Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Galaxy S5:stä myös toinen versio – vain eri järjestelmäpiirillä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung Galaxy S5:n speksit vertailussa edeltäjiin Samsungin kuvassa - klikkaa suuremmaksi

Samsung Galaxy S5:n speksit vertailussa edeltäjiin Samsungin kuvassa – klikkaa suuremmaksi

Samsungin eilen julkistamasta Galaxy S5:stä on todellisuudessa olemassa kaksi erilaista varianttia. Mallien ero löytyy kuitenkin nähtävästi vain niiden sisältämästä järjestelmäpiiristä.

Jo aiemmin Galaxy S4:stä Samsung julkisti viime vuonna heti sekä Qualcommin Snapdragonilla että omalla Exynos-järjestelmäpiirillään varustetut versiot. Samoin se on tehnyt nyt Galaxy S5:n kanssa, joskin Exynos-versiosta ei ole vielä yksityiskohtia pukahdettu.

Suomeen Galaxy S5:stä odotetaan normaaliin tapaan Qualcommin järjestelmäpiirillä varustettua versiota. Tällä kertaa Samsungin uusi lippulaiva sisältää Qualcommin uunituoreen eilen myös julkistetun Snapdragon 801 -järjestelmäpiirin, joka eroaa aiemmasta Snapdragon 800:sta korkeammilla kellotaajuuksila sekä tuella eMMC 5.0 -väylälle.

Snapdragon 800:ssa neljän Krait 400 -suoritinytimen kellotaajuus on yleisesti ollut 2,26 gigahertsiä (8974-AB-variantti piiristä) sekä tietyissä uudemmissa tapauksissa haluttaessa 2,36 gigahertsiä (8974-AC). Nyt Snapdragon 801:ssä enimmäiskellotaajuus nousee 2,46 gigahertsiin, jonka Samsung pyöristää 2,5 gigahertsiksi ilmoittamissaan tiedoissa. Lisäksi Snapdragon 801:ssä on viilattu Adreno 330 -grafiikkasuorittimen kellotaajuutta 550 megahertsistä 578 megahertsiin. eMMC 5.0 -väylä puolestaan mahdollistaa nopeamman yhteyden järjestelmäpiirin ja puhelimen sisäisen tallennusmuistin välillä.

Samsung ei ole vielä kertonut Galaxy S5:n Exynos-versiosta muuta kuin, että mukana on kahdeksan suoritinydintä, joiden kellotaajuus on 2,1 gigahertsiä. Tällaista Exynos-piiriä ei ole vielä julkistettu, joten kyse on toistaiseksi tuntemattomasta uutuuspiiristä.

Laajemmin Galaxy S5:stä tietoa löytyy eilisestä julkistusuutisestamme.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Juhannuspukki

    Molemmat epäilemättä 32-bittisiä.

Tuoreimmat jutut