Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokian Kiinan tehtaan työntekijät protestoivat Microsoft-kauppaa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokian Dongguanin tehtaan työntekijät protestoivat Microsoft-kauppaa

Nokian Dongguanin tehtaan työntekijät protestoivat Microsoft-kauppaa

Nokia järjestää tänään ylimääräisen yhtiökokouksen osakkailleen Helsingin Jäähallissa, jossa käytännössä tullaan hyväksymään Nokian Devices & Services -yksikön eli puhelinliiketoiminnan myynti Microsoftille patenttilisenssien kera 5,44 miljardilla eurolla.

Päivitys kello 13:45: Nokian tehtaalla on satoja työntekijöitä lakossa. Kauppalehden haastatteleman Nokian viestintäjohtajan Doug Dawsonin mukaan kiista liittyy palkkoihin.

Kokouksestakin odotetaan värikästä, kun Nokian viime vuosien kehitykseen pettyneet sijoittajat tivaavat Nokian hallitukselta selitystä vääriksi osoittautuneisiin päätöksiin ja valintoihin sekä tehtyihin virheisiin. Varsinaisesta mielenosoituksesta Suomessa ei kuitenkaan ole toistaiseksi tietoa. Sen sijaan Kiinassa raporttien perusteella tapahtuu.

Kiinalaisessa sosiaalisen median palvelussa Weibossa on julkaistu kuvia Nokian Kiinan Dongguanin tehtaan työntekijöiden protestista Nokian puhelintoiminnan myynnistä Microsoftille. Asiasta kertoo myös Sina-sivuston teknologiaosio.

Nokian kiinalainen edustaja on vahvistanut protestin olemassa olon, mutta totesi myös töiden tehtaalla jatkuvan normaalisti.

Kiinan tehtaan työntekijät olisivat ilmeisesti halunneet kaupan yhteydessä myös jonkinlaisia kompsensaatiokorvauksia tai muita palkkioita. Tietojen mukaan Vietnamin tehtaalla työntekijöitä onkin palkittu jollain tavalla. Kiinalaiset tehdastyöntekijät eivät halua tulla myydyiksi. Osansa pettymyksessä Microsoft-kauppaan voi olla myös sillä, ettei Microsoftin tarkkoja suunnitelmia Nokian tehtaille vielä tiedetä. Ei olisi mahdotonta, että Microsoft päättäisi esimerkiksi luopua täysin omasta valmistuksestaan ja ulkoistaa sen alihankkijoille. Tämä voisi heikentää tehtaiden työntekijöiden työoloja nykyisestä tasosta.

nokia_dongguan_protest_2

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. henkka

    Kauppa on jo lyöty lukkoon ja saanut hyväksynnän,joten ihan turha protestoida enään!.

Tuoreimmat jutut