Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ei isompaa iPadia tai edes uutta miniä tänä vuonna? Arvostettu analyytikko laittoi Apple-pakan sekaisin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Applen nykyiset iPad Air ja iPad mini

Applen nykyiset iPad Air ja iPad mini

Salaperäinen, mutta aiempien ennustustensa oikeaan osumiseen vuoksi arvostettu KGI Securitiesin Apple-analyytikko Ming-chi Kuo on omilla linjoillaan, mitä tulee ennusteisiin Applen tämän vuoden iPad-uutuuksista.

Kuon mukaan Applelta voisi olla tulossa tänä vuonna vain yksi uusi iPad-malli – päivitetty versio iPad Airista – ja tämän takia iPad-toimitukset voisivat kappalemääräisesti jopa laskea viime vuodesta, kertoo AppleInsider.

Aiemmin huhuissa on odoteltu uutta suurempaa 12,9 tuuman ”iPad Prota” sekä loogisen luonnollisesti uutta sukupolvea myös Retina-näyttöisestä 7,9 tuuman iPad ministä. Kuon mukaan 12,9 tuuman iPad on kyllä kehityksessä ja tulossa, mutta hän ei usko sen tuloon vielä tämän vuoden aikana. Lisäksi Kuon ajatuksissa uuden iPad Airin ja 12,9 tuuman iPadin kehitys vie Applelta mehut iPad minin uudistamiselta, jonka uuden version lanseerausmahdollisuuksia hän pitää ”ohuina”.

12,9 tuuman iPad vaatii Kuon näkemyksen mukaan uudistusta ohjelmistopuolella ja Apple on keskittänyt voimansa sen sijaan huhuttuun iWatch-älykelloon ohjelmistokehityksessä.

Tällä hetkellä Kuon mukaan ainoan todennäköisen iPad-uutuuden, 9,7 tuuman iPad Airin uusi malli toisi mukanaan uuden sukupolven Apple A8 -järjestelmäpiirin sekä Touch ID -sormenjälkitunnistimen.

Kuo odottaa iPad-toimitusten laskevan alle 30 miljoonaan laitteesseen vuoden ensimmäisellä puoliskolla vuoden 2013 alun 34 miljoonasta. Uutuuksien rajoittuessa päivitettyyn iPad Airiin, odottaa Kuo laskua myös koko vuoden toimituksiin. Kuo toteaa myös, että Applen viime loppuvuodesta lanseeraaman Retina iPad minin toimitukset ovat jääneet heikoiksi ja sen veto markkinoilla on jäänyt alkuperäistä iPad miniä heikommaksi.

Applen iWatchista on kuultu viime aikoina tukuttain huhuja. Laitteen odotetaan sisältävän laajat liikunnan ja terveyden seurantatoiminnot, mutta yksityiskohdat huhuissa vielä eroavat. Esimerkiksi nyt viimeisimpänä kiinalaisanalyytikko Sun Chang Xu on Electrical Engineering Timesille kertonut, että mukana olisi ranteesta optinen sykkeen ja veren hapen määrän mittaus. Sen sijaan verensokerin eli glukoosin määrän veressä mittaaminen olisi vielä liian epätarkkaa optisesti.

Tällä hetkellä huhujen perusteella iWatchin ensimmäisen sukupolven lanseeraus voisi olla luvassa loppuvuodesta, mutta aivan varmana sitäkään ei vielä kannata pitää.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. JouluP

  On kyllä niin sekaisin tuo applen pakka että tuskinmpa sieltä enää mitään merkittävää tablettia tai puhelinta tulee.

  • kk

   Tarpeeksi kun tuota toistelet itsellesi niin saatat ehkä alkaa jopa uskomaan siihen.

  • Jonahan

   Niinpä. Mitä kävisikään jos pakka ei olisi sekaisin? Tällä hetkellä Apple nappaa suurimman osan voitoista niin puhelin-, tabletti- kuin tietokonemarkkinaltakin. Paskasti menee, eiku.

Tuoreimmat jutut