Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huhut ensi vuodesta käyvät jo kuumina: Galaxy S5, iPad mini Touch ID:llä, isompi iPad Pro, iWatch…

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Tänä vuonna ei odotuksissa ole enää suuria älypuhelin- tai tablettituotejulkistuksia, minkä vuoksi huhut ovatkin siirtyneet jo tukevasti ensi vuoteen. Juuri nyt huhut käyvät kuumina Samsungin alkuvuodesta odotettavan Galaxy S5 -lippulaivaälypuhelimen sekä Applen lukuisten uutuuksien ympärillä.

Galaxy S5:stä on kuultu sekalaisia huhuja jo aiemminkin, mutta nyt verkkoon on saattanut ilmestyä ensimmäinen kuva Galaxy S5:n osasta eli oheisesta metallirungosta. Kuva julkaistiin muun muassa Nowhereelse.fr-sivustolla.

Nowhereelse.fr:n väitetty kuva Samsung Galaxy S5:n metallirungosta

Nowhereelse.fr:n väitetty kuva Samsung Galaxy S5:n metallirungosta

 

Samsungin on aiemmin huhuttu siirtyvän ensi vuonna huippumalleissaan muovista enemmän metalliin. Näin ollen kuva voisi pitää paikkansakin, vaikka mitään takeita siitä ei toistaiseksi ole. Rungon kerrotaan olevan 143,83 millimetriä pitkä ja 72,27 millimetriä leveä verrattuna nykyisen Galaxy S4:n 136,6 ja 69,8 millimetrin mittoihin. Uutuus olisi siis hieman kookkaampi, ja näin ollen näyttö olisi myös kasvamassa taas suuremmaksi viidestä tuumasta. Galaxy S -mallien näyttökoko on on kasvanut jokaisessa uudessa sukupolvessa tähän asti (4 -> 4,3 -> 4,8 -> 5 tuumaa).

Galaxy S5:een on aiemmin huhuttu myös muun muassa 16 megapikselin kameraa optisella kuvanvakaimella. Osa tiedoista on viitannut uutuuden julkistuksen olevan luvassa jo tammikuussa ja myyntiintulon maaliskuussa. Jos näin on, tullaan Galaxy S5:stä näkemään jo tulevina viikkoina kiihtyvään tahtiin huhuja.

Applen osalta huhuja on tietenkin liikkeellä villisti, vaikka aivan alkuvuodesta ei vielä uutta odotetakaan.

Toisen sukupolven iPad mini, nyt Retina-näytöllä, on saapumassa vasta juuri markkinoille. Tästä huolimatta verkkoon on ilmestynyt – myös Nowhereelse.fr:n kautta – jo kuva väitetystä kolmannen sukupolven iPad ministä, joka olisi varustettu uudella iPhone 5s:stä tutulla Touch ID -sormenjälkitunnistimen sisältävällä kotinäppäimellä. Kuva voi olla hyvin huijausta, mutta mitä todennäköisemmin Touch ID seuraavasta iPad ministä tulee löytymään. Mutta joudutaanko sitä odottamaan vielä vuoden verran vai vain muutaman kuukauden ajan? Sitä ei vielä tiedetä.

Nowhereelse.fr:n väitetty kuva Applen kolmannesta iPad ministä Touch ID:llä

Nowhereelse.fr:n väitetty kuva Applen kolmannesta iPad ministä Touch ID:llä

 

Applelta odotetaan suuria ensi vuonna muutenkin, myös kirjaimellisesti. Aina silloin tällöin huhuttujen suurempinäyttöisten iPhone-puhelinten ohella myös iPadista on jo useamman kerran huhuttu 12,9 tuuman näytöllä varustettua kookkaampaa ”iPad Pro” -mallia.

Nyt alan lähteisiin perustuen DigiTimes kertoo, että Quanta Computer olisi saanut vastattavakseen isomman iPadin tuotannon, joka alkaisi vuoden 2014 toisella puoliskolla. Valmistuksessa uskotaan kohdattavan useita haasteita ja tilausmäärien olevan varsin pieniä, koska kyseessä on pienemmän volyymin erikoismalli, joka tähtää koulutus- ja yritysmarkkinoille.

Lisäksi Applelta odotetaan ensi vuonna myös pitkään huhuttua ja povattua älykelloa iWatchia. DigitTimesin mukaan iWatchin tuotantotilauksista kilpailevat vielä Inventec, Quanta ja Foxconn.

Apple on hiljattain hajauttanut iPhone- ja iPad-tuotantoaan uusille valmistajille Compal Communicationsille ja Wistronille.

Kuten aiemminkin on raportoitu, DigiTimes kertoo nyt komponenttivalmistajien jo aloittaneen pilottituotannon iWatchiin liittyen, mutta tuotannon saantojen olleen heikkoja massatuotanto olisi siirtynyt vuoden 2014 ensimmäiseltä neljännekseltä toiselle neljännekselle. Kesä voi näin ollen tuoda iWatchin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. mainostaja

  Galaxy S5 rungon kerrotaan olevan (143,83) millimetriä pitkä ja (72,27) millimetriä leveä verrattuna nykyisen Galaxy S4:n (136,6) ja (69,8) millimetrin mittoihin.Uutuus olisi siis ”hieman” kookkaampi, ja näin ollen näyttö olisi myös kasvamassa taas suuremmaksi viidestä tuumasta.

  En jaksa,enkä jaksa uskoa tähän!!.Jos näyttökoko kasvaa nykyisestä 0,2-0,3 tuumaa vielä,niin…!!. =(

 2. mainostaja

  Siis….En jaksa,enkä halua uskoa tähän!!

 3. PekkaPP

  Ketä kiinnostaa…

 4. NOU,NOU,NOU

  PekkaPP. Ei ainakaan sinua!!.

Tuoreimmat jutut