Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin Google-pomo kommentoi Nokian Android-puhelimia – ja tulevaa Nexusta ja Galaxy S6:ta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Googlen Android- ja Chrome-pomo Sundar Pichai

Googlen Android- ja Chrome-pomo Sundar Pichai

Nokiakin lähti tälä viikolla mukaan Android-puhelinten valmistajaksi julkistamalla saman tien kolme uutta Android-puhelinta X:n, X+:n ja XL:n.

Nokian puhelimista ei kuitenkaan löydy Googlen palveluja tai sovelluskauppaa – ja myös koko Android-käyttöliittymän Nokia on korvannut omalla ratkaisullaan. Käytännössä Androidista jäljellä on käyttäjälle näkymättömät kerrokset sekä niiden myötä tuki Android-sovelluksille.

”Tämä osoittaa, että kun sanomme Androidin olevan avoin käyttöjärjestelmä, me emme valehtele, se on totta”, kommentoi Androidista Googlella vastaava johtaja Sundar Pichai Nokian uutuuksia. Pichain mukaan hän ei myöskään ”näe selkeästi” Microsoftin strategiaa.

Pichaita haastattelivat useat eri mediat – muun muassa Frandroid-sivusto.

Pichai kommentoi haastattelussa myös Androidin tietoturvaa ja sille tarjolle olevia haittaohjelmia. Hänen mukaansa pitäisi ottaa huomioon, että Android on suunniteltu turvallisen ohella vapaammaksi – ja se on myös ylivoimaisesti suosituin mobiilikäyttöjärjestelmä. ”Jos minulla olisi haittaohjelmiin keskittynyt yritys, myös minä osoittaisin hyökkäykseni Androidia vastaan”, Pichai totesi hymyillen.

Nexus-puhelimille Pichai lupasi myös jatkoa, mutta ei aivan vielä. ”Voin vakuuttaa, että sitä ei julkaista vuoden ensimmäisellä puoliskolla.” Toisaalta Pichai uskoo yhä Samsunginkin pysyvän mukana Android-kelkassa, vaikka puheita sen etääntymisestä ja oman Tizen-käyttöjärjestelmän käyttämisestä on ajoittain esiintynyt. ”Seuraavassa Galaxy S6:ssakin toimii Android”, Pichai vakuutti.

Viime viikkoina mobiilialaa on vavisuttanut Facebookin 19 miljardin WhatsApp-ostos. Myös Googlen raportoitiin aiemmin tarjonneen WhatsAppista ensin 10 miljardia dollaria ja olleen sitten valmis tarjoamaan enemmänkin kuin Facebook, mutta Pichain mukaan näin ei ole. ”Google ei ole ikinä tehnyt tarjousta WhatsAppista. Nämä tiedot ovat olleet täysin vääriä”, totesi hän. Yrityskauppatilanteet ovat kuitenkin monimutkaisia, ja vaikka Google ei kunnollista tarjousta olisikaan tehnyt, on se silti voinut olla kiinnostunut ostamaan WhatsAppin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi