Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google Chrome päivittyi Androidille ja iOS:lle – pakkaustoiminto säästää jopa 50 % dataa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google Chrome kertoo, kuinka paljon uusi pakkaus vähentää tiedonsiirtoa

Google Chrome kertoo, kuinka paljon uusi pakkaus vähentää tiedonsiirtoa

Googlen Chrome-selaimesta on julkaistu sekä Androidille että Applen iOS:lle uusi päivitetty versio, jossa keskeisenä uudistuksena käyttöön on nyt otettu tiedonpakkaus, mikä voi näkyä muun muassa sivujen nopeampana latautumisena. Lisäksi tiedonsiirtomäärältään rajoitettua datapakettia käyttäville uusi ominaisuus on mainio lisä.

Googlen mukaan Chromen uudet datan pakkauksen ja liikennemäärän sääntelyn ominaisuudet voivat vähentää selailun tiedonsiirron määrää jopa 50 prosentilla. Uusi ominaisuus tarkoittaa tiedon kiertävän Googlen palvelinten kautta, jossa se pakataan ja muutenkin tiivistetään ja lähetetään vasta sitten puhelimeen. Eri selaimet ovat tarjonneet vastaavia toimintoja jo aiemminkin, ja Googlekin on testannut ominaisuutta pitkään Chromen beetatestiversioissa.

Vähentyvän tiedonsiirron ohella uusi ominaisuus parantaa myös turvallisuutta, Google kertoo, paha-aikeisten sivujen suodattuessa pois ennen puhelimeen latautumistaan.

Uusi toiminto on otettava erikseen käyttöön asetuksista. Chrome pitää myös kirjaa toiminnon säästämästä liikenteen määrästä kuukausitasolla, kuten yltä löytyvästä kuvastakin on nähtävissä.

Chromen iOS-version osalta uutena toimintona mukaan tulee myös Google-kääntäjä selaimeen integroituna, kuten se on jo aiemmin ollut Androidilla ja tietokoneilla. Kääntäjän pitäisi tulla tarjolle lähipäivinä.

Android-version osalta uutena ominaisuutena puolestaan valikkoon tulee helppo mahdollisuus lisätä linkkejä verkkosivuihin kotinäkymään.

Päivitetty Chrome löytyy ilmaiseksi Androidille Google Playsta ja Applen laitteille App Storesta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. juhuu

  Toisivat nyt sen chromen Windows Phonellekin, että saataisiin edes yksi hyvä selain. Milloin Se virallinen YouTube sovellus julkaistaan kun on kulunut jo sen poistosta niin kauan. Googlen kannattaisi tehdä chrome ja YouTube sovellus wp, koska käyttäjiä on miljoonia ja määrä kasvaa koko ajan nopeimmin maailmassa

  • tapani

   WP:lle löytyy parempiakin vaihtoehtoja vs virallinen Youtube sovellus. WP kaikki selaimet perustuu IE:n.

   • No niin

    Wp:n paras selain nykyään on F-Securen Safe Browser.

  • Wasd

   Kannattaa miettiä laitteiden osto vaiheessa mitä palveluita haluaa. Valitsit huonon ekosysteemin joten nauti siitä.

 2. ja plussa kaupanpäälle!

  Varsin näppärän kiertotien saivat henkilökohtaisiin tietoihin. Ikinä pelkällä hakukoneen käytöllä ei tulisi saamaan yhtä paljon käyttäjien dataa.

 3. Kummastelija

  Kumma kun ei päivitystä vaan näy, ei androidissa eikä iosissa.
  Mikä on toimittajan lähde?

 4. joppajoo

  Mytube on aivan loistava sovellus!

 5. Jonahan

  Ja Google kiittää, ensin saadaan käyttäjän hakutulokset. Sitten on snoopattu kääyttäjien wifisalasanat, yritetään painostaa käyttäjät verkostoitumaan Google+:n kautta ja nyt vielä halutaan tietää tarkasti mitä selataan.

  Eipä siinä mitään, jos käyttäjä tätä *oikeasti* haluaa, pahoin vaan pelkään, että tavallinen käyttäjä ei ymmärrä mitä Googlen palvelujen käyttö tarkoittaa.

  • Wasd

   ”Ilmaisuuden” hinta.