Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Windows Phone 8.1 ja puhelimia tulossa – mutta älä usko vielä Lumia-huhuja

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Windows Phonet esittelyssäMicrosoft valmistelee Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmäversiota. Ohjelmistojätin odotetaan esittelevän uudistunutta älypuhelinkäyttöjärjestelmäänsä 2. huhtikuuta alkavassa Build-kehittäjäkonferenssissa.

Microsoftia tiukasti seuraavan Mary Jo-Foleyn mukaan Windows Phone 8.1, joka tunnetaan myös Blue-päivityksenä, valmistuu hieman ennen Buildia.

Toinen Microsoft-vuotaja, joka esiintyy Twitterissä Nawzil-nimimerkillä, on puolestaan kertonut Windows Phone 8.1:n valmistuvan laitevalmistajille (RTM) maaliskuussa, tulevan tarjolle kehittäjille huhtikuussa ja laitteisiin toukokuussa.

Windows Phone 8.1:een odotetaan useita suurempia ja pienempiä uudistuksia. Suurimpiin lukeutunevat sovellusten ilmoitukset yhteen keräävä ilmoituskeskusnäkymä sekä Cortana-nimisen ääniohjaus- ja vastauspalvelun mukaantulo. Myös esimerkiksi käyttöliittymän ulkoasu on kokemassa pientä hienosäätöä, ja esimerkiksi näytön yläreunan tilapalkki saamassa uuden asun.

Windows Phone 8.1 ei ole jäämässä Microsoftin kevään ainoaksi ohjelmistojulkaisuksi, vaan odotuksissa on myös päivitys Windows 8.1 -käyttöjärjestelmään Update 1:n muodossa. Sen odotetaan tarjoavan muun muassa bisnes- ja työpöytäkäyttöä parantavia hienoisia uudistuksia.

Nokialla on myös kehityksessä uusia laitteita Windows Phone 8.1:n yhteyteen. Aiemmin huhuissa esillä ovat olleet koodinimet Moneypenny ja Goldfinger, joista ensin mainittu sijoittuisi edullisempaan hintaluokkaan ja tulisi tarjolle myös kahdella SIM-korttipaikalla varustettuna valituilla markkinoilla. Goldfinger puolestaan olisi mallistossa ylemmäksi sijoittuva malli, joka voisi uutuutena tarjota myös 3D Touchiksi huhuissa nimetyn tuen näytön edessä käsillä ja sormilla tehtäville eleliiketoiminnoille.

Tänään DigiTimes raportoi, että Nokia olisi julkistamassa jo ensi kuun lopulla Mobile World Congressissa Lumia 1820:n, Lumia 1520V:n ja Lumia 1525:n. Tiedot kuitenkin vaikuttavat melko hatusta vedetyiltä ja aiemmin kuullun toistolta.

Lumia 1820:ssa olisi DigiTimesin mukaan Qualcommin Snapdragon 805 -järjestelmäpiiri, 5,2 tuuman ”qHD-näyttö” (millä tarkoitettaneen 2560×1440 pikseliä eli QHD:tä) ja 3 400 milliampeeritunnin akku. Lumia 1520V:stä eli typistetystä Lumia 1520:stä on nähty väitettyjä vuotokuviakin, mutta senkin osalta tiedot ovat vielä hataria. Lisäksi tulossa olisi kuusituumainen Lumia 1525.

Teknologiajulkaisu The Vergellä Windows-uutisoinnista vastaava Tom Warren heittää kylmää vettä DigiTimesin raportille todeten sen olevan ”täyttä paskaa”. Todennäköisesti Nokian uutuuksia ei ainakaan MWC:ssä vielä nähdä ja no, myös yksityiskohdissa voi tapahtua muutoksia. Uutuuksien esittely vasta Buildissa huhtikuussa tuntuisi luontevalta. Silloin Nokian puhelinliiketoiminnan pitäisi olla jo Microsoftin hyppysissä ja se voisi aloittaa vyörytyksen puhtaalta pöydältä, uusilla puhelimilla ja uudistuneella käyttöjärjestelmällä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. copycat

  Goldfinger puolestaan olisi mallistossa
  ylemmäksi sijoittuva malli, joka voisi uutuutena
  tarjota myös 3D Touchiksi huhuissa nimetyn tuen
  -Nokia matkii/kopioi nyt Samsungilta… näytön edessä käsillä ja sormilla tehtäville
  eleliiketoiminnoille.

  • juhuu

   Samsung ei ole itse keksinyt sitä”ele kameraa” vaan on ostanut sitä kehittävän firman. Näitä ele kameroita on ollut jo kauan esimerkiksi PlayStation oli joku peli jonka mukana tuli joku kamera. Tuon kopioimisen saa kyllä anteeksi, koska Samsung on kopioinut kaikki innovaationsa muilta paitsi tuon ele ohjauksen, mutta siitä ei ole suurtakaan hyötyä.

 2. james

  Uutuuksien esittely vasta Buildissa huhtikuussa tuntuisi luontevalta. Silloin Nokian puhelinliiketoiminnan pitäisi olla jo Microsoftin hyppysissä ja se voisi aloittaa vyörytyksen puhtaalta pöydältä, uusilla puhelimilla ja uudistuneella käyttöjärjestelmällä.

  ai että Nokia kehittää ja tekee valmiin tuotteen ja microsoft myy sitä ja kai Nokia saisi rahat niistä.

 3. Jani2

  ai että Nokia kehittää ja tekee valmiin
  tuotteen ja microsoft myy sitä ja kai Nokia
  saisi rahat niistä. james.-Rahat menevät tietenkin silloin jo Microsoftille.

 4. james

  jos niissä lukee Nokia niin niiden se myös on. ja jos Lumia niin Microsoftin silloin. tai joku muu nimi.

 5. james

  Lumia 1520v = Lumia 930
  lähde: evleaks twitter.

  • Markus Lehtiniitty

   Linkkiä?

   Tuollaista ei mielestäni ole nähty. Sen sijaan Nextleaks-tili on tuon voinut twiitata, mutta siihen ei pidä luottaa lainkaan. On käynyt ilmi sen olevan ”täyttä tuubaa”.

Tuoreimmat jutut