Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WhatsAppiin tulossa merkittävä lisäys

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

WhatsApp

WhatsApp

Facebookin ostama supersuosittu viestipalvelu WhatsApp on laajentumassa kesällä merkittävällä uudella lisäyksellä, kun äänipuhelut ovat tulossa mukaan osaksi palvelua.

WhatsAppin perustaja Jan Koum kertoi asiasta tänään Mobile World Congress -tapahtumassa. Paikan päältä raportoi muun muassa TechCrunch.

Äänipuhelut ovat tulossa ensin osaksi WhatsAppin Android- ja Apple iOS -sovelluksia vuoden toisen vuosineljänneksen eli huhti-kesäkuun aikana. Tämän jälkeen toiminnon saatavuutta aiotaan laajentaa Nokia- ja BlackBerry-puhelimiin.

Jo nykyisin WhatsAppissa on voinut lähettää osana keskustelua ääniviestejä. Tulossa pitäisi nyt kuitenkin olla kaksisuuntaiset äänipuhelut, vaikka tarkkoja yksityiskohtia tulevasta toiminnosta ei vielä tiedetäkään. Tekstin, kuvan, äänen ja pian puheluiden myötä WhatsAppista on kasvamassa täysipainoinen viestintäsovellus sen sadoille miljoonille käyttäjille.

Koum kertoi tänään myös, että WhatsAppilla on nyt jo 465 miljoonaa aktiivista kuukausikäyttäjää, ja 330 miljoonaa käyttäjää päivässä. ”Meitä ajaa eteenpäin missio siitä, että ihmisten tulisi voida olla yhteydessä missä tahansa ja edullisesti. Tavoitteemme on olla jokaisessa maailman matkapuhelimessa”, paalutti Koum suunnitelmat.

Facebook maksaa WhatsAppista yhteensä 19 miljardia dollaria – neljä miljardia rahana, 12 miljardia omina uusina osakkeinaan sekä kolme miljardia osakepalkkioina WhatsAppin avainhenkilöille työskentelyn jatkamisesta seuraavan neljän vuoden ajan.

WhatsAppilla on tänään syntymäpäivä. Se perustettiin viisi vuotta sitten 24. helmikuuta 2009.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Juha

    Operaattorit laittaa kohta datalle lisää hintaa,määrän mukaan

  2. windows phone

    Kuuluuko windows,phone tuohon some nokia phonesiin?

    olisi hienoa jos tulisi niinkuin ääniviestit kaikkii alustoihin samaan aikaan

Tuoreimmat jutut