Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google esti Asuksen Android/Windows-tuplatabletin?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Asus Transformer Book Duet TD300

Asus Transformer Book Duet TD300

Asus on tiettävästi perumassa vuoden alussa CES-messuilla julkistetun Transformer Book Duet -tabletti- ja kannettavahybridilaitteen tulon markkinoille.

Erikoisuutenaan Transformer Book Duet TD300 sisälsi sekä Android- että Windows-käyttöjärjestelmän. Tämä ei olisi raportoidusti miellyttänyt Androidia kehittävää Googlea, joka on kiinalaisen Economic Daily Newsin raportin mukaan ajanut Asuksen peruuttamaan laitteen. Asiasta kertoo myös DigiTimes.

Asus ei ole kommentoinut asiaa. Asuksen piti tuoda Transformer Book Duet myyntiin Euroopassa ja Aasiassa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ja Yhdysvalloissa toisella neljänneksellä.

Aiemmin Intelin on raportoitu aktiivisesti rohkaisevan valmistajia tekemään Android/Windows-tuplakäyttöjärjestelmälaitteita. Googlella ei ole kuitenkaan suurta intressiä suosia tällaista järjestelyä, koska sen Android-käyttöjärjestelmä hallitsee nykyisin tablettilaitteita, joihin sekä Microsoftin Windowsin että Intelin on suorittimillaan ollut vaikea tunkeutua.

Asus kertoi tammikuussa laitteen julkistaessaan, että Transformer Book Duetissa Androidin ja Windowsin välillä vaihtaminen on mahdollista nappia painamalla neljässä sekunnissa.

Viime kesänä myös Samsung julkisti ATIV Q -laitteen, joka sisälsi sekä Androidin että Windowsin. Sekin jäi vain julkistukseksi, sillä markkinoille asti se ei koskaan saapunut. Syyksi mainittiin patenttiongelmat, mutta ei ole mahdotonta, että Googlella olisi ollut näppinsä pelassa jo tuolloinkin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. juhuu

  Saa google kyllä haistaa huilun. Ovat kyllä niin ilkeitä sontiaisia. Estivät Windows Phonelta virallisen YouTube sovelluksen eivätkä ole vaivautuneet tuomaan muita palveluitaan Windows Phonelle. Nyt vielä estivät Windows android tabletin. Että ottaakin päähän.

 2. Juha

  Aika samat keinot käytössä kuin Microsoftilla on PC-puolella ollut vuosikymmeniä. Tietyllä tavalla hyvä, että MS saa joskus maistaa omaa lääkettään.

 3. JouluP

  Google tajusi millainen floppi tästä android kannettavasta olisi tullut anrdoidin osalta ja vihelsi pelin poikki likaisin keinoin.

  Säälittävää toimintaa googleta taas kerran.

 4. Ossi

  Uutinen on huhu ja olettamus. Google tuskin jaksaa hätkähtää jostain Windowsista.

 5. Juha

  Parempi onkin Winukalla

Tuoreimmat jutut