Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusi Nexus voi tulla Lenovolta – Motorolan muunneltavan modulaaripuhelimen Google piti itsellään

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Motorola Project Aran palasia

Motorola Project Aran palasia

Lenovo ja Google kertoivat eilen Motorolan siirtymisestä kiinalaisvalmistajalle 2,91 miljardilla dollarilla. Aivan koko Motorola ei kuitenkaan kaupan mukana lähde Googlelta.

Motorolan Advanced Technology and Projects -yksikkö ei siirry Lenovolle, vaan jää Googlen omistukseen. Noin 100 työntekijän vahvuinen yksikkö on ollut vastuussa Motorolan kunnianhimoisemmista pidemmän aikavälin tutkimus- ja kehityshankkeista.

Googlelle jää siis myös Project Ara, jossa Motorola kehitti modulaarista, osista koottavaa ja muunneltavissa olevaa älypuhelinta. Olemme kertoneet Project Arasta aiemmin. Jatkossa Google aikoo kehittää Project Araa eteenpäin omilla resursseillaan osana Android-kehitystä ja sen kehitys voi jopa nopeutua kaupan seurauksena. Kehitysiimi on myös muuttamassa Googlen pääkampukselle Mountain View’hin, kertoo The Verge.

Lenovon suhteita Googleen Motorola-kauppa luonnollisesti lähentää, mikä oli kommenttien perusteella myös yksi kaupan perusteluista Lenovon kannalta Motorolan brändin, patenttien ja osaamisen ohella.

Venäläisvuotaja Eldar Murtazin, joka on aiemmin huhuillut Googlen aikovan lopettaa eri valmistajien kanssa ylläpitämänsä vakio-Androidilla varustettujen Nexus-laitteiden ohjelman, on nyt twiitannut Lenovon tulevan tekemään yhden viimeisistä Nexus-laitteista. Murtazinin mukaan laitetta tullaan tekemään suurissa volyymeissa ja tuote on suunnattu Yhdysvaltojen markkinoille.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. juhuu

    Lenovo syöksee Samsungin alas huipulta. Lenovon läppärit ovat laadukkaita ja halpoja toisin kuin Samsungin. Jään odottamaan uutta hittipuhelinta.

Tuoreimmat jutut