonopeus 3G-verkoissa jää 7,2 megabittiin sekunnissa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Hyvää
- Laadukas rakenne
- Tyylikkäät valikot
Huonoa
- Matalan resoluution näyttö
- Ei NFC- ja 4G-yhteyksiä
—
Tämä Tomas Nilssonin arvostelu on julkaistu alun perin ruotsalaisessa Mobil-julkaisussa ja käännetty suomeksi julkaistavaksi Mobiili.fissä.Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »