Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

”Vain Nokian sisäiseen käyttöön” – kieliikö sovellus huhutun lisävarusteen tulosta?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia Lumia 1520 ja Treasure Tag @evleaksin julkaisemassa vuotokuvassa

Nokia Lumia 1520 ja Treasure Tag @evleaksin julkaisemassa vuotokuvassa

Nokia saattaa sittenkin olla julkistamassa aiemmin viime syksynä huhutun ja vuotokuvissakin nähdyn Treasure Tag -lisävarustelaitteensa.

Treasure Tagin pitäisi olla kätevä lisävaruste, jonka voi liittää kuten oheisessa kuvassa, vaikkapa avainnippuunsa. Tämä jälkeen puhelimesta voi helposti paikantaa esimerkiksi juuri kadonneet avaimensa. Treasure Tageja voi olla myös monta, ja ne voi liittää omiin useisiin eri tärkeisiin tavaroihinsa.

Nyt Windows Phonen sovelluskaupasta on bongattu Nokia Treasure Tag -niminen sovellus, joka ei kuitenkaan normaalikäyttäjien osalta tee mitään. Sovelluksen yhteydessä mainitaan sen olevan tarkoitettu ”vain Nokian sisäiseen käyttöön”. Ilmeisestikin Nokia siis testaa Treasure Tagia ja on syystä tai toisesta päättänyt jakaa laitteen puhelimeen asennettavaa kumppanisovellusta sovelluskaupan kautta.

Kaupassa olevaa Treasure Tag -sovellusta on kaupassa päivitetty viimeksi 27. marraskuuta eli jo jonkin aikaa sitten. Alun perin Treasure Tagin julkistusta huhuttiin jo lokakuulle Lumia 1520:n ja muiden uutuuksien rinnalle, kuten oheisessa vuotokuva kertoo, mutta näin ei lopulta käynytkään.

Treasure Tag -sovellus voisi mahdollistaa laitteen hallinnan sekä paikantamisen, myös Nokian kartoista tutulla LiveSight-kameranäkymällä. Ilmeisesti etsintä toimisi myös toisinpäin: napinpainallus Treasure Tagista soittaa äänen puhelimesta sen ollessa kantomatkan piirissä ja auttaa näin mahdollisesti löytämään kadoksissa olevan puhelimen. Oheisessa Lumia 1520 ja Treasure Tag -kuvassa nähdään sovelluksen mahdollinen eri Tagien ruuduista koostuva käyttöliittymä.

Treasure Tagin osalta on esitetty erilaisia spekulaatioita, siitä että laite voisi mahdollisesti olla jäämässä jatkossakin osaksi Nokian toimintaa ja sen HERE-karttayksikön tarjontaa eikä siirtyä Microsoftille puhelinliiketoimintakaupan mukana.

On mahdollista, että Treasure Tagista kuullaan lisää Nokian Mobile World Congress -lehdistötilaisuudessa 24. helmikuuta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Ari

    Langattomalle latausalustalle on tuon tuotejulkistuksen jälkeen yhä enemmän tungosta. Ennakoin, että Nokia julkaisee lähitulevaisuudessa myös isomman latauslevyn, jonka päälle voi vapaammin sijoitella erilaisia ladattavia laitteita.

    Tervetullut tuote joka tapauksessa. Nokian pikku lisälaitteet ovat loistavia. Itselläni on käytössä Luna korvanappi, jota voi myös ladata langattomasti. Ilman langatonta latausta tuotteet olisivat hyödyttömiä. Kuvitelkaapa vaikka puhelin, neljä Treasure-Tagia ja luna korvanappi, kaikki erikseen johtolatauksessa.

Tuoreimmat jutut