Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Windows Phone lyö iPhonen Latinalaisessa Amerikassa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia Lumia 520

Nokia Lumia 520

Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmällä varustetut puhelimet kuten Nokian Lumiat pesevät Applen iPhonen Latinalaisen Amerikan markkinoilla, vahvistavat tutkimusyhtiö IDC:n tiedot vuoden kolmannelta neljännekseltäkin.

Ensi kerran Windows Phone ohitti iPhonen jo toisella neljänneksellä ja nyt ero on kasvanut. Windows Phone -toimitukset kasvoivat 20 prosentilla edellisneljänneksestä ja usean neljänneksen vahvan kasvun myötä jopa 156 prosenttia vuodentakaisesta.

IDC:n mukaan Windows Phone on toiseksi suurin käyttöjärjestelmä, kaukana Androidin perässä mutta Applen iPhonesta löytyvän iOS:n edellä, muun muassa Chilessä, Kolumbiassa, Meksikossa sekä Perussa. Esimerkiksi Chilessä Windows Phone -toimitukset nousivat 50 prosentilla edellisneljännekseen verrattuna.

”Täysillä ominaisuuksilla varustettujen älypuhelinten tarjoaminen edullisen hintaluokan laitteissa on ollut merkittävä menestys Windows Phonelle, osoittaen heidän ymmärtävän Latinalaisen Amerikan markkinat. On olemassa käyttäjiä, jotka ovat juuri aloittaneet taipaleensa älypuhelinkäyttäjinä ja edullisen hintaluokan laitteet, kuten Nokia Lumia 520, tarjoavat kokonaisvaltaisen kokemuksen näille käyttäjille”, kommentoi IDC:n Latinalaisen Amerikan matkapuhelinseurannan aluepäälikkö Oliver Flores. ”Latinalaisessa Amerikassa tarjolla olevien laitteiden kirjo on merkittävä tekijä tämän trendin jatkumisessa tulevina kuukausina.”

Windows Phone on ohittanut tai ohittamassa Applen iPhonen Latinalaisen Amerikan ohella monilla muillakin markkinoilla, joilla moninkertaisella keskihinalla Windows Phoneihin nähden myytävän iPhonen markkina-asema ei ole koskaan ollut kovin vahva. Esimerkiksi aiemmin Intiassa ja myös Venäjällä iPhone on jäänyt Windows Phonen kyydistä.

Myös Euroopassa Windows Phonen osuus on kasvanut korkeimmalle tasolle, vaikka ei vielä iPhonea haastakaan.

Maailmanlaajuisesti Windows Phone ei ole vielä saavuttanut kovin suurta jalansijaa. Strategy Analyticsin mukaan kolmannella neljänneksellä Windows Phonen osuus älypuhelinmarkkinoista oli 4,1 prosenttia. Osuus oli lähes tuplaantunut vuodentakaisesta 2,1 prosentista, mutta lähtötaso tietenkin oli erittäin matala. Windows Phone on erityisen heikko esimerkiksi Yhdysvalloissa sekä Kiinassa. Applen globaaliksi osuudeksi Strategy Analytics raportoi 13,4 prosenttia ja markkinoita hallitsi suvereenisti Android 81,3 prosentin osuudella. Mykistävävintä oli Androidin yhä jatkunut kasvu, sillä vuosi sitten osuus oli 75 prosenttia.

Windows Phonen kasvu on syntynyt viime aikoina ennen kaikkea edullisemmissa älypuhelimissa eikä suoritus kalliimmissa hintaluokissa ole tyydyttänyt esimerkiksi Nokiaa. Tämä ja toiminnan syvä tappiollisuus olivat muun muassa tekijöitä, joiden takia Nokia päätti myydä puhelinliiketoimintansa Microsoftille.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Holle

    Tuohan sopii hyvin kuvioon,. Olin viime kesänä yhdessä projektissa mukana jonka lopputuloksena tulee myös iOS7 sovellus. Sovelluskehittäjä kertoi hieman tuosta Applen touhusta hänen näkökulmastaan, sanoen:”Applen strategia on siitä hyvä, että se karsii automaattisesti pois semmoiset asiakkaat joilla ei ole rahaa eikä tarvetta softalle. Ymmärrät varmaan kuinka kustannustehokasta se on meille. iPhone/iPad mahdollistavat niin edistyksellisiä tuotteita, että niitä hädin tuskin tarvitaan edes hyvin kehittyneissä maissa kuten USA ja Japani, kehitysmaissa pärjää aivan hyvin perusälypuhelimilla joiden käyttäjät eivät vaadi mitään erikoista”.

  2. mainostaja

    Huom!. Nokia Lumia ja iPhone eivät taida ihan samassa sarjassa kilpailla!.Halpa menee tietenkin paremmin kaupaksi,mutta katteet jäävät pieneksi joten,…Nokia (pian Microsoftin Nokia) tekee tappiota!!.

  3. rape

    Pitäisiköhän tuijottaa vähän muutakin kuin kappalemääriä uutisoinnissa? Olisi mielenkiintoista tietää myytyjen laitteiden keskihinnat teknologiakohtaisesti sekä se, paljonko ekosysteemit synnyttävät liikevaihtoa. Muutenhan tuolla uutisella ei ole muuta arvoa kuin mainosarvo.

Tuoreimmat jutut