Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung tuomittiin maksamaan Applelle 290 miljoonaa dollaria

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung ja Apple ovat taistelleet patenteista jo pitkään

Samsung ja Apple ovat taistelleet patenteista jo pitkään

Samsung on tuomittu maksamaan Applelle 290 miljoonaa dollaria (vajaat 220 miljoonaa euroa) Applen hakemasta 380 miljoonasta dollarista uudelleenkäydyssä oikeudenkäynnissä patenttirikkomusten korvauksista. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto Bloomberg.

Viime vuonna Samsung tuomittiin ensin maksamaan Applelle 1,05 miljardia dollaria, mutta tätä summa tiputettiin yli 400 miljoonalla dollarilla oikeuskäsittelyssä tapahtuneen laskuvirheen seurauksena ja tämä loppuosa korvauksista laitettiin harkintaan uudelleen. Apple haki oikeudelta loppujen korvauksien summaksi 380 miljoonaa dollaria, kun taas Samsungin mukaan oikea summa olisi ollut vain 52 miljoonaa dollaria. Tältä kantilta katsoen lopputuloksen ollessa lähempänä Applen tavoitteita, oli Apple tässä jutussa voittajan asemassa.

Uudelleenkäsittely laski Samsungin Applelle maksettavia kokonaiskorvauksia siis aiemmasta 1,05 miljardista dollarista noin 890 miljoonaan dollariin.

Tuoreessa oikeudenkäynnissä käsiteltiin vain korvauksen suuruutta, sillä Samsungin oli jo aiemmassa oikeudenkäynnissä tuomittu rikkoneen Applen kyseessä olleita patentteja.

Apple suivaantui Samsungille alun perin jo vuonna 2011, kun sen mukaan Samsung kopioi härkisti Applen tuotteiden muotoilua ja käytti luvatta myös patenttien suojaamia teknisiä innovaatioita. Sittemmin osapuolet ovat kummatkin haastaneet toisiaan patenttiperusteilla. Koko soppaa on sekoittanut myös se, että Apple on ollut Samsungin merkittävimpiä asiakkaita komponenttipuolella.

Applen ja Samsungin patenttitaisto ulottuu niin Eurooppaan, Yhdysvaltoihin kuin Aasiaan ja useisiin eri oikeusistumiin ja vielä useampiin eri oikeusjuttuihin. Todennäköistä edelleen on, että aikanaan kiista saa päätöksensä yhtiöiden sopiessa asioista oikeuden ulkopuolella, mutta tällaisesta ei ole kuultu minkäänlaisia viitteitä viime aikoina.

Esimerkiksi maaliskuussa yhtiöiden välillä on alkamassa jälleen yksi uusi oikeusjuttu koskien Samsungin uudempia tuotteita.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. mainostaja

  -2014 maaliskuussa yhtiöiden välillä on alkamassa jälleen yksi uusi oikeusjuttu koskien Samsungin uudempia tuotteita.

  -EI HELVETTI,EIKÖ Applelle mikään riitä???.Steven Jobs olisi jo luovuttanut!.Vähän tuntuu,että Applella on suuri ahneus ja valta siirtynyt pari kerrosta ylöspäin (eli ”keltainen neste mennyt päähän””)!!.

  • Juhannuspukki

   Onko mieleesi juolahtanut, että samsung saattaa ehkä… kopioida applen tuotteita?

 2. voijuma

  Siis mikä ihme juhannuspukin ongelma on?!? Haukkuu jopa Mobiilin arvosteluja, koska iphone hävisi Sony Z1 puhelimelle. Z1 on kaikin puolin parempi niin se nyt on ihan ymmärrettävää että se voitti. Ja nyt ilman perusteluja lähtee huutelemaan että Samung kopioi Applea. Ota poika asiasta selvää ennen kuin rupeet huutelee. Itsekkin voisin patentoida vaikka suorakulmaiset teräväkärkiset ovet niin voisin alkaa haastamaan oikeuteen millon mitäkin firmoja. Jos tiedät vähänkään siitä mistä kaikki tämä on lähtenyt, niin ymmärrät myös minun heittoni.

Tuoreimmat jutut