Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoftin Cortana-äänitoiminto tulossa huhtikuussa Windows Phoneille

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

cortanaMicrosoftin on huhuttu jo pitkään kehittävän Applen Sirin kaltaista ääniohjaus- ja vastaussovellusta omalle Windows Phone -alustalleen.

Tällä hetkellä Windows Phonesta löytyy kilpailijoihinsa Appleen ja Googleen verrattuna vain melko yksinkertaiset äänikomennot, joiden avulla voi lähettää viestejä ja soittaa, mutta muuten se hakee asiat Bing-hausta.

Nyt huhujen mukaan Microsoftin Cortana-ääniohjaustoiminto tulee huhtikuussa. Asiasta kertoo MSFTnerd. Suomeen sitä saadaan luultavasti odottaa vielä jonkin aikaa, koska Cortana tulee saataville aluksi vain tiettävästi Yhdysvalloissa, tai ainakin vain englannin kielellä. Cortana-ääni on ollut Microsoftilla jo pitkään sen Halo-videopeleistä. Microsoft tuonee palvelun muihin maihin vasta 2015-2016.

Huhtikuussa saataville tuleva versio olisi lisäksi myös vasta beetestivaiheen julkaisu eli niin sanotusti valmista versiota Windows Phone -laitteet saavat odottaa vieläkin pidempään.

Microsoft järjestää huhtikuussa BUILD-tapahtumansa. Nämä asiat saattavat hyvinkin liittyä toisiinsa ja ehkä Microsoft esittelee BUILD-tapahtumassa Cortanaa ensimmäisen kerran yhdessä Windows Phone 8.1:n muiden uudistusten kanssa.

Cortanan käskyt olisivat melko samanlaisia kuin esimerkiksi Googlen ääniohjauspalvelulla. Cortana tottelee käskyä ”Bing, tell me”. Esimerkiksi Google käyttää älylaseissaan käskyä ”Ok, Glass”.

MSFTnerd listasi myös esimerkkikäskyjä, joihin Cortanan pitäisi kyetä vastaamaan:

”Bing Tell Me ..”
“.. will it rain today?” eli kertoa sään
“.. when’s my next meeting?” eli kertoa seuraavan tapaamisen
“.. how do I get to the American Airlines Arena?” eli kertoa reittiohjeet areenalle

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. juhuu

  Siis kahden vuoden päästä. Se on pitkä aika ja olen varmaan vaihtanut jo androidiin ja nykyinen lumiani ei varmaan tukisi tuota.

 2. OJ

  Kehittäkää vain, ei haittaa, mutta en näe tarvitsevani puheohjausta…

 3. hahhahhaa

  Huhtikuussa saataville tuleva versio olisi lisäksi myös
  vasta beetestivaiheen julkaisu eli niin sanotusti
  (valmista versiota Windows Phone -laitteet saavat
  odottaa vieläkin pidempään). ;/ ;)

Tuoreimmat jutut