Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tämän kaiken Intel paljasti viime yönä – RealSense-syvyyskamerat kannettaviin tänä vuonna, SD-kortin kokoinen tietokone, puettavaa teknologiaa…

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Myös suoritinjätti Intel on aktiivisena mukana Las Vegasissa järjestettävillä CES-messuilla. Intel järjesti oman lehdistötilaisuutensa viime yönä Suomen aikaa ja tuttuun tapaan tarinaa riittikin monista eri aiheista. Alta löytyy lyhyt kertaus Intelin uutisiin.

Intelin tilaisuudessa suoritinjätin uutuuksia esitteli muun muassa pääjohtaja Brian Krzanich.

Dual OS – Android ja Windows yhteen laitteeseen

Asus ehtikin jo eilen julkistaa uuden Dual OS -laitteen Transformer Book Duetin, jossa samaan laitteeseen on yhdistetty sekä Android- että Windows-käyttöjärjestelmät, joiden välillä vaihtaminen käy nappia painamalla vain neljässä sekunnissa.

Konseptin takana häärää Intel, joka on räätälöinyt suorittimiinsa tuen uudelle ominaisuudelle.

RealSense – liikeohjaus ja syvyyskamera

Intelin RealSensen komponentteja

Intelin RealSensen komponentteja

Intel on tuomassa tarjolle laitevalmistajille uuden RealSense-teknologian, joka tuo uusia mahdollisuuksia niin laitteiden ohjaamiseen kuin myös syvien kokemusten luomiseen.

Ensimmäisenä tulee RealSense 3D -kamera, joka on Intelin mukaan maailman ensimmäinen pienin integroitu 3D-syvyys- ja 2D-kameramoduuli. Se yhdistyy ohjelmistopuolella Nuancen Dragon Assistantiin. RealSense-kamerat voivat jatkossa löytää tiensä tabletteihin, kannettaviin tietokoneisiin, hybrideihin ja muihinkin mobiililaitteisiin.

Ensimmäiset uudella kameralla varustetut laitteet ovat tulossa vuoden 2014 toisella puoliskolla useilta eri valmistajilta, joita ovat Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo ja NEC. Intel esitteli jo CES-tilaisuudessaan lavalla seitsemää laitetta Delliltä, Lenovolta and Asukselta, joista löytyy jo RealSense-kamera.

Intel RealSensellä varustettuja laitteita

Intel RealSensellä varustettuja laitteita

 

Intelin yhteistyökumppaneita RealSensen ohjelmistopuolen osalta ovat esimerkiksi 3D Systems, Autodesk, DreamWorks, Metaio, Microsoftin Skype ja Lync, Scholastic ja Tencent.

Intelin mukaan RealSense 3D -kamera voi havaita jopa sormien liikkeen eleohjauksessa. Lisäksi se ymmärtää kasojen ilmeitä ja tunteita ja kuvan syvyyttä etu- ja taka-alan osalta.

Esimerkkeinä uuden teknologian soveltamisesta Intel kertoi muun muassa Skype-videopuheluissa mahdollisuudesta poistaa puhujan taustalta näkyvistä ylimääräisiä asioita tai vaihtaa taustalle jotain aivan muuta sekä 3D Systemsin kanssa yhteistyössä kehitettävää mahdollisuutta 3D-skannata esineitä RealSense-kameralla, jonka jälkeen vastaavia voi tilata vaikkapa 3D-tulostusvalmistajilta.

Puettavaa teknologiaa – älykello ja Jarvis-kuuloke

Intel esitteli myös uutta puettavan teknologian kehitystään.

Lukuisten muiden ohella myös Intel toi estradille oman älykellonsa. Monista muista tuoreista älykelloista poiketen Intelin älykellokonsepti ei turvaudu yhteyteen älypuhelimeen, vaan siinä on omat verkkoyhteytensä. Intel panostaa älykellossaan myös muun muassa sijainnin mukaan saapuviin ilmoituksiin.

Intelin esittelemä Jarvis-kuuloke

Intelin esittelemä Jarvis-kuuloke

Jarvis-niminen Bluetooth-kuuloke puolestaan yhdistyy Android-puhelimen sovellukseen, jonka jälkeen sen kautta voidaan käyttää älykästä avustajatoimintoa hieman Applen Sirin ja Google Now’n tapaan tehden hakuja, saaden reittiohjeita ja ohjaten puhelinta.

Intel esitteli myös esimerkiksi nappikuulokkeita, jotka voivat mitata ja seurata käyttäjänsä liikuntasuorituksia.

Intel tarjoaa kehittämiänsä teknologioita ja laitteita referensseinä laitevalmistajille, jotka voivat kehittää omat tuotteensa niiden pohjalta.

”Puettavat laitteet eivät ole vielä suosittuja tänään, koska ne eivät ratkaise aitoja ongelmia ja eivät ole vielä integroituneet elämäntyyliimme”, kommentoi pääjohtaja Krzanich. ”Olemme keskittyneitä tähän insinööri-innovaation haasteeseen.”

Intelin mukaan se on sopinut tulevasta yhteistyöstä muotialan toimijoiden, kuten Barneysin, Yhdysvaltain muotisuunnittelijoiden järjestön sekä Opening Ceremony -muotiketjun kansa. Tulossa on muun muassa älykäs rannekelaite Intelin teknologialla Opening Ceremonylle. 

Intel Edison -pienoistietokone puettavaan teknologiaan

Konkreettisempana uutuutena edellä mainittujen puettavan teknologian laitteiden muuttamisessa todellisuudeksi Intel esitteli tietokoneeksi kootun piirikokonaisuuden, jonka se on nimennyt Intel Edisoniksi.

Intel Edison - SD-kortin kokoon tietokoneeksi koottu piirikokonaisuus

Intel Edison – SD-kortin kokoon tietokoneeksi koottu piirikokonaisuus

SD-muistikortin kokoon on mahdutettu Edisonissa tuplaytiminen Intelin Quark-järjestelmäpiiri, Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteydet sekä Linux-käyttöjärjestelmä. Intel on kehittänyt laitteella jopa oman sovelluskauppansakin.

Intel esitteli Edisonia Nursery 2.0 -vauvanhoitokonseptin merkeissä. Vauvan päällä oleva Mimo onesie seuraa kehon toimintaa ja Edison oli liitetty kahvimukiin. Lapsen olon ollessa mukava, muki ilmoitti siitä vihreällä hymiöllä ja asioiden ollessa heikosti, hymiönaama muuttui punaiseksi. Toisena ideana esimerkiksi pullonlämmittimen älyteknologia voisi käynnistää automaattisesti, kun se havaitsee pian olevan sille tarvetta.

McAfee-brändi haudataan – ilmaista turvaa mobiiliin

Intel aikoo myös haudata ostamansa tietoturvayhtiön McAfreen brändin jatkossa. Tilalle tulee Intel Security.

Samalla McAfeen aiemmista mobiilitietoturvan ratkaisuista osa tullaan jatkossa tarjoamaan ilmaiseksi. Tietoja ja laitetta suojaavat ratkaisut tulevat Applen iPhonelle, iPadille sekä Android-laitteille. Lisätietoa asiasta tullaan kertomaan tulevina kuukausina.

Intelin suorittimella varustettuihin Android-laitteisiin Intel tuo myös Intel Device Protection -teknologian, joka auttaa laitteita saavuttamaan yritysten tietoturvavaatimukset.

Konfliktivapaat suorittimet

Intel ilmoitti myös, että tästä eteenpäin se ei enää käytä suorittimiensa valmistuksessa mineraaleja, jotka ovat peräisin sota- tai muilta konfliktialueilta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. MobileTechnology

    ”Lisäksi se ymmärtää kasojen ilmeitä ja tunteita ja kuvan syvyyttä etu- ja taka-alan osalta.” .Tarkoitit kai ”kasvojen” :) ?

Tuoreimmat jutut