Kokonaiskauppahinta koostuu neljästä miljardista dollarista rahaa, 12 miljardista dollarista Facebookin osakkeita sekä lisäksi WhatsAppin perustajille ja työntekijöille myönnettävistä kolmen miljardin dollarin osakepaketeista, jotka he keräävät lopullisesti itselleen tulevan neljän vuoden aikana.
WhatsApp on toistaiseksi tehnyt rahaa konservativisesti moniin muihin viestisovelluksiin verrattuna. WhatsAppin liiketoimintamalli on ollut veloittaa sen palvelun käytöstä euron verran ensimmäisen, ilmaisen käyttövuoden jälkeen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
WhatsAppilla on 450 miljoonaa käyttäjää, joista erittäin suuri osuus eli 315 miljoonaa on aktiivisia palvelussa päivittäin. WhatsAppin suuret käyttäjämäärät lienevätkin olleet merkittävin houkutin Facebookille. WhatsAppin kautta lähetetään päivittäin lähes yhtä paljon viestejä kuin koko maailmassa tekstiviestejä.
Facebookilla itsellään on yli 1,2 miljardia aktiivista kuukausikäyttäjää. Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin mukaan myös WhatsApp on matkalla vastaavia lukuja ja kaikki tällaiset yhtiöt tulevat olemaan hyvin arvokkaita.
Mielenkiintoista on, että miten Facebook aikoo mahdollisesti tehdä WhatsAppilla aiempaa enemmän rahaa. WhatsAppin perustajat ovat olleet aiemmin erittäin mainosvastaisia eivätkä ole tuoneet palveelunsa mukaan myöskään koukkuja esimerkiksi eri sovellusten promoamiseen tai erilaisia tarrakuvakepaketteja, joilla erityisesti Aasiasta ponnistavat viesintäsovellukset, kuten LINE ja WeChat, tekevät nykyisin hurjalla tavalla rahaa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Facebookille rahanteko mainoksilla olisi luontevinta, sillä niistä muodostuu nykyisinkin valtaosa sen tulovirroista. Tosin Facebook ei ole tuonut mainontaa myöskään omaan Messenger-viestisovellukseensa, joka myös aiotaan pitää tarjolla erikseen jatkossakin.
WhatsAppin ostolla Facebook vakuuttaa jälleen itseään tulevaisuuden osalta, kuten aiemmin myös Instagramin ostolla. Facebook on ostanut pois pahimpia kilpailijoitaan tärkeillä alueilla, kuten kuvien jakamisessa ja viestinnässä kaverien kanssa. Facebook aikoo jatkossa antaa WhatsAppin toimia varsin itsenäisesti aivan kuten aiemmin Instagraminkin.
Facebook on jo myös aiemmin kertonut tuovansa jatkossa Facebook-perussovelluksen ohella enemmän erillisiä yksittäisiä sovelluksia, sillä mobiilit käyttöjärjestelmät suosivat eri toimintojen, kuten kuvien jaon ja viestittelyn, jakautumista kokonaan eri sovelluksiin enemmän kuin aiemmin verkkosivustoissa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »