Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung Galaxy S5 tulee vesi- ja pölytiiviinä – Full HD ensin ja QHD myöhemmin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsungin kylttiSamsung Galaxy S5:n julkistus lähestyy, mutta päivääkään ei kulu ilman uusia huhuja uudesta lippulaivamallista. Uusimmat huhut sekoittavat hieman pakkaa ja yllättäen aluksi Galaxy S5:stä ei tulisikaan 2K-näytöllistä versiota, kertoo korealaisjulkaisu ETNews.

Ensimmäisenä julkistettavana varianttina Galaxy S5:stä tulisi 5,2 tuuman näytöllä varustettu versio, jonka tarkkuus olisi kuitenkin ”vain” Full HD -tasoa. Myöhemmin kuitenkin tulisi toinen variantti, josta löytyisi näyttö, jonka tarkkuus olisi 2560×1440 pikseliä. Näytön kokokin olisi 0,1 tuumaa pienempi eli 5,1 tuumaa. Tämä tekisi pikselitiheydeksi hulppeat 575 pikseliä tuumaa kohti.

Full HD -variantti tulisi markkinoille maaliskuun lopulla ja se olisi luonnollisesti QHD-näytöllistä varianttia edullisempi. Uutuus olisi myös vesi- sekä pölytiivis, joten luultavasti erillistä Galaxy S5 Active -varianttia ei tulisikaan. Sony on tehnyt lippulaivamalleistaan jo parin sukupolven verran vesi- ja pölytiiviitä.

Muita ominaisuuksia Galaxy S5:ssä olisivat muun muassa 16 megapikselin kamera ja sormenjälkitunnistin, joka löytynee kotipainikkeesta. Kuitenkin se olisi erilainen kuin iPhone 5s:ssä ja siihen liittyy myös monia erilaisia toiminnallisuuksia.

SamMobilen mukaan Galaxy S5:n kameran laukaisupainike olisi ”näkymätön”, eli kyseessä ei olisi fyysisesti painettava painike vaan puhelin tunnistaisi tarvittaessa kosketuksen reunalta normaalin kamerapainikkeen kohdalta. Mukana olisi useita uusia kuvaustiloja.

Huhut kehittyvät edelleen jatkuvasti, mutta toivottavasti viimeistään ensi viikon maanantai laittaa huhuille stopin. Samsungilta huhutaan uuden lippulaivan lisäksi muun muassa kolmea tablettia sekä älykelloa. Mielenkiintoista on, ettei näistä yhdestäkään ole vielä nähty itse laitteista vuotokuvia.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jani

  Vesi ja pölytiiviydestä tietoa,mutta entä iskunkestävyydestä??? (ehkä metallikuorilla varustetussa mallissa vasta!).

  • ELSP

   Eivät H ole koskaan olleetkaan iskunkestäviä, vaan kolhuja normaalia älypuhelinta paremmin kestäviä. Itsekin pohdin jo venemessujen alla, missä menee seuraavan sukupolven xcover, vai meneekö missään, vaikkei itsellä moiselle olekaan tarvetta.

   On muuten mielenkiintoinen ja yllättävän ovela yksityiskohta tuo näkymätön kamerapainike näin designia ajatellen. Fyysinen kamerapainike ei ”erillisenä” älypuhelimeen kuulu.

   Harmi, että QHD-näytöllistä versiota joutuu tämän huhun mukaan odottelemaan vielä tovin pidempään. Alkaa omasta S III:sta virtanäppäimen pinnote kärsiä jatkuvan tiputtelun seurauksena. Muuten välttynyt fyysisiltä vaurioilta, ihme kyllä, tippumiskertojen määrän huomioon ottaen.

 2. minä

  Samsungilta tulee laitteita kuin roskaa ja sitähän nämä Samsungin tuotteet ovatkin.

 3. juhuu

  Samsungit ei ole koskaan olleet kestäviä. Edes xcoveritkaan ei kestä. Sonyn xperia z,z1 kestävät hieman paremmin. Sonylla on kyllä parhaimmat ja laadukkaimmat android puhelimet

  • Kimi Alin

   Joo huomattu on kaverilla. Hän on melkonen puhelinten tuhoaja ja Xcover ei kauan kestänyt. Sen sijaan Lumia 800 kesti yllättävän pitkään kolhuja kunnes sitten siitäkin hajosi näyttölasi

   • Jani

    Kimi. Kun Nokia Lumia puhelin hajoaa,niin ei sitä pysty enään korjaamaan!!.

 4. Wasd

  Tumpeloa porukkaa, tosiaankin. Minulla on ollut ZTE Blade 3 vuotta, ei koskaan mitään suojakoteloita eikä näytönsuojakalvoja, eikä vieläkään ole merkittäviä vaurioita. Näyttökin on lähes naarmuton. Nykyinen puhelin taas on Note 2 joka on ollut käytössä puolivuotta ja aina ilman suojausta. Kutakuinkin uudenveroinen vieläkin. Molemmat laitteet ovat sitäpaitsi varmasti kovemmassa käytössä kuin keskivertokäyttäjällä.
  En tiedä miten muilla kestää puhelimet niin huonosti. :/

 5. sorni

  Lisää roskaa sampalta. Pask.. laatua..

Tuoreimmat jutut