Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlen älykello tulossa pian – tekijänä LG?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Wimm Labsin kello

Wimm Labsin kello

Googleltakin on tulossa älykello lähiaikoina, mutta tarkka aikataulu on vielä arvailujen varassa. Kellosta ovat nyt raportoineet sekä TechCrunch että vuotaja @evleaks.

TechCrunchin mukaan kellon ”virallinen” aikataulu olisi edelleen lanseerauksen tapahtuminen maaliskuun loppupuolella. Kelloa kehittävässä tiimissä kuitenkin kerrotaan uskottavan kellon myöhästyvän kesäkuulle tai vaihtoehtoisesti sen tulevan rajoitetuin ominaisuuksin.

@evleaks puolestaan on twiitannut, että kellon valmistajana toimisi LG, joka on tehnyt Googlen kanssa viime aikoina yhteistyötä myös Nexus 5:n ja Nexus 4:n kanssa. @evleaks toteaa myös nyt näyttävän siltä, että kello julkistettaisiin Googlen I/O-tapahtumassa. Se on vuorossa tänä vuonna 25.-26. kesäkuuta. Tämä sopisi yhteen TechCrunchin tietojen kanssa kellon puskemisesta kesäkuulle.

TechCrunch kertoo Googlen kehittäneen ensin metallisella rannekkeella varustettua kelloa, mutta päätyneen nyt lopulta muovisella rannekkeella varustetun prototyypin kehittämiseen valmiiksi tuotteeksi. Lisäksi Googlen älykellossa olisi värinäyttö. Kelloa kehitetään Android-laitteiden kumppaniksi ja mukana on suunnittelijoita Android-tiimistä.

Kuten käytännössä kaikissa muissakin älykelloissa, tulee Googlenkin kellossa keskeisessä roolissa olemaan ilmoitusten esittäminen siihen langattomasti Bluetooth-yhteydellä liitetystä Android-älypuhelimesta. Googlen oma Now-palvelu tulee olemaan tiettävästi myös keskiössä. Google Now tarjoaa automaattisesti ja älykkäästi tietoa muun muassa säästä, tulevista tapahtumista, liikenteestä ja kalenteritapahtumista.

Kellon käyttö perustuisi kosketusnäytön pyyhkäisyihin ja painalluksiin. Kolmansien osapuolten sovelluskehittäjien luomia sovelluksia kellolle ei ilmeisesti ole aluksi tulossa, mutta todennäköisiä ne ovat myöhemmin.

Google on vahvistanut aiemmin omaa älykello-osaamistaan WIMM Labsin ostolla.

Googlen ohella myös Applen on laajasti huhuttu kehittävän omaa älykelloaan iWatchia. Sen osalta erityinen huomio olisi huhujen mukaan terveysominaisuuksissa useiden eri anturien voimin. Vielä ei tiedetä, mitä Googlen älykello tällä rintamalla tulee tarjoamaan.

Toistaiseksi älykellomarkkinoita hallitsee ykköstoimijana pienempien Sonyn ja Pebblen edellä Samsung, joka julkisti juuri tänään uudet toisen polven Gearinsa – Gear 2:n ja ilman kameraa tulevan Gear 2 Neon. Mielenkiintoisesti Samsung vaihtoi uutuuksissaan pohjalta löytyvän käyttöjärjestelmän Androidista omaan Tizeniinsä – ilmeisesti toiminta-ajan pidentämiseksi.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut