Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple-pomo puhui ”salaisesta projektista”

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Applen toimitusjohtaja Tim Cook

Applen toimitusjohtaja Tim Cook

Apple järjesti eilen yhtiökokouksensa ja myös yhtiön toimitusjohtaja Tim Cook puhui tilaisuudessa ja kertoi Applen menneestä vuodesta ja vihjasi jälleen tulevista uutuuksista. Kokouksesta raportoi muun muassa Wall Street Journal.

Cook kertoi puheessaan Applen olevan keskittynyt kasvuun – jopa niin paljon, että hän paljastaisi nyt yhtiökokouksessa myös uusia tuotteita. ”Pilailen vain. Minun täytyy pitää vähän hauskaa”, Cook kuitenkin heitti jo innostumaan ehtineelle yleisölle.

Applen osalta huhumyllyssä ovat viime aikoina pyörineet täksi vuodeksi aiempaa kookkaammat iPhonet – kenties 4,7 ja 5,5 tuuman näytöillä, jo ”vakiokasvoksi” huhuissa noussut iWatch-älykello, safiirilasin käyttö osana tulevia tuotteita sekä tulevat terveys- ja maksamistoiminnot ja -palvelut.

Safiirilasia Applelle alkaa tekemään Yhdysvaltojen Arizonassa GT Advanced Technologies -yhtiö, jonka tehdasta Apple on rahoittanut 578 miljoonan dollarin etumaksuilla. Cookin mukaan Arizonan tehtaan tuotantoa tullaan käyttämään ”salaisessa projektissa”. Enempää Cook ei kuitenkaan tästäkään paljastunut.

Huhut ovat aiemmin povanneet tavallista lasia kestävämmän safiirin tulevan käyttöön iPhoneissa näytön suojana, mutta potentiaalia sillä on myös olla osa tulevaa iWatch-älykelloa.

Cookin mukaan iOS-laitteita on käytössä jo 800 miljoonaa, joista 82 prosenttia toimii jo uusimmalla iOS 7 -versiolla. Tämän ohella Applen toiminnan skaalasta kertoo myös päivittäin lähetettävät 40 miljardia ilmoitusta. Yhteensä Apple on välittänyt ilmoituksia laitteisiin jo 16 biljoonaa kappaletta. Lisäksi Cook kertoi Applen iMessage-viestipalvelun kautta kulkevan miljardeja viestejä päivässä.

Viime syksyn iPhone 5s ja iPhone 5c -uutuuksien Cook kertoi myyneen enemmän kuin edeltävien tuotteiden keski- ja ylimmässä luokassa. Erityisesti iPhone 5s:n sormenjälkitunnistinta Cook kehui ”ilmiömäisen hyvin vastaanotetuksi”.

Cook paljasti myös Applen ostaneen 23 eri yritystä viimeisen 16 kuukauden aikana, mutta totesi Applen etenevän yritysostoissa tuttuun tapaansa varovaisesti.

Mobiilien laitteiden ja palvelujen ohella jatkossa Applelta odotetaan uutuuksia myös television kylkeen. Nykyinen Apple TV -lisälaite sisältömyynteineen oli Cookin mukaan jo yhden miljardin dollarin bisnes vuonna 2013, joten sitä ”on vaikea enää kutsua harrastukseksi näinä päivinä”, kuten Apple on tähän asti tehnyt. Apple TV:llä on jo pitkään ollut tärkeä rooli Applen laajemman iPhone- ja iPad-ekosysteemin tukijana, mutta jatkossa siitä itsestäänkin voi tulla merkittävämpi osa Applen toimintaa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. JouluP

    Joko nyt olisi tulossa se applen telkkari vai älykello? Alkaa olemaan pienoisia vitsejä nämä applen salaiset projektit :D :D

Tuoreimmat jutut