Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tässä joulukaupan mobiilit voittajat: Wi-Fi-tabletit jyräävät

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Älypuhelimia ja tabletteja paketoitiin tänäkin jouluna jälleen kerran hurjasti joulupaketteihin, mutta kuinka tämä näkyy laitteiden käyttöönotossa?

Mobiilianalytiikkayhtiö Flurry Analytics on tuttuun tapaan tänäkin vuonna julkaissut tilastonsa joulun laiteaktivoinneista. Myös tulokset ovat pitkälti samansuuntaisia kuin aiemminkin.

Joulumyynnissä tablettilaitteiden suosio kasvaa nyt enemmän normaaliin aikaan verrattuna kuin älypuhelinten. Tableteista lahjoina suositumpia ovat vielä Wi-Fi-verkkoja tukevat mallit, joiden aktivoinnit tänä vuonna kuusinkertaistuivat joulukuun kolmen ensimmäisen viikon normaaliin päivämäärään verrattuna. Wi-Fi-tabletteja suosivat joulumyynnissä niiden edullisempien hintojen ohella myös riippumattomuus operaattorisopimuksista, joihin lahjansaajat voivat jo olla sitoutuneita.

Flurryn tilasto eri valmistajien laiteaktivointien kasvusta jouluna joulukuun alkuviikon päiviin verrattuna. Amazon on nousun osalta omassa luokassaan.

Flurryn tilasto eri valmistajien laiteaktivointien kasvusta jouluna joulukuun alkuviikon päiviin verrattuna. Amazon on nousun osalta omassa luokassaan.

 

Wi-Fi-tabletit olivat kolmatta vuotta peräkkäin eniten suosiotaan jouluna kasvattanut laiteryhmä. Perässä tulevat myös mobiiliverkkoja tukevat tablettilaitteet sekä sitten vasta älypuhelimet. Kun vielä 2011 joulun älypuhelinaktivoinnit olivat tuplasti normaaliin päivään verrattuna, tänä jouluna normaali aktivointimäärä ylittyi vain vajaalla 50 prosentilla.

Kun yhteistilannetta tablettien ja älypuhelinten osalta tarkastellaan laitevalmistajittain, nousee esille erityisesti yhdysvaltalainen verkkokauppajätti Amazon. Sen Kindle-tablettilaitteet kasvattavat aina hurjasti suosiotaan joulumyynnissä normaaliin verrattuna. Kindlet ovat edullisia, minkä vuoksi ne sopivat paremmin lahjoiksi, sisältöpainotteisia ja Amazon laittaa toki myös paljon paukkuja joulumarkkinointiin. Tänäkin vuonna Kindle-aktivoinnit pomppasivat 24-kertaisiksi normaaliin verrattuna.

Flurryn tilasto eri laitetyyppien aktivointien kasvusta jouluna. Wi-Fi-tabletit jyräävät, älypuhelinaktivoinnit kasvavat vain niukasti.

Flurryn tilasto eri laitetyyppien aktivointien kasvusta jouluna. Wi-Fi-tabletit jyräävät, älypuhelinaktivoinnit kasvavat vain niukasti.

Suurimmista pelureista Samsungin tablettiaktivoinnit nousivat 1,9-kertaiseksi ja Applen iPadien osalta 2,3-kertaiseksi tänä jouluna. Applen etumatka nousussa Samsungiin kuitenkin pienentyi tänä vuonna. Lisäksi esimerkiksi Acer, joka on Amazonin tavoin myös keskittynyt edullisempiin tabletteihin, löi nämä viisinkertaisella aktivointien nousullaan jouluna.

Selvää on myös, että joulun merkitys pienentyy älypuhelin- ja tablettimyynnin kasvettua ja niiden yleistyessä. Kuitenkin valmistajille joulu edelleenkin vuoden tärkeintä aikaa. Lisäksi tänä vuonna Wi-Fi-tablettien ja älypuhelinten joulupiikki oli myös viime vuotta suurempi.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Viettelijä

  Mikä on myös huomattava on joulun jälkeisten palautusten hurja määrä, joka muitten kuin iPadin kohdalla saattaa olla jopa 80% myydyistä tuotteista. Ne tuotteet puolestaan myydään uudestaan alemmalla hinnalla ja palautetaan ja sama toistuu. Myyntimäärät on suuret, mutta ne tehdään kierrättämällä samoja laitteita. Kysyin tuota yhdeltä jenkki maahantuojalta, kun ihmettelin miksi he tilaavat aina paljon ylimääräisiä laitepakkauksia.

  • Mobile

   Suurin palautusprosentti on yleesä juuri applen laitteilla, käy hyvin ilmi esimerkiksi verkkokauppa.com tilastoista.

   • Viettelijä

    Paitsi että Applen tuotteet ovat olleet tyytyväisyystilastojen kärjessä jo monia vuosia.

    Ostamme laitteita kolmelta tehtaalta jotka myyvät myös tabletteja. Ymmärrän hyvin nuo palautukset, monet ovat kokeilleet iPadejä luonnossa, mutta saavat lahjaksi jonkun kertakäyttö kopion joka singahtaa kauppaan takaisin heti ensimmäisenä arkipäivänä. Monet tabletit ovat lisäksi ihan oikeasti niin halvalla tehtyjä, ettei ne välttämättä toimi pakkauksesta otettaessa. Monia alkaa nyppimään jo muutaman päivän päästä, kun Android laitteissa täytyy yrittää löytää ihan oikeasti toimiva sovellus. Tuon takia olemme pysyneet Android tabletti markkinoilta pois vaikka kyllä kertakäyttötuotteilla periaatteessa voi tehdä rahaa ihan hyvin.

    Myyntipäällikkö tokaisi näin: ”Muistatteko pojat kun iPad tuli markkinoille, monet kysyivät mihin tommoista laitetta muka tarvitaan? Nyt tiedetään et hyvinkin moneen tarkoitukseen. Mutta nyt Android tabuista kysytään samaa ja ihan syystä. Mihin tarvitaan semmoista laitetta joka on päällisin puolin kiva, mutta ei täytä lähellekkään sille tyrkättyä odotuksia ekosysteemin toimivuuden suhteen”. Hän on se henkilö joka on kasannut hyllyynsä yli kolmekymmentä Android tablettia.

 2. Ei yllätä

  Eipä otsikko yllätä ketään joka asioista tietää. Mutta kai täyteuutisistakin maksetaan.

 3. juhuu

  Toivottavasti Windows 8 läppäreitä myytiin tänä vuonna kunnolla

 4. Miksutin

  Taitaa olla pelkät jenkkilän aktivoinnit. Ihmettelen vain tuota Acerin menekkiä, en kyllä itse koskis kuin pitkällä kynällä.

Tuoreimmat jutut