Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Lenovo janoaa älypuhelinsuosikiksi: tällainen on uusi huippumalli Vibe Z

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Lenovo-Vibe-Z

Lenovo on julkistanut nyt virallisesti uuden älypuhelinten huippumallinsa Vibe Z:n. Aiemmin syyskuussa Lenovo vilautti jo puhelinta ja kertoi teknisiä tietoja Vibe X:n ohella, mutta virallinen julkistus tapahtui vasta nyt. Myös aiemmin ilmoitettu laitteen paksuus on noussut millin verran. Tekniikaltaan laite ei kuitenkaan kalpene muiden yhtiöiden lippulaivojen rinnalla.

Tässä ominaisuuslista uutuudesta:

  • 5,5 tuuman IPS LCD -kosketusnäyttö Full HD -resoluutiolla, joka tuottaa 401 pikseliä tuumaa kohti
  • Käyttöjärjestelmänä on Android 4.3 Jelly Bean
  • 13 megapikselin takakamera, jonka aukko on f/1,8
  • Etukamerana toimii viiden megapikselin kamera
  • Qualcommin Snapdragon 800 -järjestelmäpiiri 2,2 gigahertsin taajuudella
  • Kaksi gigatavua RAM-muistia ja 16 gigatavua tallennusmuistia
  • Laite tukee 4G LTE -verkkoja sekä Bluetooth 4.0:aa
  • Painoa laitteella on 147 grammaa ja paksuutta vain 7,9 millimetriä

Uutuus vaikuttaakin varsin pätevältä laitteelta. Sen tulosta tänne ei kuitenkaan ole vielä mitään tietoa. Koko Euroopastakaan ei ole vielä tietoa, mutta laite tulee ensi kuussa myyntiin Lähi-Idässä ja Aasiassa. Laitteelle annetaan hinnaksi 550 dollaria, joka tarkoittaisi suoraan vaihdettuna noin 400 euroa.

Uuden lippulaivan ohella Lenovo julkaisi myös kolme halvemman hintaluokan älypuhelinta. Ne kantavat nimiä Lenovo A859, Lenovo S930 ja Lenovo S650.

Lenovo A859 ja S930 ovat teknisiltä tiedoiltaa lähes identtiset, mutta A859 omaa viiden tuuman näytön ja S930 kuuden tuuman näytön. Kummastakin löytyy HD-tarkkuuksinen näyttö ja MediaTekin neliydinsuoritin. Kameroina toimivat kahdeksan megapikselin taka- ja 1,6 megapikselin etukamera. Uutuuksista löytyy gigatavun verran RAM-muistia ja kahdeksan gigatavua tallennustilaa. Ne tukevat LTE -verkkoja vain Kiinassa.

Lenovo A859 -älypuhelin

Lenovo A859 -älypuhelin

Lenovo S650 on astetta heikompi laite. Siitä löytyy 4,7 tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 960 x 540 pikseliä. Takakamera on niin ikään kahdeksan megapikselin kamera, mutta etukamerana on vain VGA-tasoinen kamera.

Nämä kolme laitetta tulevat myyntiin pääasiassa Aasiassa, mutta A859 tulee saataville ympäri maailmaa. Suomeen tulosta ei kuitenkaan ole tarkempaa tietoa. Hinnaksi Lenovo asettaa A859:lle 219 dollaria eli noin 160 euroa, S930:lle 319 dollaria eli noin 230 euroa ja S650:lle 229 dollaria eli vajaat 170 euroa.

Lenovo on noussut suureksi tekijäksi jo Kiinan kotimarkkinoillaan. Koska yhtiö toimii jo esimerkiksi kannettavissa tietokoneissa ja tableteissa globaalilla tasolla ja laajasti myös Suomessa, voisi älypuhelimiakin jatkossa odottaa laajemmin tarjolle.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut