Android-laitteisiin liittyvä eri suorituskykytestausohjelmistoissa huijaaminen on jälleen noussut tapetille, kun suomalaisfirma Futuremark on poistanut Samsungin ja HTC:n laitteiden tuloksia tilastoistaan niiden huijaamisen paljastuessa.
Samsung Galaxy Note 3
- 5,7" Super AMOLED -näyttö
- 13 Mpiks. kamera
- 2 Mpiks. etukamera
- Qualcomm Snapdragon 800 -piiri
- 3200 mAh akku
Futuremarkin ennen kaikkea graafista suorituskykyä mittaavan 3DMarkin tulostilastoista ulos on heitetty HTC:n One ja One mini -mallit sekä Samsungin Galaxy Note 3 sekä Galaxy Note 10.1 2014 Edition, joista pannaan joutuivat niin Samsungin omaan Exynos 5 Octaan kuin myös Snapdragon 800:aan järjestelmäpiirinään luottavat versiot.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Asiasta kertoi ensimmäisenä The Register. ”Ihmiset luottavat Futuremarkin suorituskykytestien tuottavan tarkkoja ja tasapuolisia tuloksia”, kommentoi Futuremarkin johtaja Oliver Baltuch The Registerille. ”Sen takia meillä on selkeät säännöt laitevalmistajille ja ohjelmistokehittäjille siitä, kuinka alusta voi toimia yhdessä testausohjelmistomme kanssa. Yksinkertaisesti, laitteen tulee suorittaa suorituskykytestimme ilman mitään muutoksia aivan kuten ne olisivat tavallisia sovelluksia.”
Aiemmin suorituskykytesteissä huijaamisesta on epäilty ja nähtävästi jäänyt kiinni myös muita laitteita, mutta 3DMarkin osalta muita kuin edellä mainittuja ei ole ainakaan toistaiseksi poistettu listoilta. Laitteet, joilta testitulos on hylätty on pudotettu listan hännille häpeäpaikoille.
Suorituskykytesteissä laitteet voivat käyttäytyä poikkeuksellisesti eri tavoin. Ne voivat esimerkiksi nostaa grafiikkasuorittimen kellotaajuutta tavallista korkeammalle tai vain lukita kiinteästi suoritinydinten kellotaajuudet normaaleihin maksimiarvoihin, mikä myös poikkeaa niiden normaalista toiminnasta. Laitteiden ohjelmistojen syövereistä on aiemmin löydetty listoja testausohjelmistoista, joiden käynnistyessä laite siirtyy pakotetusti korkeamman suorituskyvyn erikoistilaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Huijaamisensa vuoksi laitteiden suorituskyky testausohjelmistoissa näyttäisi paremmalta, vaikka ne eivät oikeasti olisikaan muita, normaalisti testeissäkin huijareista poiketen käyttäytyviä laitteita nopeampia.
Samsung on aiemmin kiistänyt useampaan otteeseen huijaavansa testeissä, mutta todisteiden valossa Samsungin perustelut ovat olleet erittäin heikkoja eivätkä lainkaan uskottavia.
Tiettävästi Applen iPhonet tai Windows Phonet eivät ole huijanneet missään testeissä millään tavalla, joten ongelma rajoittuu Android-leiriin.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »