Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Paljastus: Androidia tarjottiin Samsungille ennen kuin Google osti sen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Android-pomo Andy Rubin

Androidin perustaja Andy Rubin

Android-käyttöjärjestelmä on vallannut älypuhelimet viime vuosina ja kasvattaa yhä osuuttaan, vaikka se onkin kivunnut jo noin 80 prosenttiin kaikista maailmassa toimitetuista älypuhelimista.

Androidin takana on hakukonejätti Google, joka on tarjonnut käyttöjärjestelmän näennäisesti ilmaiseksi eri laitevalmistajien käyttöön. Androidin tarina olisi kuitenkin voinut olla kovin erilainenkin, jos itsenäisenä yhtiönä aloittanutta Androidia ei olisikaan ostanut Google.

Phone Arena -sivusto kertoo tuoreeseen Fred Vogelsteinin kirjaan Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution pohjautuen Androidin perustajan Andy Rubinin tarjonneen yhtiötään ennen Google-kauppaa Samsungille.

Androidin kehitys lähti liikkeelle loppuvuodesta 2003. Vuonna 2005 tiimiltä alkoivat olla rahat vähissä eikä uusia sijoittajia ollut helppo löytää. Lopulta Androidille haettiinkin uutta omistajaa. Rubin kertoo esitelleensä ideoitaan Samsungille, mutta heidän käytännössä nauraneen hänet ulos.

”’Sinä ja mikä armeija aiotte luoda tämän? Sinulla on kuusi ihmistä. Oletko pilvessä?’ on yksinkertaistetusti se mitä he sanoivat. He nauroivat minut ulos neuvotteluhuoneesta. Tämä tapahtui kaksi viikkoa ennen kuin Google osti meidät”, kertoo Rubin kirjassa kuinka Androidin esittely 20 Samsungin johtajalle Koreassa sujui.

Google maksoi vuonna 2005 Androidista 50 miljoonaa dollaria, minkä lisäksi Rubin joukkoineen jäi työskentelemään Googlelle – lopulta varmasti erittäin mukavin korvauksin. Rubin jätti Androidin johdon vasta viime vuonna ja siirtyi Googlen sisällä robottien kehityksen pariin.

Kuten aiemmin on raportoitu, oli Android-tiimin kehityksessä ennen Applen iPhone-lanseerausta näppäimistöllisiä, tuona aikana vielä suosittuja BlackBerryjä muistuttavia puhelimia. iPhone kuitenkin muutti suunnan kohti kosketusnäyttöisyyttä ja Androidista tulikin laajalle joukolle valmistajia keino vastata Applen heittämään haasteeseen. Lopulta Android-puhelimet levisivät aina reilusti alle 100 euron hintaluokasta huippuluokkaan ja valtasivat näin nykyisen suuren markkinaosuutensa vanhojen suuruuksien BlackBerryn ja Nokian Symbianin ollessa kyvyttömiä vastaamaan kilpailuun.

Androidin ja Samsungin tarinan kaaren sulkeutuu myös kauniisti: Samsung on nykyisin ylivoimaisesti suurin Android-laitevalmistaja ja Androidilla varustetut Galaxy-laitteet lopulta nostivat myös sen mobiilialan mahdiksi ja maailman suurimmaksi puhelinten toimittajaksi.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. juhuu

  Jos Samsung olisi ostanut androidin niin Se ei olisi näin suosittu. Ei ne olisi pystynyt kehittelemään mitään softaa. Sen näkee tizenissäkin. Mikseivät yrittäneet myydä androidia Nokialle

  • ts

   Siksi, koska et ilmiselvästi ole lukenut uutisia trollien negatiivisista luonteenpiirteistä.

  • Henkka

   Ei ne olisi pystynyt
   kehittelemään mitään softaa. Sen näkee
   tizenissäkin. Mikseivät yrittäneet myydä
   androidia Nokialle. juhuu,nyt perusteluja kiitos väitteillesi?.Nokia tuskin olisi pystynyt parempaan,ilman apuvoimia (:Microsoft).

 2. Jake123

  Sama ois ollu kohtalo. Yhtälailla Nokian pomot olis nauraneet moisen silloisen lilliputin ulos :D

Tuoreimmat jutut