Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Mustan Lumia 1520:n kuoressa yllätys: tehty kierrätetyistä CD-levyistä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia Lumia 1520:n musta versio

Nokia Lumia 1520:n musta versio

 

Nokia on ollut jo pitkään ympäristöystävällinen tuotteiden valmistuksessa ja nyt uusimpana virstanpylväänä uuden Nokia Lumia 1520 -älypuhelimen mustan version kuoressa on käytetty vanhoja CD-levyjä valmistusmateriaalina. Nokia tiedottaa asiasta verkkosivuillaan ja samalla kertoo, kuinka myös muutamat muut mallit ovat eri osiltaan tehty kierrätetyistä materiaaleista.

Lumia 1520 ja Nokian ensimmäinen tabletti Lumia 2520 tulivat Suomessa myyntiin tänään.

Lumia 1520 -uutuudessa on käytetty vain kierrätettyä muovia ja laitteesta ei löydy lainkaan esimerkiksi PVC-muovia. Nokia kertookin uutuuden olevan sen ensimmäinen puhelin, jonka kuori on tehty kokonaan kierrätetystä muovista. Kyseessä on tältä osin kuitenkin vain musta versio ja muita värivaihtoehtoja ei ole tehty samasta kierrätysmateriaalista.

Lumia 1520:n kuorista ei löydy nikkeliäkään. Myös Nokian tuotteiden myyntipakkaukset on tehty täysin kierrätetystä pahvista.

Viime vuonna julkistetut Nokia Lumia 920 ja Lumia 820 olivat yhtiön ensimmäiset sataprosenttisesti ”vihreät” tuotteet. Ne oli jo tehty biomuoveista ja kierrätetyistä metalleista. Myös halvemman hintaluokan puhelin, Asha 311, on tehty vastaavista materiaaleista.

Mielenkiintoisia ovat luvut, jotka Nokia on kertonut laitteidensa valmistuksesta koituvista päästöistä. Nokia Lumia 1520:n valmistuksessa tulevat päästöt vastaavat 233 kilometrin perheautolla ajoa. Taasen Lumia 820:n valmistus vastaa 96 kilometriä ja Asha 311:n valmistus vastaa 54 kilometriä.

Nokia on julkaissut YouTubessa videon, jossa näkyy kuinka CD-levyjen suosio on pudonnut, kun erilaiset musiikkipalvelut yleistyvät ja ihmiset kuuntelevat musiikkia paljon puhelimistaan. Nyt kierrätettyjä CD:eitä voidaan kuitenkin käyttää puhelinten valmistukseen.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Kierrättäjä

  Todella kiva juttu, mutta tiedättekö mitä? Samsungin Galaxy S4 on – ihan virallisestikin – ympäristöystävällisin älyhpuhelin markkinoilla.

  • Sikari

   Vai virallisesti, hyvä vitsi… Uskotko itse?

  • OJ

   Millä mittarilla?
   Ja voi Galaxy ollakin, ja hyvä niin jos on. Hienoa silti, että MYÖS Nokia panostaa ympäristöasioihin. Asiasta pitäisi olla hyvillään, eikä heti etsiä asiasta/uutisesta jotain negatiivista.

   Jotenkin taas tiesin kommenttien sävyn jo ennen kuin niitä katsoin. On se jännä homma. Miettikääpä vaikka ite mistä se johtuu!

 2. Semmosta kessee

  Löytyykö siitä alumiiniakin? Polykarbonaatti + alumiini + suojafilmi = CD

  :D

  • OJ

   Melko varmasti jotain löytyy puhelimen sisuskaluista. Mutta vaikkei löytyisi, niin mitä sitten?

   Kierrätetyistä CD-levyistä kun saadaan mainitsemasi mukaisesti molempia, mutta ei niitä pakko ole samaan tuotteeseen käyttää. :P

   Ja muovi se kaikista pahin roska on. Alumiinille löytyy 100%:sesti käyttökohde, mutta valtameret peittyy kohta muovijätteeseen.

Tuoreimmat jutut