Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

”Apple julkaisee kaksi suurta iPhonea tänä vuonna” – 4,7 ja 5,7 tuumaa

Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!

T3:n konseptikuva 5,7-tuumaisesta iPhonesta

T3:n konseptikuva 5,7-tuumaisesta iPhonesta

Heti vuoden alusta alkaen vauhdissa ovat myös huhut tulevista Applen laitteista.

Nyt väitetysti sopimusvalmistaja Foxconnin sisäpiiristä on kerrottu, että Apple tulisi julkaisemaan tänä vuonna kaksi uutta iPhone -laitetta ja kumpikin niistä olisi nykyiseen nähden aiempaa suurinäyttöisempiä.

Asiasta uutisoi kiinalaisverkkosivusto CTechcn. Aiemmin olemme uutisoineet vastaavanlaisista huhuista, jolloin huhuttiin 4,7 tuuman ja 5,5 tuuman iPhone -puhelimia.

Viime vuoden tavoin Apple julkaisisi tänäkin vuonna ainakin kaksi uutta puhelinta, mutta niissä ei enää olisi neljän tuuman näyttöjä. Pienemmissä uutuuksista olisi 4,7 tuuman näyttö -samankokoinen löytyy esimerkiksi HTC One -huippupuhelimesta ja Nokian Lumia 625:stä.

Toinen iPhone-uutuus puolestaan sijoittuisi suurinäyttöisten puhlettien luokkaan 5,7 tuuman näytöllään. Sen näytön koko vastaisi jo Samsung Galaxy Note 3:n näytön kokoa. Apple näyttäisi vihdoin hyppävän tänä vuonna pitkän odotuksen jälkeen suurinäyttöisten puhelimien kilpailuun mukaan. Samsung on myynyt jo yli kymmenen miljoona Galaxy Note 3 -laitetta ja markkinat kasvavat koko ajan. Samsung aloitti tämän trendin muutama vuosi sitten ensimmäisellä Galaxy Note -älypuhelimellaan ja sittemmin markkinoille ovat ehtineet mukaan muutkin, kuten HTC, Huawei, Nokia ja Sony.

Molemmista uusista iPhoneista löytynee kotinäppäimesta iPhone 5s:n tavoin sormenjälkitunnistin, mutta huhujen mukaan niistä voisi löytyä lisäksi jopa myös silmän verkkokalvontunnistin. Uutuuksien näyttö kaareutuisi hieman ja siitä löytyisi lisäksi anturit, joiden avulla puhelin tunnistaisi eron kevyellä ja raskaalla kosketuksella.

Yleisesti ottaen kuulostaa melko luonnolliselta, että Applelta tulisi vihdoin ainakin jonkin verran suuremmalla näytöllä varustettu iPhone tänä vuonna. Niiden markkinat kasvavat koko ajan ja nykyiset iPhone ovat älypuhelimien pienimmästä päästä. Samalla tänä vuonna Applelta odotetaan myös merkittävämpää uudistusta ja myös ainakin jonkin verran uudistunutta designia.

Alta löytyy T3:n aiemmin luoma videoesittely siitä, miltä 5,7 tuuman iPhone voisi nykymuotoilulla näyttää. Video antaa hyvän kuvan kokoluokasta, mutta mahdollisten lopullisten tuotteiden muotoilu lienee myös erilainen kuin tähän asti on nähty.

Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

 1. vili

  En usko, että Apple luopuisi pienen puhelimen markkinoista kun selvästi näkee, että valtava kysyntä on edelleen. Apple voi tehdä myös isomman luurin, mutta en näe mitään järkeä luopua nykyisestä pienemmän koon mallista ja tehdä pelkästään isoa.

 2. Arto

  i-phonen muotoilussa otettu suurestu mallia kaukosäätimistä?
  http://creativebits.org/sites/default/files/The-evolution-of-iPhone.jpg

  • JouluP

   Totaalinen repeäminen, en edes ihmettelisi jo tämä toteutuisi :D

   • Arto

    Juu :D Aina ollut huvittavaa seurata ”uuden” i-phonen ”muotoilua” ja ”designia” :’DD

 3. juhuu

  Applen vehkeet on muutenkin sutta ja sekundaa. Kaveripiirissäni muutamalla jolla on iPhone on puhelin ollut huollossa useita kertoja joten Se siitä laadusta

  • Vili

   IPhoneja vuodesta 2009 ja iPadeja vimevuoden alusta eikä mikään neljästä laittteesta ole koskaan ollut huollossa. Yleensäkin nämä ovat olleet luotettavavimpia laitteita mitä ollut, ei mitään ongelmia.

   Ainahan niitä huollettavia laitteita osuu jonkun kohdalle oli merkki sitten mikä vaan. Toisilla vaan käy parempi ja toisilla huonompi tuuri näiden laitteiden kanssa.

  • Skåne

   Kappas, ”juhuu” levittää taas omaa propagandaansa täällä

  • JouluP

   Täysin samanlaisia kokemuksia, juuri hiljattain kaverin iphone ja ipadia yritettiin palauttaa tehdasasetuksille kuin ios7:n jälkeen ei mikään toiminut. Kaatuilua, softat hidastui osa käyttö kelvottomiksi jne jne. Pienellä googlailulla tästä löytyy apple foorumit täynnä valitusta, eli ei puhuta mistään pikku ongelmasta.

   • kk

    Myntimäärät on sen verran isoja että jos prosentillakin olisi ongelmia riittäisi siitä aika moneenkin foorumiin täytettä. Todellisesta määrästä se ei kerro mitään.

 4. Hemanus

  Muiden vehkeet on muutenkin sutta ja sekundaa. Kaveripiirissäni muutamalla jolla on muiden vehkeet on puhelin ollut huollossa useita kertoja joten Se siitä laadusta… :-) Klovni….

 5. samsungkannattaja

  Voin vain nauraa Applen uusille luureille.

 6. huoh

  Harhaoppia tämä uutinen. Steven mielestä nykyinen koko on täydellinen ja isompaa kokoa havittelevat eivät ymmärrä ux:stä mitään. Steve’s way or Highway.

Tuoreimmat jutut