Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kuinka vahvoja Microsoftin kumppanuudet ovat? LG: Windows Phonea ei vielä näköpiirissä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Tässä ovat Microsoftin Windows Phone -kumppanit

Tässä ovat Microsoftin Windows Phone -kumppanit

 

Microsoft kertoi sunnuntaina Mobile World Congress -tilaisuudessaan vakuuttavan listan uusista Windows Phone -kumppaneista, jotka liittyvät Windows Phone 8 -puhelimia esitelleen kvartetin eli Nokian, Samsungin, HTC:n ja Huawein jatkoksi.

Microsoft listasi ei enempää eikä vähempää kuin yhdeksän uutta kumppania: Foxconn, Gionee, JSR, Karbonn, Lava (Xolo), Lenovo, LG, Longcheer ja ZTE.

Näistä suurimpia brändinimiä ovat kovaa kasvava kiinalainen Lenovo, korealainen LG sekä kiinalainen ZTE. Intialaiset Karbonn ja Lava ovat myös suuria tekijöitä omilla alueillaan. Gionee tuli juuri tunnetuksi muun muassa uudesta maailman ohuimmasta älypuhelimesta. Foxconn on suuri alihankkijavalmistaja, joka kokoonpanee muun muassa iPhoneja Applelle. JSR ja Longcheer joukon tuntemattomampia nimiä – ja enemmänkin puhelinten suunnittelutaloja.

Viime aikoina uusia Windows Phone -puhelinmalleja on nähty todella heikosti muilta kuin Nokialta, joten näin vahvan kumppanilistan julkistaminen tänään oli aito yllätys.

Ilmeisesti kumppanuudet eivät kuitenkaan olekaan aivan vahvinta sorttia – tai ainakin näin voitaisiin päätellä LG:n edustajan lausunnosta. Pocket-lintin mukaan LG:n edustaja kertoi sille, ettei yhtiöllä ole toistaiseksi Windows Phone -puhelinta tiekartallaan. Tämä tarkoittaisi, että ainakaan ennen aivan loppuvuotta ei uutta puhelinta tultaisi näkemään.

LG:hän on kumppaneista uusvanhaa sorttia – se oli mukana Windows Phone -leirissä ensimmäisten joukossa Windows Phone 7 -lanseerauksen yhteydessä omalla Optimus 7 -mallillaan. Sittemmin LG suuntasi panoksensa markkinoita voittaneeseen Androidiin. LG:n mukaan se on kuitenkin pysytellyt koko ajan Windows Phonen strategisena kumppanina, mutta pienempänä haastajabrändinä sen täytyy vielä keskittää panoksensa.

Muiden uusien Windows Phone -kumppaneiden vakavuudesta käyttöjärjestelmän suhteen ei ole vielä täyttä käsitystä. Microsoftin asiasta kertovassa blogimerkinnässä käyttöjärjestelmäkehitystä vetävä Joe Belfiore kirjoittaa Microsoftin ”työskentelevän nyt” listattujen kumppanien kanssa.

Aiemmin kumppaneista Lavan ja Karbonnin on huhuttu harkitsevan ja valmistelevan omia Windows Phone -puhelimiaan. Esillä huhuissa on ollut myös Sony, joka ei kuitenkaan ollut nyt ainakaan vielä mukana kumppaneiden listalla.

Tänään Microsoftin kertomat tulevat muutokset ja uudistukset Windows Phoneen näyttäisivät kaikki tähtäävän Windows Phone -puhelinten kehityksen helpottamiseen sekä toisaalta kehittyvien markkinoiden ottamiseen vahvemmin tähtäimeen.

Ensin mainitusta kertovat muun muassa uusi tuki ohjelmistollisille, näytön alareunassa toteutetuille toimintopainikkeille erillisten fyysisten tai kapasitiivisten sijaan sekä aiemmin pakollisen kamerapainikkeen muuttaminen vapaaehtoiseksi Jälkimmäisestä kertovat puolestaan muun muassa laitteistovaatimusten pitäminen vähintään vain 512 megatavussa RAM-muistia ja neljässä gigatavussa tallennusmuistia sekä kehittyvien markkinoiden markkinoilla tärkeän kahden SIM-kortin tuen tulo. Lisäksi mukaan tuotiin tuki edullisemman pään Qualcommin Snapdragon 400 ja erityisesti Snapdragon 200 -järjestelmäpiireille.

Jatkossa Android-puhelimen pitäisikin kääntyä helpommin Windows Phoneksi: laitteistoksi kelpaavat samat piirit eikä erilaisista näppäimistä tai painikkeista tarvitse huolehtia.

Microsoft kertoi myös tuovansa laitevalmistajille Qualcommin kanssa referenssipuhelimen, jonka pohjalta ne voivat kevyemmin luoda omat tuotteensa. Lisäksi Microsoft avaa valmistajakumppaneilleen oman Windows Hardware Partner Portal -verkkosivuston kehitystyötä helpottamaan. Tavoitteena näyttää olevan tavoitella Windows Phonen taakse jo ilmoitettujen kumppanien lisäksi enemmänkin pieniä aasialaispajoja, jotka ovat tähän asti käyttäneet Androidia.

Microsoft ainakin näyttäisi kovasta tahtovan uusia Windows Phone -valmistajia mukaan leiriinsä huolimatta siitä, että se itse vastaa pian yli 90 prosentista Windows-puhelinten myyntiä Nokian liiketoiminnan siirtyessä sen huomiin. Toinen asia sitten on se, kuinka vielä uudet valmistajat tai jo ilmoitetut kumppanit lopulta tuovat Windows Phone -puhelimia käytännössä markkinoille.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut