Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google ja LG -tablettimysteeri selvisi: LG:ltä Google Play -tabletti ja Sonylta puhletti, Nexus 7:stä valkoinen versio

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Sony Xperia Z Ultra Google Play -versiona

Sony Xperia Z Ultra Google Play -versiona

LG:n G Pad 8.3:sta ja Sony Xperia Z Ultrasta on julkistettu puhtaalla Android 4.4 KitKatilla varustetut Google Play -versiot. Suomen markkinoiden osalta ne jäävät luultavasti kuriositeetiksi, mutta samalla on ratkennut mysteeri LG:n huhutusta Nexus-tabletista.

Päivitys kello 22:15: Google julkisti edellä mainittujen jatkoksi kolmantena uutuutena vielä valkoisen 32 gigatavun version Nexus 7 -tabletistaan. Sen osalta on olemassa toivoa myös Suomeen saapumisesta. Valkoisesta Nexuksesta kuva jutun lopussa.

LG:ltä ei näytä olevan tulossa lähiaikoina ainakaan kahdeksan tuuman kokoluokan Nexus 8 -tablettia, mutta sinällään mainio LG G Pad 8.3 Google Play -erikoismalli 8,3 tuuman näytöllä ja puhtaalla Androidilla ajaakin jo pitkälti saman asian maailmanmarkkinoilla, joissa tabletti tulee myyntiin Google Play -laitekaupasta. Aluksi uutuutta tarjotaan Yhdysvalloissa.

LG:n uutuudessa on kyse pitkään puhutusta LG-V510-mallikoodillisesta laitteesta, jota vielä eilen luulimme uudeksi Nexus 8:ksi. Tämäkin mysteeri on nyt ratkaistu.

Yhdysvalloissa LG G Pad 8.3:n hinta on 349 dollaria.

LG sai kunnian tehdä ensimmäisen Google Play -tabletin. ”LG:n yhteistyösuhde Googlen kanssa on aina ollut vahva ja yhteistyömme ensimmäisestä Google Play Edition -tabletin osalta on todiste tästä sitoutumisesta. LG G Pad 8.3 Google Play Edition on laite, jonka laitteisto ja ohjelmisto on optimoitu todella kuluttajaystävälliseksi kokemukseksi. Markkinoilla ei ole mitään muuta vastaavaa”, hehkuttaa LG:n johtaja Jong-seok Park estoitta uutuutta.

G Pad 8.3:n näytössä on pikseleitä 1920×1200, minkä lisäksi laitteesta löytyy muun muassa Qualcommin Snapdragon 600 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-muistia, 16 gigatavua sisäistä tallennusmuistia sekä viiden ja 1,3 megapikselin kamerat.

Sonyn Xperia Z Ultra on puolestaan on ensimmäinen puhlettikokoluokan Google Play -älypuhelin. 6,44 tuuman näytöllä varustettu Xperia Z Ultra tulee tarjolle jo Yhdysvalloissakin varsin suolaiseen 649 dollarin hintaan. Suuren Full HD -näyttönsä ohellahan Sony tarjoaa Snapdragon 800:n, kaksi gigatavua RAM-muistia, 16 gigatavua tallennusmuistia, kahdeksan ja kahden megapikselin kamerat sekä 3 000 milliampeeritunnin akun.

Aiempia Google Play -laitteita ovat olleet Samsung Galaxy S4 sekä HTC One.

Monet suosivat puhdasta Androidia valmistajan lisäyksillä varustetun ohjelmistoversion sijaan sen yksinkertaisuuden, keveyden sekä nopeiden uusien päivitysten saatavuuden vuoksi.

Suomessa Google Play -laitekauppa ei ole huhuista huolimatta avautunut, joten täällä päin näitä uutuuslaitteita ei tällaisenaan tulla luultavasti näkemään. Normaalit versiot LG:n ja Sonyn omilla ohjelmistoilla G Pad 8.3:sta ja Xperia Z Ultrasta ovat toki läsnä myös meikäläisillä markkinoilla.

LG G Pad 8.3 Google Play -versiona

LG G Pad 8.3 Google Play -versiona

Googlen ja Asuksen Nexus 7 valkoisena värivaihtoehtona

Googlen ja Asuksen Nexus 7 valkoisena värivaihtoehtona

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi